Legjobb rizsfőzők – hogyan válasszunk?

Classic Kategória

Sencor SRM 0600WH
Sencor

Sencor SRM 0600WH

Smart hodnotenie

9.9

Arany középút

Tefal RK102811
Tefal

Tefal RK102811

Smart hodnotenie

9.8

Ár: 12990Ft

Prémium termék

Tefal RK7051 Fuzzy
Tefal

Tefal RK7051 Fuzzy

Smart hodnotenie

9.7

Ár: 31Ft

Sok ember úgy gondolja, hogy nincs szükség a háztartásban rizsfőzőre. A rizs megfőzése nem túl nehéz és nem is tart sokáig. Az egyetlen, amire szüksége van a rizsnél, hogy sokáig mellette kell állnia. Főzése során nem mehet csak úgy mellőle, mivel odaéghet, kifuthat vagy nem tudna rendesen megfőni.

Pontosan ez az oka annak, amiért sokan a rizsfőző megvásárlása mellett döntenek. A főzés során nem kell folyamatosan ott állnia, elég, ha minden szükséges adatot megad a készüléknek, majd problémák és aggodalmak nélkül foglalkozhat mással.

A legjobb rizsfőzők

Kép Name Ár Értékelés Teljesítmény Űrtartalom
Classic Kategória
Sencor SRM 0600WH
Sencor SRM 0600WH

300 W 0.6 L
Arany középút
Tefal RK102811
Tefal RK102811 12990Ft

500 W 3 L
Prémium termék
Tefal RK7051 Fuzzy
Tefal RK7051 Fuzzy 31Ft

750 W 5 L
Sencor SRM 1890SS Sencor SRM 1890SS

830 W 1.8 L
Sencor SRM 1500 Sencor SRM 1500

500 W 1.5 L
Sencor SRM 1000SS Sencor SRM 1000SS 9Ft

400 W 1 L
Sencor SRM 1800SS Sencor SRM 1800SS

700 W 1.8 L

Mi mindenre lehet a rizsfőzőt használni?

A rizsfőző nem csak rizs főzésére alkalmas, ami ma nagyon népszerű köret. Sok másra is alkalmas. Pár dolgot mi is megemlítünk:

  • Rizs főzése – kezdjük a legalapabb dologgal. Természetes, hogy a rizsfőző minőségi, puha rizst főz önnek anélkül, hogy mindeközben ott kellene állnia mellette. Ezzel sok időt takaríthat meg.
  • Zöldség főzése – a rizsfőzőben egyszerűen meg tudja főzni a zöldséget is.
  • Zabkása – ilyen egészséges ételt is meg tud főzni a rizsfőzővel. Főleg akkor a legelőnyösebb, ha több adagra vagy több ember számára nagyobb mennyiségre van szüksége.

Hogy válasszunk rizsfőzőt?

A készülék kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint ahogy az tűnik. Az elején tudnia kell minden fontos információt és minden alap tulajdonságot, amelyeknek köszönhetően biztos lehet abban, hogy sosem csalódik. Mi ma tanácsot adunk önnek, hogyan válasszon minőségi rizsfőzőt, ami az ön segítségére lesz minden szituációban és ízletes és jó rizst készít önnek minden nap, amikor arra szüksége lesz.

Alapvető paraméterek

Kezdjük az alapvető paraméterekkel, amik minden egyes készüléknél nagyon fontosak, mivel azoknak köszönhetően mindig tudni fogja, hogy az adott készülék megfelel Önnek vagy sem.

A rizsfőző kiválasztása tényleg egyszerű, mivel a piacon nem lehet sokféle típust találni. Pár fajta létezik, azonban nem annyi, hogy ne tudna azok közül választani.

Fogyasztás

Természetesen, fontos szempont a fogyasztás is. A rizsfőzők esetén ugyanúgy, mint más hasonló termékeknél is, a fogyasztás mértéke bizonytalan, mivel a készülék nem mindig maximális teljesítménnyel dolgozik.

A rizsfőző méretei

Kis lakásban él és takarékoskodik a hellyel? Talán el kellene gondolkoznia a készülék méretein, amelyet kiválaszt. Ha ugyanis takarékoskodik a hellyel mindenhol, ahol csak lehet, kisebb rizsfőzőre van szüksége, ami összerakható és nagyon egyszerűen el tudja azt rakni valamelyik szekrénybe. Másképp szólva a készülék összerakható.

Ezzel ellentétben, ha nem fontosak önnek a méretek, nyugodtan választhat nagyobbat is, ami nagyobb családok számára is alkalmas.

A rizsfőző méretei azonban a család nagysága miatt is fontosak. Ha nagyobb a család, biztos nagyobb méretű rizsfőzőre lesz szüksége. Ezzel ellentétben, ha a családnak kevesebb tagja van, kisebb rizsfőző is elég, amivel ki tudja elégíteni az igényeket.

A méret legtöbbször 0,5 literes űrtartalomnál kezdődik és 2 liter fölött végződik.

Funkciók

Természetesen, ahogy minden készüléknek, úgy a rizsfőzőnek is vannak különböző funkciói, amelyeket biztosan tud értékelni. A klasszikus, átlagos áron beszerezhető gépek leggyakrabban a következő funkciókkal rendelkeznek:

  • Késleltetett indítás
  • Biztonsági szabályozó
  • Kijelző
  • Automatikus működés

Rizsfőzők típusai

Ahogyan azt már fentebb is említettük, több típusú rizsfőző létezik.

Mikrohullámú sütőbe való rizsfőző

Talán hallott már róla, talán nem, hogy létezik ilyen rizsfőző is. Első pillantásra klasszikus műanyag doboznak tűnik egy fedéllel, ami az ételek hűtőszekrényben való tárolására szolgál. Ezek a rizsfőzők arra alkalmasak, hogy a rizst megfelelően megfőzhető legyen mikrohullámú sütőben is. Ez a rizsfőző alkalmas zöldségek főzésére is.

És hogyan működik? Végképp nem nehéz. Egyszerűen vizet tölt az edénybe, belerakja a rizst, bezárja és berakja a mikrohullámú sütőbe. A rizs pár percen belül kész is.

Elektromos rizsfőző

Ez a legelterjedtebb fajta, amit talán mindenki ismer és tudja is, hogy az hogyan néz ki. Az elektromos rizsfőző minden rizsszem megfőzéséről gondoskodik, amit belerak.

Ez a gép mindenkinek jó befektetést jelent, aki szeretne jól megfőtt rizsre vágyik, amit gyorsan, egyszerűen és gondtalanul elkészíthet.  

Karbantartás

Tényleg egyszerű. A rizsfőző belseje kivehető, tehát azt egyszerűen elmosogathatja akár mosogatógépben vagy kézzel is.

Összefoglalás

A piacon sok különféle rizsfőzőt és olyan terméket lehet találni, amelyek között biztosan megtalálja pont azt, ami az ön igényeinek leginkább megfelel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük