A legjobb vízmelegítők, bojler – Hogyan válasszunk?

Classic Kategória

Hajdu Aquastic AQ 120
Hajdu

Hajdu Aquastic AQ 120

Smart hodnotenie

9.5

Arany középút

Ariston Velis EVO 80
Ariston Velis EVO 80

Ariston Velis EVO 80

Smart hodnotenie

9

Prémium termék

Ariston Velis EVO 100
Ariston

Ariston Velis EVO 100

Smart hodnotenie

9

Kiválasztani a legjobb vízmelegítőt néha tényleg nagyon nehéz, viszont annak kiválasztását nem kellene félvállról venni. Az összehasonlító tesztekben több olyan kazánt vagy vízmelegítőt is talál, amit érdemes beszerezni. A minőségi termékek sokáig kitartanak és a legkeményebb téli hónapokban is támaszkodhat rájuk.

A legjobb elektromos bojlerek

Kép Name Ár Értékelés Típus Űrtartalom Teljesítmény
Classic Kategória
Hajdu Aquastic AQ 120
Hajdu Aquastic AQ 120

Elektromos 120 l 1.8 kW
Arany középút
Ariston Velis EVO 80
Ariston Velis EVO 80

Elektromos 80 l 1.5 kW
Prémium termék
Ariston Velis EVO 100
Ariston Velis EVO 100

Elektromos 85 l 1.5 kW

Legjobb gázbojlerek

Kép Name Ár Értékelés Típus Teljesítmény
Bosch Therm 4000 O WR 11-2 B Bosch Therm 4000 O WR 11-2 B

Gáz 19.2 kW

Melegítők típusai

A következő típusú vízmelegítők közül választhat:

  • Akkumulációs – az akkumulációs vízmelegítők a hő forrásból származó fel nem használt hő akkumulációjára szolgálnak. A piacon gyakran találni olyan vízmelegítőket, amik kombinálják a akkumulációs és elektromos technológiát.
  • Elektromos – az elektromos vízmelegítők a piacon kínált termékek közül a legnépszerűbbek. Praktikusak és az ön igényeinek megfelelően biztosítják a víz felmelegítését.
  • Kombinált – a kombinált vízmelegítők nagyszerű választást jelentenek, ha nem tud dönteni az önnek szimpatikus egyik típus alapján sem.
  • Víz átfolyás – szeretné, ha végre lenne a konyhában meleg víz? Nem kell hosszú perceket várni, míg kifolyik a felesleges víz. Szerezzen be egy vízátfolyásos melegítőt, ami másodperceken belül garantálja önnek a meleg vizet.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő vízmelegítőt?

Az egyik legnehezebb kérdés a vízmelegítő vásárlása során az lehet, hogy melyik is a legideálisabb az ön számára? Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai és ha nincs a családjában vagy a közeli ismerősei között olyan személy, aki az ilyen termékekhez valamivel jobban ért, biztos, hogy utána kell járnia bizonyos információknak.

Kompromisszumok nélkül válassza mindig a minőséget. A minőséget kell az első helyre sorolnia, aztán jöhet a mennyiség. Közülünk mindenki szeretne egy keveset megtakarítani valamin, viszont azt semmi esetre sem ennek a terméknek az esetében kell megtenni. A megfelelő vízmelegítő elegendő kapacitással kell rendelkezzen, hogy a víz mindig elegendő legyen. A minőségi szigetelés, ami biztosítja a minimális hő veszteséget a következő pont, amit be kell tartani. A vízmelegítők által  kínált további nagyszerű elemek egyike az esetleges véletlenszerű bekapcsolás, túlhevülés vagy befagyás elleni védelem.

Ne feledkezzen meg az ár-teljesítmény arányról sem. Épp a teljesítmény az, ami biztosítja önnek azt, hogy a vízmelegítő nap mint nap működhessen. Az olyan vízmelegítők, amik speciális, magas minőségű zománccal rendelkeznek a legjobbak közé tartoznak. A hőfokot egy forgatható hőfokszabályzóval lehet beállítani akár nagyon magas hőfokra is, aminél azonban biztos lehet benne, hogy a készüléknek nem lesz semmi baja és rendelkezhet még egy hőfok kijelzővel is. Pont ennek köszönhetően mindig tudni fogja, hogy milyen hőmérsékletű vízre számíthat. A korrózió elleni védelemnek szintén nem szabadna hiányozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük