A legjobb futópadok – hogyan válasszunk?

Classic Kategória

KLARFIT Pacemaker X3
KLARFIT

KLARFIT Pacemaker X3

Smart hodnotenie

9.7

Ár: 100690Ft

Arany középút

Klarfit Pacemaker FX5
Klarfit

Klarfit Pacemaker FX5

Smart hodnotenie

9.9

Ár: 157000Ft

Prémium termék

Capital Sports Infinity Track 6.0 Touch
Capital Sports

Capital Sports Infinity Track 6.0 Touch

Smart hodnotenie

9.2

Ár: 335790Ft

Egyre több ember dönt a sport, torna és az egészséges táplálkozás mellett. Az ilyen döntésekhez sokszor nem csak az egészségügyi problémák vezérelnek minket, vagy épp pár plusz kiló, hanem a közösségi oldalak is, ahol sok inspirációt találhatunk. Gyakran megesik azonban, hogy az emberek különböző okok miatt nem mernek elmenni fitnessz terembe, amik között megtalálható az is, hogy szégyellik magukat vagy épp félnek. Ha a fitnessz termet kipróbálta és úgy gondolja, az nem való önnek, talán már más lehetőségeken is elgondolkozott.

Ez a másik lehetőség saját edzőterem létrehozása otthonában vagy egy kisebb helyiségben, ahol legalább egy futógépet elhelyezhet. Mivel ez az alap, amit sok ember nem enged el. Ön is jól tudja, hogy pont a nevezetes futással, amit sok ember utál, érhető el gyorsan a kilók ledobása és az egyszerű fogyás. A megfelelő futópad kiválasztása azonban nem csak úgy működik és sokszor fennakadhat olyan problémáknál, amikkel találkozik.

A legjobb futópadok

Kép Name Ár Értékelés Motor teljesítménye Max. terhelhetőség Max. sebesség Max. emelkedési szög
Arany középút
Klarfit Pacemaker FX5
Klarfit Pacemaker FX5 157000Ft

1.5 lóerő 120 kg 12 km/h 12 %
Classic Kategória
KLARFIT Pacemaker X3
KLARFIT Pacemaker X3 100690Ft

1.5 lóerő 120 kg 12 km/h 7 %
Prémium termék
Capital Sports Infinity Track 6.0 Touch
Capital Sports Infinity Track 6.0 Touch 335790Ft

5.5 lóerő 135 kg 18 km/h 15 %
Capital Sports Pacemaker X30 Capital Sports Pacemaker X30 239990Ft

3 lóerő 130 kg 22 km/h 20 %
Klarfit Workspace Go Light Klarfit Workspace Go Light 124190Ft

- 120 kg 6 km/h 0 %

Hogyan válasszunk futópadot?

Ez mind az oka annak, amiért ma arról írtunk cikket, hogyan válasszon saját futópadot, ami a legmegfelelőbb kell legyen az ön számára.

Mit kell figyelembe venni a választásnál?

Létezik pár olyan paraméter, amikre oda kellene figyelnie a döntés során. Az alapvetőkhöz tartoznak a következők:

 • Ki fogja a futópadot használni? – ezt a kérdést kell elsőként megválaszolnia. Ennek oka, hogy ha azt csak ön használja, a további paraméterek, amikhez eljutunk, csak öntől függnek majd. Ha azonban a gépet a családból más is használni fogja vagy valaki ismerőse, velük is számolni kell.
 • Súly – a második paraméter a súly. Ha a készüléket egyedül fogja használni, vegye figyelembe saját súlyát és adjon hozzá még legalább 15-20 kilogrammot. A biztonság és valamilyen plusz súly mindig jó. Ha azonban a készüléket több ember is használni fogja, vegye figyelembe a legnehezebb ember súlyát és ehhez adjon még hozzá legalább 10 kilogrammot.
 • Magasság – a magasság szintén egy nagyon fontos tényező, amit nem kell alábecsülni. Egy magasabb ember számára mindig jó egy valamivel nagyobb futópad.
 • Helyiség méretei – ezzel annak a helyiségnek a méreteire gondolunk, ahova a készüléket elhelyezi. Ez alapján választhat nagy vagy valamivel kisebb futópadot.
 • Futópad célja – maratonra készül vagy még csak kezdő? Ha ugyanis még csak kezdi a futást, nincs szüksége semmilyen professzionális készülékre, viszont ha gyakran fut, mindenképp olyan pad mellett kellene döntenie, ami rendelkezik különböző funkciókkal.
 • Költségvetés – ezt figyelembe kell venni talán minden készülék vásárlásánál.
 • Tárolhatóság – hogy szükség esetén gyorsan összecsukható és elrakható-e.

A futópad kiválasztásánál a következőket kellene szem előtt tartania:

Futó felület

A futófelület az egyik legfontosabb része az egész padnak. Ez az a hely, ahol a teljes testedzést el fogja végezni. Azt mondják, hogy minél nagyobb és szélesebb a futófelület, annál jobb és egyszerűbb a futás. Ugyanis minél kisebb és keskenyebb a futófelület, annál rosszabb rajta futni. Sok padot, aminek ilyen a felületet, gyakran csak sétára vagy lassú futásra használnak.

A futófelület alatt nem csak annak méreteit értjük, hanem ide soroljuk a  dőlésszög beállítását vagy épp a rugózást is, ami fontos az izületek és a térd szempontjából.

Motor

Ha olyan futópad mellett döntött, aminek van motorja, tényleg jól döntött. Az ilyen futópadok minőségiek és sokkal jobbak a sportolni vágyó ember számára. Ha kezdő, a pad kiválasztásánál a motor akadályt okozhat. Az egyedüli, amire oda kell figyelnie az a motor tartós teljesítménye és a motor legjobb teljesítménye, ami jelzi a rövidtávú maximális terhelhetőséget.

Ha jó motorral rendelkező futópadot választ, örülhet az egyenletes teljesítmény szabályozásra az edzés során.ní.

Funkciók

Pontosan, a futópadok is különböző funkciókkal rendelkeznek, amik közé például a különböző sebességeket, a futófelület dőlésszögét vagy épp a programokat, amik edzeni fogják önt. Néhány futópadot akár okostelefonja segítségével is irányíthatja. Snímače tepovej frekvencie

Minden futópad méri a sebességet, távot, edzés hosszát, az elégedett kalóriákat és ugyanúgy a pulzusszámot vagy épp a testzsírt is. Az utolsó mért paraméterek azonban nem hagyományos paraméterek, amiket minden futópadnál megtalál, és ezért, ha érdeklődik irántuk, olyan padot kellene választania, amik rendelkeznek ezekkel a funkciókkal.

Design

És ugyanígy, a design is nagyon fontos minden terméknél. Ez ugyanígy van a futópadok esetében is, amik ma már nem csak praktikusak, hanem emellett stílusosak is és nagyon jól is néznek ki.

További funkciók

A további funkciók közé tartozik például a tárolhatóság. Ha a futópad a nappaliban van, olyat kellene választania, amit könnyedén össze tud hajtani és elrakni.

Ugyanígy megtalálható itt a zajszint is. Néhány futópad képes minimalizálni a zajszintet a jobb edzés és nagyobb kényelem érdekében.

Futópadok típusai

Több paraméter is létezik, amik alapján a futópadokat ki lehet választani és a legalapvetőbb valamint legfontosabb a típus. A piacon két típus elérhető, amik a következők:

 • Motoros futópad
 • Motor nélküli futópad

Ahogy már maga a megnevezés is jelzi, a motoros futópad a motornak köszönhetően működik. Pontosabban motorral hajtott, aminek van egy meghatározott ereje. Ettől függ a későbbiekben a sebesség és ugyanúgy az egész padnak a teljesítménye is.

A motor nélküli futópad motor nélkül működik és a kevésbé igényes felhasználók számára ajánlott. Ahogy arra tippelhetett, valamivel olcsóbb. Ennek a futópadnak a felhasználása általában a járásra korlátozódik, viszont lehetséges futni is rajta.

Emellett az alapvető felosztás mellett a futópadokat még egy másik szempont alapján is osztályozhatjuk, ami a felhasználás. Ebbe a kategóriába tartoznak a következők:

 • Háztartási futópadok – amik alkalmasak az amatőrök számára és az olyan emberek számára, akik csak saját örömszerzés miatt futnak. Ezek a futópadok a háztartások számára a legalkalmasabbak, mivel egyszerű azok tárolása és csendesek. Olyan emberek számára is alkalmasak, akik szeretnék csökkenteni testsúlyukat vagy szeretnénk megtartani erőnlétünket. Akkor is jó döntés, ha egyedül használja, vagy ha szeretné az egész család erőnlétét javítani.
 • Professzionális futópadok – ezek sokkal nagyobbak, nehezebben tárolhatók és ezekkel leggyakrabban a fitnessz termekben találkozhat. A funkciók széles körét kínálja önnek.

Összefoglalás

A futópad kiválasztása tényleg megterhelő, viszont ha rendelkezik a szükséges információkkal és figyelembe veszi az összes paramétert, nem kell attól tartania, hogy sokáig fog keresni, vagy hogy semmit nem talál. A piacon tényleg nagy mennyiségű futópad típust találni, amiből biztosan ki tudja választani az önnek megfelelőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük