A legjobb vibrációs trénerek (tesztek, értékelések) – hogyan válasszunk?

Classic Kategória

Klarfit Vib 1000
Klarfit

Klarfit Vib 1000

Smart hodnotenie

9.7

Ár: 53690Ft

Arany középút

inSPORTline Lilly
inSPORTline

inSPORTline Lilly

Smart hodnotenie

9.9

Prémium termék

insportline Lotos
inSPORTline

insportline Lotos

Smart hodnotenie

9.4

Hogyan tornázzunk hatékonyan? Hogyan adjuk le a felesleges kilókat és érezzük jól magunkat? Ezek a leggyakrabban feltett kérdések, amiket már évtizedek óta igyekeznek megválaszolni az emberek. A válasz hogyan kell tornázni vagy épp egészségesen táplálkozni egyes embereknél nem merül fel. Ezen nem is csodálkozhatunk. Nem mindenkinek van kedve edzeni vagy épp nem mindenki tudja hogy fogjon hozzá.

Nagyszerű hír azonban, hogy manapság nagyon jó és minőségi edzést végezhet olyan gépeken is, amik a fitnessz termekben vagy otthonában találhatók.

Nem mindenki kedveli a fitnessz termeket, ami az oka annak, miért van egyre több és több ember, aki az otthon edzést vagy épp az otthoni fitnessz terem létrehozása mellett dönt. Egy ilyen helyiség berendezésénél nem hiányozhat önnél sem a vibrációs tréner, ami szó szerint képes csodát művelni a testtel. Ha még ilyen gépet sose próbált vagy még nem is hallott róla, ma elhozzuk önnek az alapvető információkat, amiket illik tudnia, ha érdeklődik egy ilyen gép iránt.

Legjobb vibrációs trénerek

Kép Name Ár Értékelés Vibráció típus Motorteljesítmény Maximális teherbírás Rezgési sebesség
Arany középút
inSPORTline Lilly
inSPORTline Lilly

Vertikális 300 W 120 kg 0 – 25 Hz
Classic Kategória
Klarfit Vib 1000
Klarfit Vib 1000 53690Ft

Vertikális 200 W 120 kg -
Prémium termék
insportline Lotos
insportline Lotos

Vertikális 200 W 120 kg 5.86 - 13.7 Hz
Klarfit Goodvibe Klarfit Goodvibe 65510Ft

Vertikális 500 W 120 kg 5 - 10 Hz
Klarfit Roomik Shake Klarfit Roomik Shake Ft

Vertikális - 80 kg 5 - 15 Hz
inSPORTline Rexabelt inSPORTline Rexabelt

- 80 W 100 kg 12 - 25 Hz

Mi is az a vibrációs tréner?

Ezt az érdekes készüléket, aminek még érdekesebb a megnevezése, nem ismeri mindenki. Ezen nem is lehet csodálkozni, ugyan nagy népszerűségnek örvend, még mindig léteznek más, sokkal népszerűbb készülékek, amik edzésnél használatosak.

Tehát mi is az a vibrációs tréner? Ez a készülék vibrációs tréningpad néven is ismert és az egész világon nagyon elterjedt annak köszönhetően is, hogy nagyszerű hatással van a fogyásra. Azon kívül, hogy javítja az alakot, ugyanúgy erősíti az izmokat, javítja a vérkeringést és ezáltal segíti a fogyást is.   

Annak köszönhetően, hogy a gépet nagyon egyszerű használni, ön is használhatja otthonában. Ezzel nem csak saját súlyán és alakján javíthat, de ugyanúgy egészségügyi állapotán is.

A tréning padon történő edzés olyan emberek számára is megfelelő, akiknek nincs idejük és testedzés közben is szeretnének valami mást is csinálni. Kedvenc sorozatának nézésén kívül tud filmet is nézni, zenét vagy valamilyen podcastot is hallgathat vagy éppen telefonálhat is valakivel, akivel motiválják egymást.

Vibrációs trénerek típusai

Több típusa is létezik a vibrációs trénereknek, amiből választhat:

 • Vibrációs trénerek otthoni használatra
 • Vibrációs tréning padok fitnessz termek számára

Vibrációs trénerek otthoni használatra

Ahogy az a megnevezésből is kiderül, ez a gép otthoni használatra ajánlott. Általában maximális a terhelhetőség 120 kilogrammig terjed és alap funkciókat kínálnak önnek, amiket mint hagyományos felhasználó tud kihasználni.

Otthoni használatra elegendő lesz önnek az olcsóbb készülék is, amiket egy motor hajt, és amik teljesítménye 200 W és 250 W között mozog.

Vibrációs tréning padok fitnessz termek számára

Ezek a gépek fitnessz terembe alkalmasak, ahova több ember is jár és mindenkinek valami másra van szüksége. Logikusan tehát több funkciójuk van és magasabb a terhelhetősége is, ami 150 kg-ig terjed. Ezek a gépek drágábbak, viszont hatékonyabbak is és két motor hajtja azokat.

Hogyan válasszunk vibrációs trénert

Létezik pár olyan paraméter, amikre oda kellene figyelnie a döntés során. Az alapvetőkhöz tartoznak a következők:

 • Ki fogja a készüléket használni? – ezt a kérdést kell elsőként megválaszolnia. Ennek oka, hogy ha azt csak ön használja, a további paraméterek, amikhez eljutunk, csak öntől függnek majd. Ha azonban a gépet a családból más is használni fogja vagy valaki ismerősei közül, velük is számolni kell.
 • Súly – a második paraméter a súly. Ha a készüléket egyedül fogja használni, vegye figyelembe saját súlyát és adjon hozzá még legalább 15-20 kilogrammot. A biztonság és valamilyen plusz súly mindig jó. Ha azonban a készüléket több ember is használni fogja, vegye figyelembe a legnehezebb ember súlyát és ehhez adjon még hozzá legalább 10 kilogrammot.
 • Magasság – a magasság szintén egy nagyon fontos tényező, amit nem kell alábecsülni. Egy magasabb ember számára mindig jó egy valamivel nagyobb készülék.
 • Helyiség méretei – ezzel annak a helyiségnek a méreteire gondolunk, ahova a készüléket elhelyezi. Ez alapján választhat nagy vagy valamivel kisebb vibrációs trénert.
 • Vibrációs tréner célja – rendszeresen vagy csak alkalmanként edz? Valamilyen sportversenyre készül vagy csak saját szabadidejében szeretne kicsit edzeni? Minden ilyen információ nagyon fontos.
 • Költségvetés – ezt figyelembe kell venni talán minden készülék vásárlásánál.
 • Tárolhatóság – hogy szükség esetén gyorsan összecsukható és elrakható-e.

Gép kiválasztása

A döntésnél nagyon fontos olyan dolgokra koncentrálni, amiket kihasznál és megfelel az ön igényeinek. Főleg a következőkre kellene odafigyelni:

 • Paraméterek
 • Minőség
 • Felszereltség
 • Funkciók
 • Maximális súly
 • Tárolhatóság
 • Ár– a piacon több féle változat is elérhető a legolcsóbbtól egészen a legdrágábbig.

Kinek ajánlott a készülék?

Végezetül még meg kell említenünk, tulajdonképpen kinek is megfelelő és kinek lenne rá szüksége. Az egyik legnagyobb előnye az, hogy teljesen megfelel minden korosztálynak, úgyhogy akár 20 vagy akár 70 éves, bármikor dönthet e mellett a készülék mellett.

Ugyanúgy ajánlott az ilyen gép a Parkinson kórban szenvedő emberek számára is, akik az ilyen gépeken állva pozitív eredményeket tudtak felmutatni. Az idősebb embereknél jelentősen lassult a csontritkulás folyamata és segített a csontszövet megerősítésében, amit a hagyományos edzésnél nem igazán lehet látni.

Meggondolta magát és úgy döntött, ilyen gépre önnek is szüksége van? A piacon tényleg hatalmas mennyiségben találja meg az ilyen készülékeket, amik között biztosan megtalálja azt, ami a leginkább megfelel igényeinek és elvárásainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük