A legjobb síkesztyűk – hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Classic Kategória

Zanier Nordic.ZB White L
Zanier

Zanier Nordic.ZB White L

Smart hodnotenie

9.2

Ár: 5820Ft

Arany középút

Leki Trail Black 10,5
Leki

Leki Trail Black 10,5

Smart hodnotenie

9.6

Ár: 11450Ft

Prémium termék

Spyder Propulsion Mens Ski Glove Black
Spyder

Spyder Propulsion Mens Ski Glove Black

Smart hodnotenie

9.5

Ár: 19600Ft

Minden sport igényel bizonyos kiegészítőket, amelyek illenek hozzá, és amelyekre valamiért szükség van. Bizonyos sportoknál ezek a kiegészítők önkéntesek és önön múlik, hogy megveszi azokat vagy sem. Ezzel ellentétben, más sportok igényelnek bizonyos fontos kiegészítőket, amik megvédhetik önt vagy az ön által végzett mozgás részét képezik.

A fontos kiegészítőkhöz és tartozékokhoz tartozik a síelésnél például a síszemüveg, ami védi látását, és nem csak az erős UV sugárzástól, ami tükröződik a hó felületéről, hanem a kis részeskéktől is, amik bekerülhetnének a szemébe, viszont ugyanígy ide tartoznak a síkesztyűk is, aminek köszönhetően kezei nem fognak fázni.

A legjobb kesztyűk

Kép Name Ár Értékelés Nemek
Arany középút
Leki Trail Black 10,5
Leki Trail Black 10,5 11450Ft

Unisex
Prémium termék
Spyder Propulsion Mens Ski Glove Black
Spyder Propulsion Mens Ski Glove Black 19600Ft

Férfi
Luhta Akasia L2 Cranberry Luhta Akasia L2 Cranberry 10500Ft

Női
Classic Kategória
Zanier Nordic.ZB White L
Zanier Nordic.ZB White L 5820Ft

Unisex
Zanier Tour.WS Black Zanier Tour.WS Black 8750Ft

Férfi

Hogyan válasszunk síkesztyűt?

A síkesztyű kiválasztása a könnyebb feladatok közé tartozik, amiket a síelés előtt el kell végeznie. Minőségi síkesztyűt majdnem minden márkás és jó boltban talál, kényelmesen, webshopon keresztül is megvásárolhatja azokat és nem kell azokat speciálisan kiválasztania az öltözet más darabjai alapján, ahogyan ezt a sisak és a szemüveg esetében tennie kell.

A kesztyű típusa

Az első tényező, amire oda kell figyelni, az a kesztyű típusa. Melyik a legmegfelelőbb az ön számára? A piacon két alap típust talál:

  • Egyujjas kesztyű
  • Hagyományos, ujjas kesztyű

Ez a két klasszikus alap típus, amit egész életében ismert már. A síelők nagy része a hagyományos ujjas típusú kesztyűt részesíti előnyben, mivel praktikusabbak és jobb vele megfogni más egyéb elemeket.

Ha azonban a nagy meleget szereti, az egyujjas kesztyű a legmegfelelőbb minden esetben. Ujjait egy helyen, jó melegben tudhatja. A döntés az ön kezében van.

Anyag

Az anyagnak egyértelműen vízhatlannak kell lennie, ami azonban nagyon fontos követelmény minden egyes darabnál, amit ennél a sportnál választ. Annak ellenére is, hogy vízhatlan anyaga van, levegősnek kellene lennie és bőrének tudnia kell benne szellőzni.

A minőségi bélelt kesztyűnek a nedvességet se kellene átengednie, amitől hideg lehet a keze és fázhat.

Kesztyű súlya

Az érdekességek közé tartozik a súly is, ami néha teher is lehet az ön számára. Az igazság azon az, hogy a bélelt kesztyűk súlya sokkal nagyobb, mivel több rétegből állnak. Annak ellenére, hogy az alacsonyabb súly jobban megfelelne önnek, biztos, hogy inkább a meleget és a kellemes hőérzetet, amit a kesztyű tud önnek nyújtani.

A modern szövetek például a  Thinsulate, Gore – Tex és a Primaloft. Ezek az anyagok nem csak modernek, de ugyanígy minőségiek, vízállók és gyorsan száradnak.

Melegített kesztyű

Állandóan fázik? A kesztyű tökéletes típusa az, amik rendelkeznek belső melegítéssel. Ez a melegítés elemre működik, amik 3 vagy akár 10 órát is kibírnak. Figyeljen azonban oda arra, hogy ezt a kesztyűt ne hagyja csak úgy ledobva valahova a hó, hogy a benne lévő rendszer ne romoljon el.

Megerősítés és egyéb apróságok

A kesztyűnek meg kellene lennie erősítve, főleg a csukló részeken. Ezzel nagyon jól megvédheti végtagjait esés vagy baleset esetén.

Bizonyos kesztyűk érdekes elemeg a trigger rendszer is, ami a síbot és összekötése a kesztyűvel egy kis hurok segítségével. Ez egy nagyszerű rendszer, ami által nem veszíti el a botot esés esetén.

Kesztyű nőknek, férfiaknak és gyerekeknek

A kesztyűket az alapján tudjuk osztályozni, hogy azok nőknek, férfiaknak vagy gyerekeknek készültek. A kesztyűket még az alapján is szét tudjuk osztani, hogy milyen anyagból készültek, milyen színűek vagy mintájúak. Természetesen, a design inkább a legutolsó helyen található. Inkább a funkcionalitást helyezze előtérbe.

Ár

Ahogyan azt mindig mondjuk, a sífelszerelésnél ne spóroljon a pénzen és inkább a minőséget válassza, mint az alacsony árat. Gyerekek számára azonban biztos talál alacsony áron is kesztyűt.

Összefoglalás

Végezetül már csak annyit mondunk önnek, hogy a síkesztyű kiválasztása nem is olyan nehéz. Elég kiválasztani, ami passzolni fog önnek, jól néz ki és amelyikben jól fogja magát érezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük