A legjobb olajsütők – Hogyan válasszunk?

Classic Kategória

Tefal FF230831
Tefal

Tefal FF230831

Smart hodnotenie

9.9

Ár: 13090Ft

Arany középút

Tefal FR491870 Versalio
Tefal

Tefal FR491870 Versalio

Smart hodnotenie

9.7

Ár: 22990Ft

Prémium termék

Tefal FZ710038
Tefal

Tefal FZ710038

Smart hodnotenie

9.8

Ár: 47900Ft

Az olajsütő a legközkedveltebb készülékek közé tartozik, ami talán minden háztartásban megtalálható. Mivel nem létezik olyan háztartás, ahol fölösleges lenne, vagy ahova nem passzol. Mindenki kihasználja azt, még azok a háztartások is, ahol rendszeresen nem főznek.

Ennek a készüléknek köszönhetően lehetősége van ízletes ételeket készíteni, amik lényegében önmagukat főzik meg. Azok elkészítése nem igényel sok időt és annak köszönhetően, hogy az olajsütő önállóan dolgozik, nem kell mellette állnia. A legújabbak sok érdekes funkciót is kínálnak önnek, amiket azonnal, első látásra megkedvel.

A legjobb olajsütők

Kép Name Ár Értékelés Teljesítmény Sütőkapacitás Olajkapacitás
Classic Kategória
Tefal FF230831
Tefal FF230831 13090Ft

1000 W 0.6 kg 1.2 L
Prémium termék
Tefal FZ710038
Tefal FZ710038 47900Ft

1400 W 1 kg 1.4 L
Arany középút
Tefal FR491870 Versalio
Tefal FR491870 Versalio 22990Ft

1600 W 1.3 kg 2 L
Sencor SFR 3220WH Sencor SFR 3220WH

1500 W - 2.6 L
Klarstein Wel Air Fry Klarstein Wel Air Fry 18290Ft

1230 W 2.6 kg 1.5 L
Sencor SFR 5320WH Sencor SFR 5320WH 32490Ft

1400 W - 3 L
Tefal FZ760030 Tefal FZ760030 65Ft

1350 W 1.2 kg -
Tefal FF1231 Tefal FF1231 13200Ft

1600 W 1 kg 1.8 L

Hogyan válasszunk olajsütőt?

A minőségi készülék kiválasztása néha nehéz feladat. Megtalálni azt, ami tényleg megfelel az ön igényeinek és hosszú az élettartama néha tényleg nagyon nehéz. Az olajsütő aránylag gyorsan lehet találni, ha tudja, milyen alapvető paraméterekre kell odafigyelnie. A piacon sok különféle terméket lehet találni, és pontosan ez az oka annak, amiért mi ma eláruljuk önnek, hogyan tudja kiválasztani a legjobb terméket, ami nagyon sokáig kitart az otthonában.

Alapvető kérdések

Ahogy mindig, most is az alapvető kérdésekkel kezdjük, amik talán a legfontosabbak a legjobb és legmegfelelőbb készülék kiválasztásánál. Még azelőtt, hogy egyáltalán elkezd gondolkozni azon, hogy vegyen-e olajsütőt és hogy milyet, válaszolja meg a következő rövid kérdéseket:

  • Milyen gyakran fogja használni az olajsütőt? – egy az alapvető kérdések közül, ami talán minden terméknél megtalálható. Attól függően, hogy az adott terméket milyen gyakran fogja használni, szükséges például a motor teljesítményét eldönteni.
  • Milyen nagy legyen az olajsütő? – nem mindenkinek van elegendő helye ahhoz, hogy hatalmas olajsütőt tudjon venni, amiben ételt fog készíteni. A méret azonban főleg a család méretétől függ. Ha nagy a család, nagyobb olajsütőt kell venni, és fordítva.
  • Az olajsütő szétszedhető? – egyes modellek nagyszerű lehetőséget kínálnak, ami abban rejlik, hogy szétszedhetők. Aminek köszönhetően ez az olajsütő tökéletesen elmosogatható és az alkatrészek nagy része mosogatógépben is tisztítható, ami sok időt megtakarít önnek. i
  • Vannak filterei az olajsütőnek ? – mindig olyan olajsütő mellett döntsön, aminek van filtere a szagok semlegesítésére. Így a környezete nem bűzlik majd annyira, mint ahogy gondolta.
  • Milyen típus legyen? – cikkünkben több érdekes olajsütőt is bemutatunk, amiket biztos megkedvel majd és az alapján, hogy mennyit főz és főleg attól függően, hogy mit főz és mit készít, pontosan azt tudja kiválasztani, amire szüksége van.

Alapvető paraméterek

Kezdjük az alapvető paraméterekkel, amik minden egyes készüléknél nagyon fontosak, mivel azoknak köszönhetően mindig tudni fogja, hogy az adott készülék megfelel Önnek vagy sem.

Az olajsütő kiválasztása tényleg nagyon egyszerű, mivel a piacon nem lehet sokféle típust találni. Pár fajta létezik, azonban nem annyi, hogy ne tudna azok közül választani.

Az olajsütő mérete

Természetesen nagyon fontos az olajsütő mérete és a szükséges olaj mennyisége. A kisebb olajsütő, ami kisebb családok számára megfelelő, fél liter olaj igénytől indul. Ez azonban tényleg kis olajsütő, ami nem elegendő nagy családok számára. Ezek az olajsütők egy, maximum két fő számára elegendők.

Azok az olajsütők, amik megfelelőek nagycsaládok számára, tehát három vagy több taggal rendelkező családok számára, körülbelül öt vagy több liter olajat igényelnek.

Filter

A cikk elején megemlítettük, hogy a filter nagyon fontos mindenki számára, aki szeretné, hogy az olajsütőből származó szag ne terjengjen az egész házban. Ezen kívül, az olajsütőkből származó pára olajjal keveredik és ennek köszönhetően csak szennyezi a levegőt és emellett a környezetet is, amit a zsiradéktól csak nagyon nehezen lehet megtisztítani. Ezért javasoljuk önnek, hogy olyan olajsütőt vegyen, ami rendelkezik filterrel.

A filter egyszerű alapelven működik, ami az, hogy beszívja a zsíros párát és emellett a kéretlen szagokat is. A filter egyszerűen kivehető és tisztítható.

Tisztítás

Ugyanúgy, ahogy a filtert, a tisztítást is fentebb megemlítettük. Az olajsütő tisztaságának alapelve a megfelelő karbantartás, amit nyújt majd számára. Sok ember nem tudja megfelelően kitisztítani olajsütőjét, mivel ez egy nagyon nehéz feladat. Ha nem lehet szétszedni az olajsütőt, valóban nehéz azt kitisztítani. Ha azonban egy szétszedhető olajsütő boldog tulajdonosa, olyannal büszkélkedhet, amit könnyű tisztítani és nagy részét be tudja rakni a mosogatógépbe.

Az olajsütő olajjal működik, ami zsíros és a zsiradékot nagyon nehéz eltávolítani bármilyen felületről. Ezt talán mindenki tudja. Pont ezért nagyszerű, ha az olajsütő egyes részeit mosogatógépben is el tudja mosogatni. 

Funkciók

Az olajsütőt azok alapján a funkciók alapján is ki tudja választani, amiket kínál. A modern olajsütők nagy része több beállítható programmal és bővített funkcióval is rendelkezik, amiket biztosan értékelni fog.

Az előnyök közé tartozik ezeknek a készülékeknek az egyszerű kezelése is, aminek csak gombja van, amik pontosan azt a műveletet jelölik, amit szeretne végrehajtani.

Olajsütők típusai

A piacon azonnal több fajta olajsütőt is találhat. Azokat a fűtőtest megoldásának típusa alapján osztályozzuk, ami a legjelentősebb részek egyike, amikkel a készülék rendelkezik.

  • Olajba merített fűtőtest – a fűtő spirál leválasztható, közvetlenül az olajba merül és ezzel melegíti fel azt. Ez az olajsütő nagyszerű annak köszönhetően is, hogy energiahatékonyabb, praktikusabb tisztítás szempontjából és az egyszerű melegítésnek köszönhetően nem keletkeznek az ételeken égett részek.
  • Rejtett fűtőtest – az olajsütők ezen fajtája a legelterjedtebb. Az olajat teflon edény melegíti fel, amibe bele kell önteni az olajat. Azon kívül, hogy ebben az olajsütőben kisütheti az ételeket, lehetséges a párolás is, zsiradék használata nélkül. Az ilyen olajsütő az egészséges táplálkozásnál is lehet segédeszköz.
  • Forgó tányéros olajsütő – hagyományos olajsütő edény, amiben a kosár sütés közben forog és ezzel éri el a kívánt végeredményt.
  • Fűtőtest ventillátorral kombinálva és minimális olajszükséglettel – ezek a légkeveréses olajsütők szintén nagyon közkedveltek, mivel a fenti és az alsó részben is beépített fűtőtest található. A hőt egyenletesen optimálisan elosztja a ventilátor és ennek köszönhetően a lehető legjobb eredményt tudja elérni. Az ilyen olajsütőknél elegendő egy kis kanál olajat használni.

A piacon sok különféle olyan terméket lehet találni, amelyek között biztosan megtalálja pont azt, ami az ön igényeinek leginkább megfelel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük