A legjobb szeletelőgépek – hogyan válasszunk?

Classic Kategória

DOMO MS171
Domo

DOMO MS171

Smart hodnotenie

9.7

Ár: 13Ft

Arany középút

Sencor SFS 4050SS
Sencor

Sencor SFS 4050SS

Smart hodnotenie

9.8

Ár: 24Ft

Prémium termék

DOMO DO1950S
Domo

DOMO DO1950S

Smart hodnotenie

9.87

Ár: 39Ft

A konyhai szeletelők fontos termékek, ami önnek is meg kellene legyen az otthonában. Annak ellenére, hogy az aprító nem olyan fontos készülék, mint például a mixer vagy épp a vízforraló, eléggé fontos azonban ahhoz, hogy szalámit, zöldséget, sajtot vagy egyéb élelmiszert fel tudjon szeletelni.

Tehát minden esetben örömmel látott készülékek a háztartásban.

A legjobb szeletelőgépek

Kép Name Ár Értékelés Energiafelhasználás Max. vágási vastagság
Prémium termék
DOMO DO1950S
DOMO DO1950S 39Ft

100 W 30 mm
Arany középút
Sencor SFS 4050SS
Sencor SFS 4050SS 24Ft

150 W 15 mm
Classic Kategória
DOMO MS171
DOMO MS171 13Ft

120 W 15 mm
Sencor SFS 1000WH Sencor SFS 1000WH

100 W 34 mm
JATA CF301 JATA CF301 19690Ft

100 W 15 mm
Graef SKS 10002 Graef SKS 10002 69Ft

170 W 20 mm

Hogyan válasszunk szeletelőt

Természetesen, ha van otthon egy minőségi kés, az is egy megoldás, de ha azonban más szemszögből nézi, megérti, hogy sok ételhez vagy élelmiszerhez egy egyszerű kész nem lesz elegendő. Ahhoz, hogy jó munkát tudjon végezni, szüksége lesz minőségi szeletelőre is, ami nem csak időt takarít meg önnek, hanem energiát is. A húsok, sajtok, kenyerek, gyümölcsök vagy épp zöldségek szeletelése így sokkal egyszerűbb és gyorsabb.

Kezdjük az alapvető paraméterekkel, amik minden egyes készüléknél nagyon fontosak, mivel azoknak köszönhetően mindig tudni fogja, hogy az adott készülék megfelel Önnek vagy sem.

Teljesítmény

Több szeletelő, ami magas teljesítményű, a sebesség széles skáláját is kínálja. A leggyorsabb sebesség képes az élelmiszert tényleg nagyon gyorsan, egyszerűen és főleg problémamentesen felszeletelni.  

Azonban legyen óvatos, mivel az alacsony teljesítményű gépek gyorsan túlmelegedhetnek. Épp ezért szükséges figyelembe vennie a döntésnél azt is, hogy mit képes az adott szeletelő felszeletelni és mi mindenre használható.

Ár

Fontos tényező az ár is. Egy olyan készüléknél, mint a szeletelő, nem kellene, hogy spóroljon. Ennek oka, hogy a teljesítményben és a végeredményben mindent visszakap és szemmel láthatóvá válik. Mivel, ha olcsó gépet vesz, sose fog önnek olyan jó teljesítményt nyújtani, mint amilyet elvárna.

Használat

Podľa toho, ako budete a hlavne, na čo budete daný spotrebič používať, sa odvíja aj to, aký by ste si mali vybrať. Pri pravidelnom používaní budete potrebovať drahší a výkonnejší stroj. Naopak, pri sporadickom užívaní vám stačí lacnejší a nie tak výkonný krájač.

Méret

A piacon nagy mennyiségű különféle méret létezik. Ez az oka, hogy jó lenne tudnia, milyen méretet szeretne. Ha nagy családja van, nagy szeletelőt kellene, hogy válasszon és fordítva, ha kicsi a családja, inkább kis termék mellett döntsön.

Szeletelők típusai

A szeletelőknek két fajtája létezik, amelyek közül választhat.

Elektromos szeletelők

Az elektromos szeletelőket automatikus élelmiszer szeletelőknek is hívják. Ezek a szeletelők sokkal közkedveltebbek, mint a szeletelők másik fajtája, a manuális szeletelők.

A szeletelők elektromos típusa könnyen kezelhető és árban is elérhető. Ahogyan a nevük is mutatja, az automatikus szeletelők teljesen automatikusan és önállóan dolgoznak. Az élelmiszereket egy tartó csúsztatja és pontosan úgy mozgatja, ahogy arra önnek épp szüksége van.

Ezen készülékek nagy részét lehetséges manuális módra is kapcsolni és kézzel működtetni azokat.

Manuális szeletelők

Ahogy azt már fentebb említettük, a másik típust a manuális szeletelők jelentik, amelyek használata szintén nagyon egyszerű. A másik típussal szembeni hátránya az, hogy a szeletelők ezen fajtáját önnek, magának kell irányítania, tehát nem dolgoznak önállóan.

Még mindig jobbak azonban, mint a késsel történő klasszikus szeletelés, mivel a munka nagy részét elvégzik ön helyett.

Összefoglalás

A piacon sok különféle szeletelőt és terméket lehet találni, amelyek között biztosan megtalálja pont azt, ami az ön igényeinek leginkább megfelel.

A szeletelők előnyei

Vegyük át előszöris a szeletelő néhány előnyét, amelyek biztosan meggyőzik önt, hogy keresse meg a piacon az önnek megfelelőt és vegye meg azt.

  • Teljesítmény- a szeletelők alapvetően gyorsabbak mint az élelmiszerek kézi szeletelése. Ha fáradt és nem szeretne olyasmire időt szánni, ami csak az energiáját szívja le, egyszerűen vegye igénybe ezt a készüléket, ami lényeges időt szabadít fel az ön számára, amit egyébként a szeletelésre fordítana.
  • Egyszerű használat – ez a pont önmagáért beszél. A szeletelők használata tényleg nagyon egyszerű. Elég bekapcsolni a készüléket és látni a végeredményt.
  • Pénzt takarít meg – az előre szeletelt élelmiszerek vásárlása a boltokban mindig drágábban jön ki. Éppen ez az ok, aminek köszönhetően a szeletelők használatával egy csomó pénzt tud megtakarítani.
  • Egyenletesség – ha nehézséget okoz önnek, hogy egyenletes szeletekre vágja az élelmiszert, a szeletelő a segítségére lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük