A legjobb lépcsőzőgépek – hogyan válasszunk?

Prémium termék

inSPORTline ProfiStair
inSPORTline

inSPORTline ProfiStair

Smart hodnotenie

9

A testmozgás természetes és nagyon fontos dolog az ember számára. Abban a korban, amikor mindenhova el tudunk jutni autóval vagy egyéb közlekedési eszközzel, csak kevés helyre megyünk el gyalog. Ez az oka annak, miért van kisebb mennyiségű testedzésben részünk, mint amire szükségünk lenne.

Ha napközben elégtelen mennyiségű testmozgásban van része, kompenzálnia kellene legalább tornázással, ami pár percet vesz el csak öntől. Ahhoz azonban, hogy pár percet tudjon tornázni, nem kell elmennie fitnessz terembe, elég, ha pár segédeszközt megvesz otthonra.

Saját edzőterem létrehozása manapság egyre népszerűbb és népszerűbb. Ahelyett, hogy az ember azzal töltene el időt, hogy elmenne a fitnessz terembe, ami talán messzebb van otthonától, nagyon egyszerűen otthona kényelmében tud tornázni bármikor amikor csak szeretne. Ahhoz, hogy otthon is tudjon tornázni szüksége van néhány készülékre is. Az egyik nagyszerű készülék, ami a legújabb gépek közé tartozik a lépcsőzőgép is, amik főleg az alsó testrészek átmozgatására alkalmasak. Ennek a készüléknek a kiválasztását azonban nagyon át kell gondolnia, mivel a drágább termékek közé tartozik, és ezért ennél a döntésnél szívesen adunk önnek tanácsot.

A legjobb lépcsőzőgépek

Kép Name Ár Értékelés Maximális teherbírás
Prémium termék
inSPORTline ProfiStair
inSPORTline ProfiStair

180 kg

Mi is az a lépcsőzőgép?

Azoknak az embereknek, akik még nem találkoztak ezzel a géppel, magyarázatot is nyújtunk, mi is tulajdonképpen az a lépcsőzőgép. A lépcsőzőgép olyan készülék, ami a professzionális testépítő gépek közé tartozik, aminek használatával tényleg hatékonyan fogyhat, mivel azon kardio edzést is végezhet.

Annak köszönhetően, hogy ezen a gépen könnyű és egyszerű az edzés, mindenki számára megfelelő. Ennek oka főleg az, hogy a tornázás megkezdése előtt nem kell megtanulnia  semmilyen speciális használati utasítást, hogy azt hogyan kell bekapcsolni vagy különböző beépített funkciókat használni.

A piacon többféle fajta is elérhető, amik méretükben, kivitelezésükben vagy felszereltségükben térnek el egymástól.

Mire alkalmasak ezek a lépcsőzőgépek?

Kérdéses az is, hogy egyáltalán mire jók ezek a lépcsőzőgépek. Biztosan hallott már több egészséges életmóddal vagy testedzéssel foglalkozó szakembert arról beszélni, hogy inkább járjon lépcsőn ahelyett, hogy mozgólépcsőzik vagy liftezik. Mások megint azt mondják, hogy főleg amiatt járnak lépcsőn, hogy formázza lábait vagy épp fenekét. Mindkét állítás igaz, mivel a lépcsők valóban nagyszerűek a testünk számára. Pontosan ez is az oka annak, miért materializálódott egy gépben, ami a lépcsőzőgép.

Hogyan fűszerezzük meg az edzést, ha nem a lépcsőzőgép segítségével, ami nagyon hatékony mindenki számára? Sokan talán ezt a készüléket főleg csak fitnessz termekben látták, azonban az igazság az, hogy azt egyszerűen otthonában is ki tudja használni, mivel az edzés egyszerű és nagyszerű végeredményei vannak.

Annak ellenére, hogy ezek a gépek valamivel drágábbak, mindig megtakaríthat egy halom pénzt, mivel végeredményben a különböző bérletek vásárlása a fitnessz termekbe sokkal drágábban jönnek ki. Pontosan ezért jó lépés, ha otthonába megvásárol pár alapvető készüléket, mint amilyen például a lépcsőzőgép.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy ezeknél a lépcsőknél saját súlyával edz, ami néha a többi ember legnagyobb ellensége lehet, sokszor saját súlyunk a legnagyobb ellenségünk és ellent kell neki állnunk. Ez az oka annak, miért alkalmasak a lépcsők a kezdők számára és azoknak az embereknek, akik nem vesznek túl gyakran a kezükbe súlyzókat.

Hogyan válasszunk lépcsőzőgépet

Létezik pár olyan paraméter, amikre oda kellene figyelnie a döntés során. Az alapvetőkhöz tartoznak a következők:

  • Ki fogja a készüléket használni? – ezt a kérdést kell elsőként megválaszolnia. Ennek oka, hogy ha azt csak ön használja, a további paraméterek, amikhez eljutunk, csak öntől függnek majd. Ha azonban a gépet a családból más is használni fogja vagy valaki ismerőse, velük is számolni kell.
  • Súly- a második paraméter a súly. Ha a készüléket egyedül fogja használni, vegye figyelembe saját súlyát és adjon hozzá még legalább 15-20 kilogrammot. A biztonság és valamilyen plusz súly mindig jó. Ha azonban a készüléket több ember is használni fogja, vegye figyelembe a legnehezebb ember súlyát és ehhez adjon még hozzá legalább 10 kilogrammot.
  • Magasság – a magasság szintén egy nagyon fontos tényező, amit nem kell alulbecsülni. Egy magasabb ember számára mindig jó egy valamivel nagyobb készülék.
  • Helyiség méretei – ezzel annak a helyiségnek a méreteire gondolunk, ahova a készüléket elhelyezi. Ez alapján választhat nagy vagy valamivel kisebb síedző gépet. Sokszor azonban ezek a gépek pont a nagyobbak közé tartoznak, és ezért nem alkalmasak lakásokba vagy épp kis házakba.
  • Költségvetés – ezt figyelembe kell venni talán minden készülék vásárlásánál. Egy ilyen gépnél mindig jobb, ha abba befektet.

Kinek alkalmasak a lépcsőzőgépek?

Még az előtt, hogy szeretné kiválasztani ezt a gépet, tudnia kellene, hogy egyáltalán megfelelő-e az önnek vagy sem. Ez a készülék nem csak a haladók számára megfelelő, de ugyanúgy megfelel a teljesen kezdők számára is, akik nem túl jártasak a sportolásban. Pontosan ez az oka annak, miért kedvelik annyian és miért részesítik azt előnyben.

Nem csak az alsó testrészek megerősítésére alkalmas, de ugyanúgy zsírégetésre és fogyásra is.

Sokakat biztos meglep az is, hogy ez a készülék az idősek számára vagy a nyugdíjasok számára is megfelelő, akik szeretnék magukat karban tartani.

Annak köszönhetően, hogy az edzés ezeken a készülékeken nem túlságosan megterhelő, a lépcsők megfelelőek a kismamák számára is, akik közvetlenül a szülés után vannak.

Speciálisan osztályozzák a lépcsőzőgépeket?

A lépcsőzőgépek viszonylag új terméknek számítanak a piacon. Tényleg hatalmas mennyiségben érhető el a piacon, viszont speciális típusok szerint nincsenek osztályozva. Maguk a termékekek egymástól csak kivitelezésben, funkciókban vagy felszereltségben térnek el egymástól, amiket kínálnak.

A lépcsőzőgépek kiválasztásánál főleg a következőkre kellene összpontosítani:

Méretek

Ahogyan azt már említettük a döntés főleg a méretekre történő összpontosításból kell állnia. Minél nagyobb és robosztusabb lesz a készüléke, annál könnyebb lesz azon edzenie és elvégezni a különböző gyakorlatokat. Minél kisebb, annál olcsóbb.

Funkciók

Ugyanúgy, mint ahogy más testépítő gépek, a lépcsőzőgépek is számos érdekes funkciót  kínál önnek, amik biztos felkeltik érdeklődését. Minél több funkciót kínál ugyanis a készülék, annál jobb teljesítményt lesz képes elérni és ezzel arányosan drágábbak is általában. A költségvetésből rászánt összeget azonban minél magasabbra kellene beállítani.

Pulzusszám érzékelő

Az egyik nagyon közkedvelt funkció a pulzusszám érzékelő is, amit sok ember igényel. Nincs is min csodálkozni, mivel ez a funkció sokkal többet árul el önről.

Design

És ugyanígy, a design is nagyon fontos minden terméknél. Ez ugyanígy van a síedző gépek esetében is, amik ma már nem csak praktikusak, hanem emellett stílusosak is és nagyon jól néznek ki.

Egyéb funkciók

Ezek közé tartozik például a zajszint. Ez a lépcsőző gépeknél épp a minőséggel csökkent.

Kerülje ön is a túlzsúfolt helyiségeket és vegye meg otthonába a minőségi készüléket, amin megerősítheti minden testrészét. Egyszerű edzést nem csak az olyan hagyományos készülékek kínálnak, mint a futópad vagy a stepper, hanem ez a lépcsőzőgép is, ami mellett sokkal gyorsabban érheti el a kívánt eredményeket, mint ahogyan azt várta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük