A legjobb elektromos fogkefék

Classic Kategória

Oral B Pro 750 Black Cross Action
Oral B

Oral B Pro 750 Black Cross Action

Smart hodnotenie

9

Ár: 11590Ft

Arany középút

Philips Sonicare FlexCare HX6971
Philips

Philips Sonicare FlexCare HX6971

Smart hodnotenie

9

Ár: 39990Ft

Prémium termék

Philips Sonicare DiamondClean Smart Black HX9924
Philips

Philips Sonicare DiamondClean Smart Black HX9924

Smart hodnotenie

9

Ár: 85790Ft

Az elektromos fogkefével történő fogmosás a mai világban nagyon kedvelt lett. Rengeteg előnnyel rendelkezik a manuális fogkefével történő fogmosással szemben, éppen ezért egyre keresettebb. Pár évvel ezelőtt az elektromos fogkefe még egy drága higiénikus eszközt jelentett, ma már pár tíz euroért megvásárolhatja.

A piacon rengeteg modell megtalálható, amelyek technológiájukkal, teljesítményükkel, felszereltségükkel és árukkal különböznek egymástól. Hogyan válasszon tehét Önnek megfelelő elektromos fogkefét, amely segít Önnek és nem károsít? Hogy milyen fajtát érdemes választani, mely az Ön számára a legmegfelelőbb? Következő cikkünkben segítünk.

A legjobb elektromos fogkefék

Kép Name Ár Értékelés Típus Rezgések száma
Arany középút
Philips Sonicare FlexCare HX6971
Philips Sonicare FlexCare HX6971 39990Ft

Szónikus 31000 rezgés/perc
Prémium termék
Philips Sonicare DiamondClean Smart Black HX9924
Philips Sonicare DiamondClean Smart Black HX9924 85790Ft

Szónikus 31000 rezgés/perc
Classic Kategória
Oral B Pro 750 Black Cross Action
Oral B Pro 750 Black Cross Action 11590Ft

Forgó 8800 rezgés/perc
Oral-B Genius 8900 Cross Actiion Oral-B Genius 8900 Cross Actiion 61000Ft

Forgó 8800 rezgés/perc
Philips Sonicare DiamondClean Ametiszt HX9372 Philips Sonicare DiamondClean Ametiszt HX9372 49990Ft

Szónikus 31000 rezgés/perc

Hogyan válasszunk elektromos fogkefét

Első látásra a fogkefe csak egy egyszerű segédeszköz, de az egészséges, szép mosolyért több tulajdonság felelős.

Az elektromos fogkefe kiválasztásánál a mosási technológia kiválasztása a legkönnyebb. A piacon három féle lehetőség közül választhat: oszcilláló kefe, oszcilláló-rotációs (forgó) kefe, vagy szónikus kefe. Az utóbbi a legmodernebb és legnépszerűbb is egyben.

Technológia

Az oszcillációs kefe az oszcilláció, rezgés technikával működik. Ezzel a módszerrel a fogtisztítást rezgésekkel végzi el, egy perc alatt akár 40 ezer rezgést bocsájt ki.  Ennek a technikának a javításával alakult ki a oszcillációs- forgó kefe, amely rezgései mellett forog is egyidőben. Ez a technológia hasonlít a manuális fogmosáshoz.

A magasfrekvenciós fogtisztítás elvén működnek a szónikus elektromos fogkefék. A súrolófej bizonyos mértékben fel-és lefelé mozog, és egy kombinációt hoz létre vibrálásból, szónikus effektusból, víz vagy nyál buborékolásból  a fogakon és azok környékén.

Teljesítmény

A fogkefe telejsítményét két paraméter határozza meg. Az egyik a percenkénti rezgés, a másik a kenetek száma percenként. Amennyiben rezgésről van szó, a legnagyobb teljesítményűek percenként 31000 fordulatot tesznek. Ha kenetről van szó, a legjobb teljesítményűeket több, mint 45000 kenet/perc jellemez.

Fej alak

Ámbár a fogkefe formája és színe nem annyira meghatározó, ha már az alakról beszélünk, meg kell említenünk, hogy két alternatíva közül válaszhat. Az egyik jobban ovális, kör alakú, ezek főleg az oszcillációs-rotációs elektromos fogkeféket jellemzi. A hosszúkásabb fej, nagyobb felülettel, amely jobban hasonlít a manuális fogkefére a szónikus technológijú fogkeféket jellemzi.

Nyomás érzékelő

Túlságosan érzékenyek a fogai, esetleg fogínyproblémái vannak? Attól tart, hogy tönkreteszi a fogkefe sörtéit, ha túl erősen nyomja a fogaihoz? Ebben az esetben mindenképpen nyomás érzékelővel ellátott elektromos fogkefét keressen. Hiszen ennek köszönhetőn a fogkefe figyelmezteti Önt, amennyiben túl nagy erővel nyomja. Ez az érzékelő nemcsak a fogait védi, de a fogkefének az élettartamát is hosszabbítja.

3d fogtisztítás

Amennyiben Ön maximális fog higiéniára törekszik, válasszon olyan elektromos fogkefét, amely speciális 3D funkcióval van ellátva. Ezzel a technikéval hatásosabban tudja tisztítani a fogait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük