A legjobb vertikális egerek

Classic Kategória

CONNECT IT CMO-2510-BK
Connect it

CONNECT IT CMO-2510-BK

Smart hodnotenie

8.5

Ár: 6790Ft

Arany középút

Trust GXT 144 REXX VERTICAL
Trust

Trust GXT 144 REXX VERTICAL

Smart hodnotenie

9

Ár: 10590Ft

Prémium termék

Logitech MX Vertical
Logitech

Logitech MX Vertical

Smart hodnotenie

9

Ár: 28880Ft

A piacon rengeteg féle vertikális egérrel találkozhatunk, ezért nem is olyan egyszerű a döntés a számunkra legideálisabb kiválasztása. Nézzünk hát utána, hogyan is kell vertikális egeret választanunk.

A legjobb vertikális egerek

Kép Name Ár Értékelés Érzékenység Technológia Tömeg Csatlakozás
Arany középút
Trust GXT 144 REXX VERTICAL
Trust GXT 144 REXX VERTICAL 10590Ft

10000 DPI Optikai 138 g Vezetékes
Prémium termék
Logitech MX Vertical
Logitech MX Vertical 28880Ft

4 000 DPI Optikai 135 g Vezeték nélküli
Classic Kategória
CONNECT IT CMO-2510-BK
CONNECT IT CMO-2510-BK 6790Ft

1600 DPI Optikai - Vezetékes
I-TEC Bluetooth Ergonomic Optical Mouse BlueTouch 254 I-TEC Bluetooth Ergonomic Optical Mouse BlueTouch 254 5090Ft

1600 DPI Optikai 110 g Vezeték nélküli
Trust Verto Ergonomic Mouse Trust Verto Ergonomic Mouse 6000Ft

1600 DPI Optikai 89 g Vezetékes

Hogyan válasszunk vertikális egeret

A választás nem mindig olyan bonyolult, mint amilyennek első látásra tűnik. Cikkünk következő bekezdésében a legfontosabb paraméterekről olvashat, amelyeket nem szabad szem elől veszíteni vertikális egér vásárlása során. Nézzünk utána, milyen felbontás szükséges, milyen technológia és egyéb fontos paraméter, amelyek fontosak ergonomikus egér vásárlása esetén. Az ergonomikus egeret asztali számítógéphez, notebookhoz, és egyéb készülékhez is csatlakoztathatja, amelyhez csatlakoztatható egér USB bemenet által.

Technológia

Az első fontos paraméter az adott modell technológiája. A mai világban már választhat optikai vagy lézeres egér közül. Nem olyan rég, még csak egy választási lehetőség létezett, a golyós egér. Ez mára már telejesen eltűnt a piacról.

Választhat tehát optikai vagy lézeres egér közül. Az utóbbi péládul a játékosok részére ajánlott, hiszen z jóval érzékenyebb így a DPI felbontása is nagyobb.

  • Optikai ergonomikus egér– Mindennapi munkához ajánlott, ahol nem törődik az egér érzékenységével.
  • Lézeres ergonomikus egér – Játekosoknak és grafikusok részére ajánlott, hiszen az Ő számukra nagyon fontos az egér érzékenysége.

DPI Felbontás

A következő paraméter a DPI felbontás. Ez főként azok számára fontos, akik igénylik, hogy érzékeny legyen az ergonomikus egér, például a számítógépes játékokat űzők, dizájnerek, grafikusok. Egy átlagos irodai munka, vagy mindennapi számítógépes tevékenységek esetén ez abszolút nem fontos paraméter. A felbontás DPI egységben van megadva. Minél nagyobb egy egér felbontása, annál jobb az Ön számára.

Vezetékes vagy vezetéknélküli

Két fajta ergonomikus egér közül választhat, vezetékes vagy vezeték néküli. Melyiket válassza? Nézzünk utána.

Vezetékes ergonomikus egeret  USB kábel segítségével tud a számítógépéhez csatlakoztatni. Ez a legelterjedtebb egér, és ez az ergonomikus egerekre is érvényes. Előnye a megbízhatóság, alacsonyabb ár, kisebb súly, és a tény, hogy soha nem fog lemerülni.

Hátránya maga a vezeték lehet, hiszen akadályozhatja Önt. Ráadásul a vezeték idővel, gyakori használat után megrongálódhat.

vezetékes egér esetén felmerül egy további paraméter, amelyre érdemes figyelni. Ez a vezeték hossza. Azonban manapság a legtöbb egérhez elegendő hosszúságú vezeték jár.

vezeték nélküli egérnél nem akadály a vezeték, nem kell a vezeték hosszán sem aggódni. Ráadásul ez a fajta egér jól és könnyen továbbít. A vezeték nélküli egerek akkumulátoros töltésűek. Emiatt időnként fel kell tölteni.

További hátrányok lehetnek a később felmerülő kiadások az akkumulátor kapcsán, hiszen idővele ez elromolhat. Pozitív tény viszont, hogy ezek a modellek folyamatosan fejlesztve vannak, úgyhogy egypár modellnél már most nem érvényesek ezek a hátrányok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük