A legjobb szódagépek

Classic Kategória

SodaStream JET Black&White
SodaStream

SodaStream JET Black&White

Smart hodnotenie

8.7

Ár: 18490Ft

Arany középút

SodaStream Jet Premium titán
SodaStream

SodaStream Jet Premium titán

Smart hodnotenie

9.2

Ár: 20990Ft

Prémium termék

SODASTREAM Crystal White
SODASTREAM

SODASTREAM Crystal White

Smart hodnotenie

9

Ár: 34320Ft

Egy frissítő ital vásárlása manapság egy pár pillanat alatt megtörténhet, ennek ellenére sokak mégis az otthon elkészített frissítők hívei. Ez utóbbinak rengeteg előnye van, legfőbbként az, hogy teljes mértékben tudjuk, hogy az adott ital mit tartalmaz. A szóda készítő, otthoni limonádék a 90-es években nagyon népszerű volt. Manapság újra visszatértek ezek a készülékek a mindennapjainkba, és elengedhetetlen tartozékká váltak rengeteg háztartásban.

A legjobb szóda készítők

Kép Name Ár Értékelés Termék típusa Palacktípus Üveg fogása
Arany középút
SodaStream Jet Premium titán
SodaStream Jet Premium titán 20990Ft

Mechanikus Műanyag Jet Csavarozás
Prémium termék
SODASTREAM Crystal White
SODASTREAM Crystal White 34320Ft

Mechanikus Üveg Beillesztés
SodaStream JET WHITE Ladys SodaStream JET WHITE Ladys 28790Ft

Mechanikus Műanyag Fuse Csavarozás
SodaStream Spirit Black SodaStream Spirit Black 23790Ft

Mechanikus Műanyag Jet Mechanikus
Classic Kategória
SodaStream JET Black&White
SodaStream JET Black&White 18490Ft

Mechanikus Műanyag Jet Csavarozás

Hogyan válasszunk szóda készítőt?

A szódakészítő egy igénytelen eszköz, amely nagyon egyszerűen működtethető, éppen emiatt nem nehéz a modellek közti választás. Viszont amennyiben Ön gyakran szeretné alkalmazni a készülékét, vásárlás során érdemes szem előtt tartani néhány technikai paramétert.

Első sorban tudnia kell, hogy két fajta szódakészítő létezik:

  • ​Kereskedelmi szódakészítő
  • Háztartásbeli szódakészítő

​A következőkben a háztartásbeli szódakészítő paramétereiről tájékozódhatnak.

​​​Az üveg térfogata

A szódakészítő elegedhetetlenül fontos tartozéka az üveg. A szénsavas víz elkészítése után húzza ki az üveget és a víz máris adagolható.

Fontos paraméter tehát az a szénsavas folyadék mennyiség, amelyet képes a szódakészítő egyszerre készíteni. Hiszen otthoni, háztartásbeli készülékről van szó, az üveg térfogata is ehhez lett igazítva. Ez általában 0,5 – 1 liter közötti.

 ​​​Az üveg anyaga

​​Következő fontos paraméter az üveg anyaga, amelybe folyik az elkészült ital. Két fajta létezik, ezek tulajdonságaikban és az üzemeltetés alatti biztonságukban különböznek egymástól.

Leggyakoribb a műanyag üveg. Ezek alacsony áraikkal tűnnek ki, valamint hihetetlen széles szín és dizájn jellemzi őket. Nagy előnye, hogy nem kell attól tartani, hogy leesik és netán összetörik.

Az üvegből készültek viszont egyszerűbb karbantartást biztosítanak. Igaz, hogy drágábbak ezek a modellek, de nagyon hosszú élettartamúak.

Vásárlás során nézzünk utána az egyes üvegek térfogatának is. Átlagosan 0,5- 1 l  térfogatú üvegek vannak a piacon. Természetesen a kereskedelmi felhazsnálásra való készülékek térfogata nagyobb, körülbelül 5 liter.

​A palack fajtája és térfogata

Az ital szénsavassá tételében a legfontosabb szerepe a széndioxidnak van, amely palackban található. Két féle palack létezik.

PALACK FAJTA
TÉRFOGAT
HASZNÁLAT
EGYALKALMAS ​kb 1 l Háztartásbeli szódakészítő
CSERÉLHETŐ ​kb 1 -130 l ​Kereskedelmi szódakészítő

​​Természetesen a cserélhető fajta az ésszerűbb, amely egyébként a háztartásbeli készülékeknél a leggyakoribb. Általában 1-60 litert bír, természetesen drágább modelleknél talákozhat hosszabb palack kitartással.

​Szénsav intenzitás

Ugyan úgy, mint ahogyan a boltban is válogathat szénsavmentes, gyengén szénsavas és szénsavas üdítők között, a gyártásnál is választhat. A készülékek nagy része el van látva egy nyomógombbal, amely segítségével választhat szénsav intenzitást a három fokozoat közül- gyengén szénsavas, közepesen szénsavas és erősen szénsavas.

Túlnyomásvédő szelep

Ez nem hiányozhatna egyik készülékből sem, hiszen biztonsági egységről van szó. Abban az esetben, ha az üvegben széndioxid túlnyomás keletkezik, a túlnyomásvédő szelep automatikusan és biztonságosan kiengedi a túlnyomást.

Záró integrált tömítéssel

Egy minőségi készüléknek speciális tömítéssel kell ellátva lennie, amely megóv a széndioxid szivárgástól. Ugyan úgy, mint az előző bekezdésben, itt is a biztonságról lévén szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük