A legjobb elektromos rollerek – hogyan válasszunk?

Classic Kategória

Xiaomi Mi Scooter 2
Xiaomi

Xiaomi Mi Scooter 2

Smart hodnotenie

9.9

Ár: 150039Ft

Arany középút

Ninebot by Segway Kickscoter ES2
Ninebot

Ninebot by Segway Kickscoter ES2

Smart hodnotenie

9.4

Ár: 248790Ft

Prémium termék

Bluetouch BT500
Bluetouch

Bluetouch BT500

Smart hodnotenie

9.4

Ár: 346Ft

Az elektromos rollerek az újabb termékek közé tartoznak, amik elérhetők a piacon. Nagyon közkedveltek, annak köszönhetően, hogy nem csak mozgására, hanem automatikusan is működnek. A múltból sok ember emlékezhet rá, hogy milyen kisebb vagy nagyobb rollerei voltak otthon, amiken kerekezhetett a városban vagy a kinti túrák alkalmával. Az elektromos rollerek azonban nem csak a gyerekekhez vagy a serdülőkhöz szólnak, hanem a felnőttekhez is, akik biztosan megkedvelik azokat.

Unja, hogy csak bent vagy a fitnessz teremben mozog vagy tornázik és szeretne valami újat is kipróbálni? Nem kell bicikliznie vagy korcsolyázni, amit talán szintén nem talál szórakoztatónak. Egyenesen próbáljon ki valami teljesen újat, az elektromos roller, ami nagyon egyszerűen kezelhető, kellemes a használata és biztos nem csak a kicsik lelik benne örömüket, hanem a “nagyok” is, vagyis a felnőttek, akik ezt a rollert főleg a túrákon tudják kihasználni.

A piacon az elektromos rollerek több típusa is megtalálható, és ezért szívesen segítünk önnek a választásnál.

A legjobb elektromos rollerek

Kép Name Ár Értékelés Maximális sebesség Teljesítmény Maximális tartomány Akkumulátor kapacitás
Classic Kategória
Xiaomi Mi Scooter 2
Xiaomi Mi Scooter 2 150039Ft

25 km/h 250 W 30 km 7800 mAh
Arany középút
Ninebot by Segway Kickscoter ES2
Ninebot by Segway Kickscoter ES2 248790Ft

25 km/h 300 W 25 km -
Prémium termék
Bluetouch BT500
Bluetouch BT500 346Ft

45 km/h 500 W 60 km 21000 mAh
Eljet Mester Eljet Mester

35 km/h 350 W 25 km 8000 mAh
Eljet Trafic Eljet Trafic 149900Ft

30 km/h 250 W 20 km 8000 mAh
Razor Power Core E100 Razor Power Core E100 58900Ft

20 km/h 300 W 10 km -
Takira V8 Takira V8 47800Ft

16 km/h 120 W 16 km 9000 mAh

Mik az elektromos rollerek?

Kezdjük azzal, hogy elmagyarázzuk az elektromos roller fogalmát. Mik tulajdonképpen a rollerek és mire szolgálnak? Az elektromos tulajdonképpen hagyományos rollerek, amik azonban a teljesen “hagyományos” rollerektől eltérnek.

A rollereket egyszerű kezelni, mivel könnyű anyagokból készülnek. Leggyakrabban akkumulátorral működnek, ami körülbelül 40 percet vagy akár egy órát is kibírhatnak. Ez mind attól függ, hogy milyen rollert választ és milyen tetszik majd önnek.

A leggyakrabban az emberek arra használják az elektromos rollert, hogy sokkal egyszerűbben és gyorsabban keresztül jussanak a városon. Ha tehát nem vonzza önt a túlzsúfolt tömegközlekedés vagy ha szeretne levegőzni egyet a városban egy szép napos tavaszi vagy nyári napon, önnek is ideális választás ez a roller, ami talán mindenki figyelmét felkelti és kellemes vele utazni.

Hogyan válasszunk elektromos rollert

Több paraméter létezik, amikre oda kell figyelnie a döntésnél. Az alapvető paraméterekhez a következőket soroljuk:

 • Ki fogja a készüléket használni ? – ez az első kérdés, amit meg kell válaszolni. Ennek oka, hogy ha a készüléket csak ön fogja használni, ebből adódóan a többi paraméter meghatározása csak öntől függ. Ha azonban a készüléket a család többi tagjai vagy ismerősei is használni fogják, velük is számolni kell.
 • Súly – a második paraméter a súly. Ha a készüléket egyedül fogja használni, vegye figyelembe saját súlyát és adjon hozzá még legalább 15-20 kilogrammot. A biztonság és valamilyen plusz súly mindig jó. Ha azonban a készüléket több ember is használni fogja, vegye figyelembe a legnehezebb ember súlyát és ehhez adjon még hozzá legalább 10 kilogrammot.
 • Magasság – a magasság szintén egy nagyon fontos tényező, amit nem kell alulbecsülni. Egy magasabb ember számára mindig jó egy valamivel nagyobb készülék.
 • Költségvetés – ezt figyelembe kell venni talán minden készülék vásárlásánál. Egy ilyen gépnél mindig jobb, ha abba befektet.
 • Raktározás – a piacon szétszedhető elektromos rollerek is elérhetők. A raktározás nagyon fontos, mivel annak köszönhetően bárhova el tudja rakni a rollert. Még akkor is, ha kisebb házban vagy lakásban él. Mivel ugyanis sehol nem lesz önnek útban.

Mire alkalmasak az elektromos rollerek?

Ahogyan azt már említettük, az elektromos rollerek több dologra is alkalmasak és többféle mozgásnál is tudja azt hasznosítani. A leggyakrabban az emberek a következő tevékenységekre használják:

 • Városi séta
 • Munkába járás
 • Turisztika

Ha azonban megtalálja mire tudja használni a rollert, az csak előnyt jelent!

Létezik speciális osztályozása az elektromos rollereknek?

Az elektromos rollerek viszonylag új terméknek számítanak a piacon. Tényleg hatalmas mennyiségben érhető el a piacon, viszont speciális típusok szerint nincsenek osztályozva. Maguk a termékekek egymástól csak kivitelezésben, funkciókban vagy felszereltségben térnek el egymástól, amiket kínálnak.

Az elektromos roller kiválasztásánál figyelembe kell vennie a következőket:

Keret

A keret nagyon fontos, mivel meghatározza a robusztust és ezzel a roller terhelhetőséget is. A rollerek leggyakoribb terhelhetősége 100 – 120 kg között mozog, de olyanokat is találhat, ami nagyobb súlyt is elbír. Mindennél a legfontosabb azonban az, hogy könnyedén tudja egyik helyről a másikra szállítani és egyszerűen kezelhető legyen.

Akkumulátor

Ugyanúgy nagyon fontos. Ahhoz, hogy valamilyen távolságot meg tudjon tenni, minőségi akkumulátorra is szüksége van, ami aktívan tartja a rollert és egyszerűvé teszi annak használatát. Némely rollerek információi között szerepel az is, hogy mennyi a maximálisan megtehető távolság kilométerekben, másoknál ez percekben lett megadva. A klasszikus rollerek nagy része 40 percet bír ki, de a drágábbak akár pár órát is. Minden attól függ, milyen rollert vesz és mennyiért.

Vezérlés

A sebességet növelni vagy csökkenteni kar segítségével lehet, amit vezérlőn talál. A sebességek száma különböző és annak függvényében változik, hogy milyen rollert választ. Ha drágábbat vásárol, a sebességek száma sokkal nagyobb lesz és fordítva. Néhány roller már sebesség szabályozóval is el van látva, ami segít az út teljes időtartama alatt tartani ugyanazt a sebességet. Így sose kell az utazás alatt a sebesség váltásával foglalkoznia.

Fékek

A fékek ugyanolyan fontosak mint a vezérlés vagy a sebességváltás. A leggyakoribb fékezési mód a hátsó sárhányóra felszerelt fék. Az ilyen fék képes a roller azonnali megállítására. Némely típusok rendelkeznek elektromos fékkel is, aminek fokozatos a fékezése és annyira nem rántja meg annyira az embert útközben.

Kerekek

Minél nagyobbak a roller kerekei, annál jobban kezelhető a roller és annál jobb rajta utazni. Az elektromos rollereknek a következő féle kerekei lehetnek:

 • felfújhatók
 • levegő nélküliek

A levegő nélküli kerekek

A levegő nélküli kerekek kemény anyagból készülnek és akkor is működnek, ha defektet kapnak. Természetesen bizonyos idő után ki kell cserélni azokat. Bizonyos idő után elhasználódnak. Az elején ezek a rollerek biztos tetszeni fognak önnek, azonban egy bizonyos idő után biztos zavarni fogja, mivel minden kavicsot érezni fog.

A felfújható kerekek megfelelőbbek, mivel alkalmazkodóképesek és emellett tompítják az ütközéseket. Sérülés esetén nem kell kicserélni az egész kereket. Elég megjavítani a sérült részt.

A kezdők számára kis kerekeket ajánluk, amiket aztán fokozatosan növelhetnek.

Állásra használt hely

Pontosan, ez is nagyon fontos. Az állásra használt hely az elektromos rollereknél sokkal nagyobb mint a hagyományosnál. A különbség nem csak a szélességben van, de ugyanúgy a hosszabban is és ezáltal jobb rajta állni.

Kormány

A megfelelő vezetéshez szüksége van jól kialakított kormányra is, amit kényelmes lesz fogni hosszabb utazás során is. Néhány rollernél maga állíthatja be a kívánt magasságot és szélességet a kormánynál, ami által pontosan saját igényeire tudja azt szabni.

Motor

Ez nagyon fontos és attól függ az egész roller teljesítménye. Összeköttetésben áll az akkumulátorral és a nagyobb teljesítmény azoknak az embereknek alkalmas, akik hozzá vannak szokva, hogy rendszeresen használják a rollert vagy a nagyobb súllyal rendelkező emberek számára. A motor lánchajtású vagy központi lehet és akár a 35 km/h sebbességet is elérheti.

Design

És ugyanúgy, a design is nagyon fontos minden terméknél. Ez az elektromos rollereknél is így van, amik ma már nem csak praktikusak, de emellett stílusosak is és nagyon jól néznek ki.

Kerülje el a túlzsúfolt buszokat és egyszerűen menjen egyik helyről a másikra és ne szenvedjen a telített utaktól. Az elektromos rollerek kedvelt készülék, amit szívesen választ mindenki annak könnyű kezelhetősége és stílusos kivitelezése miatt.

5 gondoltak a "A legjobb elektromos rollerek – hogyan válasszunk?";

 1. Tisztelt Szerkesztőség!
  Az információ hasznos volt, de egy adat hiányzik mindegyik roller ügyében. Mennyi a súlyuk? Ez nagyon fontos, ha azt veszem figyelembe, hogy a rollereket nem csak felnőtt férfiak használják, akik talán könnyedén a hónuk alá csapják a közlekedési eszközökön, hanem tinédzserek is.
  Tisztelettel

 2. Az előző hozzászólással teljesen egyetértek, én is a súlyukat keresem mindenhol, de nem találom. Én nem tinédzserként, hanem ötvenesként használnám, és szintén fontos szempont, hogy tudjam vinni, emelni járműre, lépcsőre stb.

 3. Annyit mondanék hogy az itt feltüntetett árak lényegesen magasabbak mint amennyiért hozzá lehet jutni ezekhez a rollerekhez pl.: a ninebot 249.000ft (830€)
  Amit az amazonon 408€ -ért már megvehetek.
  Ez nem kicsit lehúzás ha megveszitek ezen a szar magyar oldalon ahova átirányítanak a klikkelés után

 4. Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy Blueway T10 elektromos roller , azt írja, hogy max 120 kg bír el. Ha valaki 180kg akkor meg se próbálja megvenni ? Ha használja akkor mire számítson, egy ismerősöm most vett, vagy vesz. Köszönöm előre is a válaszát

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük