A legjobb epilátorok, depilátorok – hogyan válasszunk?

Classic Kategória

Remington EP7020
Remington

Remington EP7020

Smart hodnotenie

9.2

Ár: 11190Ft

Arany középút

Philips BRE650
Philips

Philips BRE650

Smart hodnotenie

9.8

Prémium termék

Philips Lumea Prestige IPL BRI956
Philips

Philips Lumea Prestige IPL BRI956

Smart hodnotenie

9.5

Ár: 170000Ft

Az epiláció lényegében a nem kívánt szőrszálak eltüntetése. Az epilátoroknak köszönhetően a szőrszálakat gyökerestől eltüntetheti. A szőr eltávolításának módjától függően az epilátorokat 3 csoportba soroljuk: hagyományos epilátor, lézeres epilátor, arcepilátor.

A legjobb hagyományos epilátorok

Kép Name Ár Értékelés Típus Áramforrás
Arany középút
Philips BRE650
Philips BRE650

Hagyományos Akkumulátor
Classic Kategória
Remington EP7020
Remington EP7020 11190Ft

Hagyományos Hálózat
Braun Silk-épil 5 5-511 Braun Silk-épil 5 5-511 21000Ft

Hagyományos Akkumulátor
Rowenta EP2900F0 Rowenta EP2900F0 83990Ft

Hagyományos Hálózat

A hagyományos epilátorok a piacon az árban legelérhetőbb kategóriába tartoznak, és éppen ezért a legjobban kihasználtnak is tekinthető.

A hagyományos epilátorok a forgófejek vagy csipeszeknek köszönhetően kitépik a szőrszálakat. A csipeszek száma 10-70 között mozog. Általában kétsebességes epilátorokról beszélünk, ahol a nagyobb sebességet lábra használják és az alacsonyabbat pedig az érzékenyebb testrészekre, mint például a hónalj vagy épp az intim testrészek. A bőr megnyugtatására és a kellemesebb érzetért az epilátorok masszázs fejet is használnak vagy akár aloe vera ápoló csíkkal is rendelkezhetnek. Abban az esetben, ha nagyobb összeget szán rá, olyan készüléket is vásárolhat, amit zuhanyzás közben is használhat. Az epilátorok többsége a következő pótfejekkel rendelkezik:

  • intim testrészekre
  • a szőrszálak megemelésére
  • depilációs fej

Ebben az esetben fontos tudatosítani, hogy az epiláció fájdalmasabb és nem tartós!

A legjobb IPL (lézeres) epilátorok

Kép Name Ár Értékelés Típus Áramforrás
Prémium termék
Philips Lumea Prestige IPL BRI956
Philips Lumea Prestige IPL BRI956 170000Ft

IPL Akkumulátor
BEU-IPL8500 BEU-IPL8500 107000Ft

IPL Akkumulátor
Braun Silk-Expert BD5009 Braun Silk-Expert BD5009 118000Ft

IPL Hálózat

Ebben az esetben már anyagilag nehezebben elérhető epiátorokról beszélhetünk, a szőrszálakat intenzív pulzáló fény segítségével távolítja el.

Ebben az esetben szükséges figyelembe venni azt, hogy be legyen tartva a pulzálások száma az epilációnál. Ahogy azt már említettük, ezen epilátor legnagyobb hátránya a magas ár, azonban nem használhatja akkor sem, ha sötétebb a bőre, konkréten ha 5 és 6 fototípusa. Azonban az IPL epilátor esetében a szőrszálak tartós eltüntetéséről beszélhetünk, és az árfekvés az alacsony árkategóriában 120000 Ft-nál kezdődik és a legmagasabb árkategória 400 000 Ft körüli.

A legjobb arcepilátorok

Kép Name Ár Értékelés Típus Áramforrás
Braun FaceSpa Pro 912 Braun FaceSpa Pro 912 43200Ft

Arcepilátor Akumulátor
BRAUN Face 830 BRAUN Face 830 20700Ft

Arcepilátor Akumulátor
Braun FaceSpa 851V Braun FaceSpa 851V 25590Ft

Arcepilátor Akumulátor

Speciális felszereléssel rendelkező epilátorokról beszélünk, amiknek köszönhetően fájdalommentesen megszabadulhat az arcon található szőrszálaktól. A már említett pótfejek mellett, az arcepilátornál kefékről is beszélhetünk. Ezek a kefék az arcbőr tisztítására szolgálnak, amire az arcepilátorok esetében hozzáadott értékként tekintünk.

Epilátorok és depilátorok értékelései

Hogyan válasszunk epilátort?

Az epilátorok manapság a top termékek közé tartoznak, amiket depilálásra vagy epilálásra használnak. Ennek oka főleg az, hogy az epilátorok árban elérhetők, gyorsan, egyszerűen dolgoznak és a kezelés után a bőr felülete több héten keresztül sima marad. Szükséges azonban tudni, mire kell a megfelelő epilátor kiválasztásánál odafigyelni. Több tippet is adunk, ami fontos a megfelelő epilátor kiválasztásánál.

Hogyan is működik az epilátor?

Az epilátor a szőrszálak gyökeres eltávolítására tervezett készülék. Ez az eltávolítás lehet rövid vagy akár hosszútávú is. A szőrszálak rövidtávú eltávolítását a hagyományos epilátor biztosítja, ami árban elérhetőbb. A hosszútávú eltávolítást viszont a lézeres epilátor garantálja. A többi epilátorral összehasonlítva, ebben az esetben nincs szükség vízre. Mivel az epilátort bárhol és bármikor használhatja. Jelenleg a piacon a különböző epilátorok hatalmas mennyiségét találja. Éppen ez az oka annak, hogy nehéz dönteni. Általánosan az epilátorokat a szerint különböztetjük meg egymástól, hogy a test meghatározott részének a szőrtelenítésére ajánlottak vagy az arc területének szőrtelenítésére készültek.

Mit kell figyelembe venni a megfelelő epilátor kiválasztásánál?

  1. az epilálás sebességét
  2. a bőr érzékenységét
  3. csatlakozást
  4. az epilátor márkáját

Az epilálás sebessége

Talán ezt korábban nem is tudatosította, de az epilálás sebessége nagyban befolyásolja a végeredményt. A gyorsabb epilálásnak magasabb a hatásfoka, mivel gyorsabban és jobban megküzd a vastagabb és ellenállóbb szőrszálakkal. Ebben az esetben az ideális választás az állítható sebességgel rendelkező epilátor, ahol a sebességet az adott testrésznek megfelelően tudja beállítani.

A bőr érzékenysége

Mi ronthatja el az epilálás végleges hatását? Egyértelműen a kipirosodott bőr. Manapság a piacon masszázsfejjel vagy épp aloe krémező csíkkal ellátott készülékeket is találhat, amik gátolják bőr irritációját.Sőt, néhány használható akár bőrnyugtató géllel vagy krémmel is. Sőt néhány Braun márkájú készülék magas frekvenciájú masszázsfejet is tartalmaz, ami a borotválás közben képes elnyomni a kitépés érzését.

Csatlakozás

A hagyományos epilátoroknál elegendő a hagyományos hálózatra történő csatlakoztatás. Abban az esetben, ha szeretné az epilátort otthonán kívül is használni, érdemes befektetni egy vezeték nélküli epilátorba.

Az epilátor márkája

Egyesek számára a legfontosabb tényező. Ha szeretnénk ezt leegyszerűsíteni, érdemes hinni a már bizonyított márkáknak, amiknél már pozitív tapasztalatokat szerzett.

Források

Az értékeléseket saját tapasztalataink vagy azon felhasználók tapasztalatai alapján írjuk, akik az adott készüléket megvásárolták.

  1. https://epilatory-a-depilatory.heureka.sk/
  2. https://www.telegraph.co.uk/beauty/body/5-least-painful-epilators/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük