A legjobb multifunkciós főzőedények – Hogyan válasszunk?

Classic Kategória

Sencor SRM 0600WH

Sencor SRM 0600WH

Smart hodnotenie

9.7

Arany középút

Tefal Versalio Deluxe FR490070

Tefal Versalio Deluxe FR490070

Smart hodnotenie

9.8

Ár: Ft

Prémium termék

Philips Viva Collection HD3037

Philips Viva Collection HD3037

Smart hodnotenie

9.4

Ár: 34200Ft

A multifunkciós edény azok közé a készülékek közé tartozik, amit ugyan nem azért tart otthonában, mert anélkül képtelen lenne bármilyen ételt is elkészíteni, hanem azért, hogy az adott ételt jobban, ízletesebben és minőségibben tudja elkészíteni.

Ha tehát ön is szeretne ilyen vívmányra szert tenni, minőségi multifunkciós edényt kellene választania, ami leegyszerűsíti az ételek elkészítését és mindemellett gyorsabb munkavégzést is kínál a konyhában.

A legjobb multifunkciós edények

Kép Name Ár Értékelés Teljesítmény Űrtartalom
Arany középút
Tefal Versalio Deluxe FR490070
Tefal Versalio Deluxe FR490070 Ft

1600 W 2 L
Classic Kategória
Sencor SRM 0600WH
Sencor SRM 0600WH

300 W 0.6 L
Klarstein Bristol 65 Klarstein Bristol 65 23Ft

300 W 6.5 L
Prémium termék
Philips Viva Collection HD3037
Philips Viva Collection HD3037 34200Ft

980 W 5 L
Philips HD3037 Philips HD3037 34280Ft

980 W 5 L
ECG MH 910 Delizioso ECG MH 910 Delizioso 21400Ft

900 W 4.5 L

Hogyan válasszunk multifunkciós edényt?

A készülék kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint ahogy az tűnik. Az elején tudnia kell minden fontos információt és minden alap tulajdonságot, amelyeknek köszönhetően biztos lehet abban, hogy sosem csalódik. Mi ma tanácsot adunk önnek, hogyan válasszon minőségi multifunkciós edényt, ami az ön segítségére lesz minden szituációban és ízletes ételt készít önnek minden nap, amikor arra szüksége lesz.

Alapvető kérdések

Ahogy mindig, most is az alapvető kérdésekkel kezdjük, amik talán a legfontosabbak a legjobb és legmegfelelőbb készülék kiválasztásánál. Még azelőtt, hogy egyáltalán elkezd gondolkozni azon, hogy vegyen-e multifunkciós edényt és hogy milyet, válaszolja meg a következő rövid kérdéseket:

  • Milyen gyakran fogja az edényt használni? – egy az alapvető kérdések közül, ami talán minden terméknél megtalálható. Attól függően, hogy az adott terméket milyen gyakran fogja használni, szükséges például a motor teljesítményét eldönteni.
  • Milyen nagynak kell lennie az edénynek? – nem mindenkinek van elegendő helye ahhoz, hogy hatalmas edényt vehessen, amiben ételt készíthet. A méret azonban főleg a család méretétől függ. Ha nagy a család, nagyobb edényt szükséges venni, és fordítva.
  • Milyen legyen a melegítés típusa? – cikkünkben bemutatunk Önöknek pár érdekes típusú edényt is, amibe biztosan beleszeret, és attól függően, hogy mennyit és főleg mit főz vagy készít elő, ki tudja választani az Önnek megfelelőt
  • Mit fog vele készíteni? – az, hogy mit tervez az edénnyel készíteni, befolyásolja döntését is.

Alapvető paraméterek

Kezdjük az alapvető paraméterekkel, amik minden egyes készüléknél nagyon fontosak, mivel azoknak köszönhetően mindig tudni fogja, hogy az adott készülék megfelel Önnek vagy sem.

A multifunkciós edény kiválasztása tényleg nagyon egyszerű, mivel a piacon nem lehet sokféle típust találni. Pár fajta létezik, azonban nem annyi, hogy ne tudna azok közül választani.

Multifunkciós edény mérete

Természetesen, nagyon fontos magának az edénynek a mérete. A méretet leginkább a család tagjainak száma befolyásolja. Ha nagyobb mennyiségű élelmiszert fog készíteni, válasszon olyan edényt, aminek a mérete legalább 5 literes.

Talán nem tudta, de ezek az edények alkalmasak befőzésre is. Ilyen esetben nagyobb edényt érdemes vásárolnia, aminek a mérete legalább 29 literes.

Anyag

Nagyon fontos maga az anyag is, amiből maga az edény készült. Az elektromos edények nagy része rozsdamentes acélból készült és felületük tapadásmentes. Ennek előnye az egyszerű tisztítás és mellett a nagyszerű kezelhetőség.

Hőmérséklet

A megfelelő hőmérséklettel az ételekből nem párolognak el az értékes vitaminok és tápanyagok. Pontosan ez az egyik fő előnye a multifunkciós edényeknek. Mindig a legmegfelelőbb hőmérsékletet kínálják önnek.

A melegítésnek két típusa létezik:

  • felső melegítés
  • alsó melegítés

További funkciók

A multifunkciós edényt az alapján is választhat, hogy milyen funkciókat kínál. A modern edények nagy része sok beállítható programmal és bővített funkciókkal rendelkezik, amelyeket biztosan értékelni fog.

Az előnyök közé tartozik ezeknek a készülékeknek az egyszerű kezelése is, aminek csak gombja van, amik pontosan azt a műveletet jelölik, amit szeretne végrehajtani.

Edények típusai

A piacon azonnal több fajta edényt is találhat. A döntés csak önön múlik és eldöntheti melyik készülék fog önhöz a legjobban passzolni.

  • Pároló edények – ezek az edények a legalkalmasabbak az egészséges főzéshez, mivel zsiradék vagy olaj hozzáadása nélkül főzhet velük. Elegendő a kalóriamentes víz is. Ezek az edények alkalmasak hús vagy zöldség elkészítésére.
  • Elektromos serpenyők – minden típusú étel elkészítéséhez ideális és garantáltan alkalmas mindenki számára.
  • Elektromos kukták – ebben az edényben gyorsan és problémamentesen  elkészítheti a kemény marhahúst is, ami tökéletesen megfő benne. Ez az edény előkonfigurált főzési  programokkal rendelkezik.
  • Befőző edények – a speciális befőző edények a már említett befőzésre a leg alkalmasak.

A piacon sok különféle olyan terméket lehet találni, amelyek között biztosan megtalálja pont azt, ami az ön igényeinek leginkább megfelel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük