A legjobb bot, smoothie, kézi és asztali mixerek – Hogyan válasszunk?

Classic Kategória

Bosch MFQ 36400
Bosch

Bosch MFQ 36400

Smart hodnotenie

9.7

Ár: 17Ft

Arany középút

Sencor SBL 320
Sencor

Sencor SBL 320

Smart hodnotenie

9.7

Prémium termék

Tefal BL420
Tefal

Tefal BL420

Smart hodnotenie

9.8

Ár: 21Ft

A mixerek és habverők beletartoznak a konyhák alap felszereltségébe. Mivel nélkülük a konyha nem lenne konyha és sok különféle receptet vagy ételt lehetetlen lenne elkészíteni.

Ez az egyike az okoknak, miért keresnek az emberek a konyha berendezése során minőségi készülékeket, amelyek között ezt a kettőt is megtaláljuk. Akár azt tervezi, hogy otthonában süt és főz rendszeresen, vagy a kinti étkezést preferálja, mindig kéznél kellene tartania otthonában az alapvető készülékeket, mint amilyen a mixer vagy épp a habverő.

A legjobb botmixerek

Kép Name Ár Értékelés Teljesítmény Típus
Sencor SHB 560 Sencor SHB 560

1000 W Botmixer
Tefal HB643138 Tefal HB643138 14500Ft

800 W Botmixer
Bosch MSM66150 Bosch MSM66150 16Ft

600 W Botmixer
Bosch MSM2650B Bosch MSM2650B 16Ft

600 W Botmixer

A legjobb turmixgépek

Kép Name Ár Értékelés Teljesítmény Keverőtál mérete Típus
Arany középút
Sencor SBL 320
Sencor SBL 320

600 W 0.6 L Turmixgép
Electrolux ESB2500 Electrolux ESB2500 13Ft

300 W 0.6 L Turmixgép
Sencor SBL707 Sencor SBL707 14720Ft

800 W 0.6 L Turmixgép
Sencor SBL 2330 Sencor SBL 2330

500 W 0.6 L Turmixgép

A legjobb kézi mixerek

Kép Name Ár Értékelés Teljesítmény Fokozatok száma Típus
Classic Kategória
Bosch MFQ 36400
Bosch MFQ 36400 17Ft

450 W 5 Kézi
Bosch MFQ 36460 Bosch MFQ 36460 18Ft

450 W 5 Kézi
Tefal HT412 Tefal HT412 16Ft

450 W 5 Kézi

A legjobb asztali mixerek

Kép Name Ár Értékelés Teljesítmény Keverőtál mérete Típus
Prémium termék
Tefal BL420
Tefal BL420 21Ft

600 W 2 L Asztali
Tefal BL850D38 Tefal BL850D38 32000Ft

1400 W 2.2 L Asztali
Klarstein TK30-Herakles Klarstein TK30-Herakles 20900Ft

1000 W 1.5 L Asztali

Hogyan válasszunk mixert vagy habverőt

A minőségi készülékek kiválasztása néha tényleg nagyon nehéz. Megtalálni pont azokat, amelyek megfelelnek az ön igényeinek és hosszú ideig kitartanak, néha tényleg nagyon nehéz. Mixereket és habverőket hozzávetőleg gyorsan lehet találni, ha tudja, milyen alapvető paraméterek fontosak az ön számára. A piacon több fajta is elérhető, és főleg ez az oka annak, hogy ma eláruljuk Önnek, hogyan lehet kiválasztani a legjobb terméket, amely otthonában tényleg sokáig ki fog tartani.

Alapvető kérdések

Vegyünk át néhány alapvető kérdés, amelyek alapján egyszerűen meg tudja határozni, hogy milyen mixert vagy habverőt kellene választania.

 • Milyen gyakran fogja használni a mixert ? – az alapvető kérdések egyike, amely talán minden készüléknél előfordul. Attól függően, hogy milyen gyakran fogja használni az adott terméket, szükséges kiválasztani például a motort.
 • Mire fogja használni a mixert? – a második, ugyanolyan fontos kérdés. A választásnál fontos, hogy tisztán lássunk a kérdésben, hogy főleg mire fogjuk ezt az eszközt használni. Több készüléket lehetséges több féle kiegészítővel megvásárolni, amelyek például megfelelőek lesznek a diófélék mixeléséhez, míg más kiegészítő a jéghez lesz megfelelő, stb. Nem minden mixer jó mindenre.
 • Milyen nagynak kell lennie a mixernek? – nem mindenki rendelkezik elegendő hellyel ahhoz, hogy hatalmas mixert tudjon venni, amivel el tudja készíteni saját smoothieját. Igaz azonban az is, hogy a kisebb mixerek közül nem mindegyik rendelkezik a szükséges teljesítménnyel. A méretek fontosak.
 • Milyen legyen a típusa? – cikkünkben bemutatunk Önöknek pár érdekes típusú mixert is, amibe biztosan beleszeret, és attól függően, hogy mennyit és főleg mit főz vagy süt, ki tudja választani az Önnek megfelelőt.

Alapvető paraméterek

Kezdjük az alapvető paraméterekkel, amik minden egyes készüléknél nagyon fontosak, mivel azoknak köszönhetően mindig tudni fogja, hogy az adott készülék megfelel Önnek vagy sem.

Teljesítmény

A motor teljesítménye talán minden egyes terméknél és készüléknél fontos tényező. Ugyanilyen fontosságú tehát a mixereknél és habverőknél is. Nem minden típusú motor jó minden élelmiszer fajtához.

A legalacsonyabb teljesítmény, ami körülbelül 350 W, végképp nem megfelelő az olyan dolgokhoz, mint amilyen a diófélék mixerelése, vagy épp tészta dagasztása. Az ilyen mixereken elkészítheti smoothieját vagy összeturmixolhatja levesét. Ha ugyanis ilyen mixerrel szeretne valami nehezebbet csinálni, túlhevülhet a motor, ami így akár el is romolhat.

A magasabb kategóriába, ami már alkalmas nehezebb dolgok elvégzésére is, a 800 vagy akár 1400 W teljesítményű motorral ellátott mixerek. Természetesen ezek drágábbak, azonban biztosan megérik az árukat, mivel azokat bármire tudja használni, amire szüksége van.

Anyag

Az anyag, amiből az adott készüléket gyártották, nem csak a design miatt fontos, de ugyanilyen fontos szempont az állóképesség is. Ha ugyanis fém mixert vásárol, ami stabil és sokat kibír, biztos lehet benne, hogy egy bizonyos idő elteltével is nyugodtan támaszkodhat rá. Ezzel ellentétesen, ha olyan eszközt választott, ami főleg műanyag részekből áll, bizonyos idő elteltével előfordulhat, hogy elromlik.

Minél ellenállóbb anyagot választ, annál jobb és hosszabb élettartamra lehet számítani a készüléknél. Ugyanígy, az ellenálló és fém mixereknél szebb kivitelezéseket is talál, ami bizonyára felkelti érdeklődését.

Biztonság

A mixerrel folytatott munkálatok során a biztonság is fontos. Az éles kések azok, amik sérülést okozhatnak az embereknek, és éppen ezért fontos odafigyelni, amikor például egyik tartozékot kicseréli a másikra. A munkálatok során különböző védő fedeleket kellene használnia, amiket gyakran mellékelnek az adott készülékekhez.

Előnyt jelent, ha olyan készülék mellett dönt, ami biztonsági biztosítékkal van ellátva. Ez által biztos lehet benne, hogy a munkálatok során nem esik ki a gépből semmi és ezáltal nem sérül meg semmi.

Válasszon olyan készüléket, aminek gumírozott a markolata és ugyanígy az alja is, hogy a használat során a készülék ne csússzon el sehova és ne essen ki a kezéből.

Kábel

Az elektromos kábel hossza fontos. Sose hátrány, ha az elektromos kábel valamivel hosszabb. Annak köszönhetően szabadon mozoghat a konyhában és nem kell félnie attól, hogy messzebbre nem mehet. Leggyakrabban a kábelek egy méter és pár centi hosszúak.

Mixerek típusai

Ahogy azt már fentebb említettük, több féle mixer létezik, amikről megemlítünk pár dolgot és ugyanúgy beszélünk azok előenyeiről, amiknek köszönhetően megkedveli őket.

Asztali mixer

Sokan az asztali mixert választja, mert azokat tényleg könnyű kezelni. Belerakja az összes alapanyagot és elindítja azt. Majdnem mindenben a segítségére tud lenni és a legalkalmasabb például különböző levesek és italok elkészítésére.

Előnyök:

 • Maga a munka
 • Minden konyhába ideális
 • A folyékony ételek elkészítésében a legjobb, amilyenek például a smoothiek, koktélok, pürék, szószok, levesek
 • Legtöbbjük a meleg élelmiszerekkel is boldogul
 • Legtöbbjük megbirkózik a jéggel is

Hátrányok:

 • Nehezebb tisztítása
 • A drágább és nagyobb teljesítményű készülékek általában nagyobb méretűek

Botmixer

Olyan klasszikus, ami talán mindenkinek a konyhájában megtalálható. Merülő keverésre hozták létre. Kisebb hátránya az asztali mixerekhez képest abban nyilvánul meg, hogy tartani kell azt használat közben és ott kell lennie mellette. Előnye azonban az, hogy a legújabb botmixerek nagyon könnyűk és gyorsak, ezáltal a használata kevés időt vesz igénybe.

Előnyök:

 • Kis súly
 • Gyors munka
 • Egyszerű kezelés
 • Egyszerű tisztítás
 • Gyakran sok kiegészítővel rendelkezik, például habveréshez vagy épp daraboláshoz

Hátrányok:

 • Nem önálló, működés közben irányítani kell

Kézi mixer

A mixerek ezen fajtája nagyban hasonlít a botmixerekre. Az alapvető különbség azonban abban rejlik, hogy munka közben azt rá tudja csatlakoztatni a talapzatra és egyedül dolgozik. Az ilyen mixereket ó általában nagy mennyiségű kiegészítővel árulják. Ideális tejszínhab, krémek és tojásfehérjehab készítésére.

Előnyök:

 • Egyszerű karbantartás
 • Kiegészítők széles skálája
 • Önálló munkavégzés

Smoothie mixer

A smoothiek és koktélok nagy népszerűségének köszönhetően létrejött a mixerek külön fajtája, amit smoothie mixernek hívunk. Ezek használata gyors és egyszerű. Többségük praktikus keverő edényekkel együtt kapható, amit ez után egyszerűen le lehet venni majd ezt az edényt magával is viheti iskolába, munkába vagy csak úgy a városba. A leggyakrabban ezt a fajta mixert gyümölcs és zöldség koktélok készítésére használják.

Előnyök:

 • Egyszerű kezelés
 • Egyszerű karbantartás
 • A keverő edényeket az italok szállítására is lehet használni

Hátrányok:

 • Az esetek többségében ezt a készüléket csak smoothiek készítésére lehet használni, tehát nem multifunkciós

Aprítók

A mixerek ezen fajtája főképp kemény élelmiszerek feldolgozására vagy a jég hatékony felaprítására alkalmas.

Összefoglalás

A piacon sok különféle mixer terméket lehet találni, amelyek között biztosan megtalálja pont azt, ami az ön igényeinek leginkább megfelel.

1 gondolt a "A legjobb bot, smoothie, kézi és asztali mixerek – Hogyan válasszunk?";

 1. Üdvözletem!
  A legnagyobb brandnek számító Kitchenaid termékeinek a motor teljesítménye átlagon aluliak, akkor mitől ennyire jók?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük