A legjobb érintés nélküli és érintős hőmérők

Classic Kategória

TrueLife Care Q7
TrueLife

TrueLife Care Q7

Smart hodnotenie

9.4

Ár: 9290Ft

Arany középút

Medisana TM 750
Medisana

Medisana TM 750

Smart hodnotenie

9

Ár: 11690Ft

Prémium termék

Hartmann Thermoval Baby
Hartmann

Hartmann Thermoval Baby

Smart hodnotenie

9.1

Ár: 12990Ft

Az érintés nélküli hőmérő a higany,- és a digitális hőmérők utódja. A legnagyobb előnye, hogy érintés nélkül tud testhőmérsékletet mérni embereknél, állatoknál, de kemény talaj vagy folyadék, akár egy helység hőmérsékletét is. Az ilyen érintés nélküli –infrahőmérő nagyszerű választás kisbabák, gyerekek vagy esetleg nem együttműködő felnőtt páciensek  hőmérsékletének mérésére. Hatalmas előnye, hogy anélkül is mérni tudjuk az alvó gyermek testhőmérsékletét, hogy felkeltsük. További előnye az, hogy higiénikus valamint nagyon gyors.

Különféle megnevezése van az érintés nélküli hőmérőnek, például lézeres vagy infravörös hőmérő, ugyanis infravörös sugarakat fog fel, amelyek testünk is kibocsájt. A készülék felfogja ezeket a sugarakat és hőmérséklet értékre váltja át. Hátránya, hogy túlságosan érzékeny. Éppen ezért alaposan tanulmányozza át a használati utasítást, hogy minél pontosabb értékeket kapjon a méréskor.

A legjobb érintés nélküli hőmérők

Kép Name Ár Értékelés Típus Mérési sebesség
Classic Kategória
TrueLife Care Q7
TrueLife Care Q7 9290Ft

Érintés nélküli 1 s
Prémium termék
Hartmann Thermoval Baby
Hartmann Thermoval Baby 12990Ft

Érintés nélküli 3 s
Arany középút
Medisana TM 750
Medisana TM 750 11690Ft

Érintés nélküli 3 s
AGU Baby Non-contact NC8 AGU Baby Non-contact NC8 11790Ft

Érintés nélküli 1 s

A legjobb érintős hőmérők

Kép Name Ár Értékelés Típus Mérési sebesség
BEURER OT20 BEURER OT20 3890Ft

Érintős 180 s

Hogyan válasszunk hőmérőt

Hőmérsékletmérés technológia

Hőmérő vásárlás előtt az első fontos kérdés, amelyet fel kell tennünk magunknak, hogy milyen technológiával működő készüléket szeretnénk. Találkozhatunk a piacon higanynélküli hőmérőkkel, amelyek a klasszikus higany hőmérők utódjai, hiszen azok gyártását 2009-ben betiltották. A higanynélküli hőmérők teljesen hasonlítanak a klasszikus higany hőmérőkre, viszont ezek egy egészségre ártalmatlan folyadékkal vannak ellátva.

Digitális hőmérők is léteznek, ebből kétfa fajta is van: érintős, érintésnélküli. A mérés időtartama ezeknél a modelleknél 1-90 másodperc körüli.

​És végezetül a legmodernebbek, az infravörös hőmérők, amelyek érintés nélkül működnek. Ezt a fajtát főleg a kisbabás anyukák kedvelik.

Mérés módszerek

​Hőmérő vásárlás esetén fontos tudnia, hogy hogyan szeretné mérni a hőmérsékletet, hiszen ettől függően tud megfelelő modelt választani.

Hónaljban történő mérés

Ez a leggyakoribb mérésfajta, és nagyon ajánlatos, hiszen a legpontosabb és legkényelmesebb mérés módszernek van titulálva. Az igazat megmondva, ez csak az egyik a legkényelmesebb módszerek közül, de legpontosabbnak semmiképp nem nevezhető, hiszen ezzel a módszerrel csak a bőr hőmérsékletét mérjük. A hőmérő csúcsát a hónalj legmélyebb, legmelegebb pontjába helyezzük, és erősen, fix pozícióban tartjuk.

Hónaljban történő mérésre a klasszikus digitális hőmérő ajánlatos, viszont a mérés nem pontos.

Szájban történő mérés

A hőmérő csúcsát helyezze a nyelvétől jobb vagy bal szélre. A hőmérő maradjon ott a mérés végéig. Rossz elhelyezés esetén eltérő lehet az érték, éppen ezért nem szabad mozgatni mérés közben. Végig érintkeznie kell a nyálkahártyával.

Szájban történő mérésre klasszikus digitális hőmérő vagy cumis digitális hőmérő javasolt. Higanyos hőmérő szájban történő mérésre semmi esetben sem ajánlott.

Végbélben történő mérés

Ennél a mérés fajtánál a hőmérő csúcsát az anális nyílásba helyezzük 1,5-2 cm mélyre. Használat előtt érdemes a hőmérő csúcsát olajjal bekenni. Ezt tartják a legkényelmetlenebb módszernek, és az emberek óckodnak ettől a fajtától. De annak ellenére, hogy kellemetlen és gyermekek esetén nehézkes, mégis ez az egyik legpontosabb módszer.

Végbélben történő mérésre klasszikus digitális hőmérő ajánlott rugalmas csúccsal, amely rektális hőmérséklet mérésre szolgál.

A hőmérséklet mérés terjedelme

​Ez az adat különféle lehet. Némely hőmérő szélessávú értékkel diszponál, például 0 – 100 ​°C. Az ilyen fajta hőmérők nemcsak a testhőmérséklet mérésére ajánlottak, de például üvegben lévő tej vagy fürdővíz mérésére is.

​Gyakoriak viszont azok a hőmérők, amelyek kifejezetten testhőmérséklet mérésére szolgálnak, ezek 35.5 °C – 42.0 °C közti értéket tudnak mérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük