A legjobb okosórák – Hogyan válasszunk?

Classic Kategória

Huawei Honor Band 4
Huawei

Huawei Honor Band 4

Smart hodnotenie

9.7

Ár: 16900Ft

Arany középút

Samsung Gear S3 Frontier R760
Samsung

Samsung Gear S3 Frontier R760

Smart hodnotenie

9.8

Ár: 87730Ft

Prémium termék

Apple Watch Series 4
Apple

Apple Watch Series 4

Smart hodnotenie

9.8

Ár: 156000Ft

Az új divat nem csak gyönyörű és modern karórákkal kecsegtet, amiken láthatjuk a pontos időt, hanem kis okosórákat is, amik segítenek kapcsolatban maradni a többi emberrel. Mai cikkünkben az okosórákról fogunk beszélni, amik egyre népszerűbb és népszerűbb darabok közé tartoznak, amiket az emberek megvesznek, a magas ár ellenére

A legjobb okosórák

A legjobb okosóra gyártók közé tartoznak a következők:

 • Apple Watch – ami több generációval rendelkezik. A legújabb a negyedik és több új funkciót kínál.
 • Samsung– szintén több generációval rendelkezik és a Gear S3 vagy Gear Sport néven találja meg azokat.
 • Garmin – teljesen új márka, ami eleganciát kínál
 • Xiaomi – egy márka, ami nem csak órákat, de okos karkötőket is kínál

És még sok más, nagyon érdekes márka, ami minőségi termékeket kínál.

Kép Name Ár Értékelés Típus
Arany középút
Samsung Gear S3 Frontier R760
Samsung Gear S3 Frontier R760 87730Ft

okosóra
Prémium termék
Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4 156000Ft

okosóra
Classic Kategória
Huawei Honor Band 4
Huawei Honor Band 4 16900Ft

aktivitásmérő
Samsung Galaxy Watch Samsung Galaxy Watch 111440Ft

okosóra
Xiaomi Amazfit Bip Xiaomi Amazfit Bip 23580Ft

aktivitásmérő
Huawei Watch GT Huawei Watch GT 65510Ft

okosóra
Xiaomi Amazfit Pace 2 Stratos Xiaomi Amazfit Pace 2 Stratos 61890Ft

okosóra
Honor Magic Honor Magic 61590Ft

okosóra

Hogyan válasszunk okosórát?

Van, aki számára az új műszaki termék kiválasztása, akár telefonról, laptopról vagy okosóráról van szó nagyon egyszerű feladat, van aki számára azonban nagyon nehéz. Mindenkinek más az érdeklődési köre és nem mindenki tájékozódik jól az elektronika világában. Az okosórák kiválasztása nem olyan nehéz, viszont maga a döntés és vásárlás előtt érdemes tudnia pár alapvető paraméterről és további, hozzáadott speciális funkciókról, amik jól jöhetnek önnek vagy fordítva, azokat nem használná ki azokat.

Kompatibilitás a mobiltelefonnal

Folytassuk az órák funkcióival, amik közé tartozik például a kompatibilitás. Nem minden óra kompatibilis minden telefonnal, és ezért nagyon fontos utánajárni még a vásárlás előtt, hogy kompatibilis-e egyáltalán telefonja az adott órával.

A mobiltelefonokhoz, a számítógépekhez vagy a laptopokhoz hasonlóan az okosórák  is rendelkeznek saját intelligens operációs rendszerrel, amiben dolgoznak és végrehajtják a fontos feladatokat. Az operációs rendszer határozza meg azt is, hogy az adott alkalmazást le tudja-e tölteni órájára vagy nem. Ugyanígy meghatározza azt is, hogy mihez lehet csatlakoztatni és milyen a kompatibilitás.

Ezek az alapvető paraméterek azonban nem okoznak majd semmilyen nehézséget, mivel nagyon kevés olyan óra létezik, amit csak bizonyos típusú telefonokhoz lehet csatlakoztatni. Az igazság azonban az, hogy ha az Apple márka híve és szerelmese, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy Samsung márkájú órát fog vásárolni és fordítva.

Azt, hogy az óra kompatibilis vagy sem a telefonjával, nagyon könnyen megállapítható. A kompatibilitási adatok megtalálhatók az adott óra specifikációi között. Elég, ha valamilyet kiválaszt, majd ezt követően utánanéz, hogy alkalmas-e az együttműködésre az ön telefonjával, aminek az operációs rendszere Android, iOS vagy valami más.

Akkumulátor üzemideje

Az akkumulátor minden egyes terméknél fontos, ami önnek dolgozik. Akár mobiltelefonról, laptopról, bluetooth fülhallgatóról vagy okos óráról beszélünk, ezeknek a készülékeknek minőségi akkumulátorral kell rendelkezniük, ami azokat hajtja és segít őket életben tartani legalább egy napig.

Az akkumulátor a nagy technológiai előrelépések ellenére is még mindig nagy gyengeség lehet pár terméknél. Az átlagos üzemidő 2 – 3 nap, viszont ez minden óránál eltérő. Vegyük figyelembe például az Apple Watch-ot, aminek gyönyörű a kivitelezése, hatalmas a kijelzője, viszont az akkumulátor üzemideje a legtöbb esetben csak egy nap(teljes kihasználtság mellett).

Az akkumulátor üzemideje minden típusnál más. Némelyik üzemideje hosszabb, míg másoké rövidebb teljes kihasználtság mellett is. A legelőrehaladottabb modelleknél, amik ára nagyon magas, az üzemidő akár 10 nap is lehet.

Funkciók

És eljutottunk az egyik legfőbb részhez, amit a funkciók jelentenek. Minden óra valamilyen más funkcióval van ellátva, viszont az alapvető funkciók általában ugyanazok. Ezt például összehasonlíthatjuk a mobiltelefonokkal, amik szintén nem különböznek egymástól az alapvető funkciókban.

Annak ellenére is, hogy az órák mobiltelefon nélkül is teljes mértékben képesek működni, a Bluetooth csatlakozás segítségével sokkal több dologra tehet szert, mint az a kevés, amit az óra egyébként önmagában kínál.

Az órák alapvető funkcióihoz a következők tartoznak :

 • A mobiltelefon értesítéseinek megjelenítése
 • Naptár eseményeinek megjelenítése
 • Telefonálás
 • Üzenetek olvasása
 • Zene lejátszása
 • Szörfözés az interneten
 • Közösségi hálózatok használata
 • Néhány telefon SIM kártya olvasóval is rendelkezik, aminek köszönhetően nem kell összekötni az órát a telefonnal Bluetooth technológia segítségével.

A kiegészítő funkciókhoz tartoznak például a következők:

 • Pulzus mérése – ezt a funkciót az okosórák nagy része kínálja. A mérés azonban csak akkor pontos, ha a kar nyugalmi állapotban van és nem mozog. A pulzus teljesen pontos mérésére sporttevékenység alatt, olyan modellt kellene választania, amihez mellkasöv is tartozik.
 • Aktivitás figyelése – az érzékelőknek köszönhetően, amivel az óra rendelkezik, például a giroszkóp, accelerometer, pulzusszám mérő vagy GPS modul, az okosóra nyomon tudja követni minden aktivitását, amire szüksége van. Ennek a funkciónak köszönhetően információkkal rendelkezhet az ön által megtett lépések számáról, az alvásról, annak minőségéről vagy hosszáról, stb.

Ellenállóképesség

Néhányan lehet megfeledkeznek az ellenálló képességről, mások elég gyakran gondolnak erre. Az ellenálló képességhez soroljuk:

 • Vízállóság
 • Porállóság

Néhány intelligens órát nem lehet vízbe meríteni, másokat viszont igen. A sportolóknak, akik szeretnek úszni, vagy az úszóknak szükségük van a vízállóságra. Néhánnyal 10 méteres mélységig lehet merülni és másokkal mélyebbre is.

Design

Nos, ugyanúgy nagyon fontos a design is. Ennek köszönhető, hogy az intelligens órák már évek óta a piacon vannak és mindig újabb és újabb modellek jelennek meg, amik jobban és jobban néznek ki. Némelyik elegánsabban néz ki, míg mások sportosabban és gyakran megtalálható egy márkánál az, ami pont tetszik önnek és megfelelő is.

A piacon több formájú, méretű, színű és ugyanúgy anyagú óra is található. A megfelelőt azok az emberek is megtalálják, akik a hagyományos stílus kedvelői, viszont azok is, akik a modern formákat és a nagy érintőképernyőt kedvelik.

Kinek ajánlott?

Mondjuk el az elején, hogy kinek is ajánljuk ezt az órát. Ugyanis nem mindenki tud erről az óra fajtáról sokat és nem mindenki biztos benne, hogy kihasználná azt.

Sokan azt gondolják, hogy az okosórák azoknak valók, akik sportolnak, mivel információt kínál például a megtett kilométerekről, a megtett lépések számáról vagy hasonlók, nagyon fontos információk, amit fontos tudni azok számára, akik tornáznak. Az igazság azonban az, hogy az ilyen órák a fitnessz világában mozgó emberek számára nagyon fontosak, viszont nem csak nekik alkalmas.

A Bluetooth technológiával történő csatlakozásnak köszönhetően azokat a fontos adatokat, amiket telefonjában tárol, órájára is lementheti. Így nem kell magával vinnie mindenhova telefonját és elegendő az óráját használnia, ami már csaknem mindent képes tökéletesen elvégezni és ezzel helyettesíteni a telefont.  Minden értesítést egyszerűen elér a csuklóján és így elhagyhatja a telefon állandó figyelésének kötelező jellegét.

Az óra tehát azoknak az embereknek is alkalmas, akik nem tarthatják állandóan maguknál telefonjukat, viszont a különböző közösségi hálózatokról vagy e-mailekről szóló értesítésekről szeretnének tudni. Az óra így teljesen diszkrét például valamilyen meetingen vagy gyűlésen, ahol nagy illetlenség elővenni a telefont.

Az órákból nem hiányoznak az alapvető funkciók ami például az ébresztő, emlékeztető, navigáció és sok más, amire még szert tudunk tenni. Ezzel azonban csak azt akarjuk mondani, hogy teljes értékűen képesek helyettesíteni a mobiltelefont. Némelyik már akár a telefonálásnál is.

Az órák ezen fajtája azon emberek számára a legvonzóbb, akik imádják a technikát és az újkori találmányokat, mivel mindegy lépéssel a többi ember előtt járnak, akik “csak” mobiltelefont használnak. Ahogyan azt már fentebb is említettük, az óra ideális sportolók számára is vagy olyan embereknek, akik a fitnessz világában mozognak, mivel érdekes információkat kínál mint például a megtett kilométerek, az aktivitások nyilvántartása, lépések száma, amit az adott napon megtett.

Manapság az okosórák a legközkedveltebb műszaki találmányok egyike, ami a hétköznapi életben segíti önt. Ha nem rendelkezik ilyennel otthonában, viszont annak a megvásárlásán gondolkodik, nyugodtan keressen és vegyen egyet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük