A legjobb kenyérsütőgépek

Classic Kategória

Sencor SBR 930SS
Sencor

Sencor SBR 930SS

Smart hodnotenie

9.6

Ár: Ft

Arany középút

Tefal PF2208 Pain Plaisir
Tefal

Tefal PF2208 Pain Plaisir

Smart hodnotenie

9.3

Ár: Ft

Prémium termék

Tefal PF610138
Tefal

Tefal PF610138

Smart hodnotenie

9.4

Ár: Ft

A kenyérsütőgépek nagyon népszerű termékei a mai lakásoknak. Ennek több oka is van, mint például az energia vagy épp pénz megtakarítása. Többek között elmondható, hogy a frissen sült kenyér utánozhatatlan az illatot, ízt és érzetet garantál.

A kenyérsütőgépnek köszönhetően friss kenyeret bármikor süthet, amikor csak szeretne. Sőt ezt nagyon gyorsan és egyszerűen. A már említett kenyéren kívül, a kenyérsütőgépek képesek édes péksütemény, süteményalapok, vagy épp bármilyen gyümölcsből készíthető házi dzsem készítésére is alkalmasak.

Ismerjük be azonban a tényt, hogy a piacon túl nagy mennyiségű árut kínál, és éppen ezen oknál fogva tényleg nagyon nehéz kiválasztani éppen azt, ami a legmegfelelőbb típus az ön számára. És éppen ezért döntöttünk úgy, hogy közelebb hozzuk önhöz a kenyérsütőgépek egyes fajtáit, hogy könnyebb dolga legyen abban az esetben, ha úgy dönt, hogy szeretne ön is egy kenyérsütő gépet venni, esetleg önhöz közel álló személynek ajándékozni egy ilyen eszközt.

A legjobb kenyérsütő gépek ranglistája

Kép Name Ár Értékelés Sütőedény kapacitása Fogyasztás Programok száma
Classic Kategória
Sencor SBR 930SS
Sencor SBR 930SS Ft

0.9 kg 600 W 12
Prémium termék
Tefal PF610138
Tefal PF610138 Ft

1.5 kg 1600 W 16
Arany középút
Tefal PF2208 Pain Plaisir
Tefal PF2208 Pain Plaisir Ft

1 kg 650 W 17
Sencor SBR 1031WH Sencor SBR 1031WH Ft

0.9 kg 580 W 12
Klarstein Country-Life Klarstein Country-Life Ft

1 kg - 12
ETA 2150 Crustum II ETA 2150 Crustum II Ft

1.5 kg 850 W 12

Mire is lehet ezt a kenyérsütő gépet használni?

A gép nem csak kenyér és péksütemény készítésére alkalmas. Sok másra is lehet azt használni. Pár dolgot mi is megemlítünk:

  • Kenyér és péksütemény sütése – kezdjük az alapoknál. Természetes, hogy a kenyérsütőgéppel kenyeret és péksüteményt is süthet. Épp emiatt veszik meg sokan a készüléket..
  • Édes péksütemény készítése – tud róla, hogy a kenyérsütőben édes péksüteményt is süthet? Pontosan, ahogy a hagyományosat készíti, ugyanúgy süthet édeset is.
  • Dzsem készítése – ez ám a meglepetés, ugye? A kenyérsütőgép képes ízletes dzsem készítésére is..
  • Tészta dagasztása – nem szabad megfeledkeznie arról sem, hogy a kenyérsütőgép alkalmas a tészta dagasztására is, például kelt tésztáknál.

Hogyan válasszunk kenyérsütő gépet?

A készülék kiválasztása nem is annyira egyszerű, mint ahogy tűnik. Előszöris tudnia kell minden fontos információt és alapvető paramétert, amiknek köszönhetően biztos lehet benne, hogy soha nem fog csalódást okozni önnek a készülék. Mi ma tanácsot adunk önnek, hogy hogyan tudja kiválasztani azt a kenyérsütő gépet, ami minden egyes szituációban a segítségére lesz és minden nap ízletes péksüteményt készít önnek.

Alapvető paraméterek

Fogjunk hozzá az alapvető paraméterekhez, amik minden egyes készüléknél nagyon fontosak, ugyanis azoknak köszönhetően mindig tudni fogja, hogy az adott készülék megfelel önnek vagy sem.

A kenyérsütőgép mérete

A kenyérsütőgép méretétől függ a kenyér mérete is. Sokszor azonban nem maga a kenyérsütőgép mérete a mérvadó, hanem a kenyérsütő formájának a mérete, amit használni fog. Át kell gondolni, melyik lesz az ön számára a legjobb. Ha nagyobb a család, nagyobb formára lesz szükség, és fordítva, ha kisebb a család, elég kisebb forma is.

A nagyobb családoknak a nagyobb formák az ideálisak, amiknél a kenyér mérete 1800 gramm körül mozog. A kisebb, két főből álló háztartások számára a megfelelő méret 500 gramm és fölötte.

Felhasználás

Fontos a felhasználás is. Ha csak a kenyér sütésére koncentrál, válasszon egyszerű típust, ami csak ezt a célt szolgálja. Ha azonban olyan készüléket szeretne, ami képes dzsem készítésére, vagy épp tészta dagasztására is, speciális gépet érdemes választania, amiknek nagyobb a teljesítménye és képesek erre is. Természetesen, ilyen kenyérsütőgépek esetében az ár is magasabb.

A sütő gép méretei

Kis lakásban él és takarékoskodik a hellyel? Talán figyelembe kell venni magának a kenyérsütő gépnek a méretét, ami nagyon fontos. Ha ugyanis takarékoskodik a hellyel, kisebb kenyérsütő gépre lesz szüksége, ami szétszedhető és könnyedén el tudja pakolni valamilyen szekrénybe.

És ellenkezőleg, ha az ön számára nem olyan fontosak a méretek, nyugodtan választhat nagyobbat is.

Programok és üzemmódok

Fontos paramétert jelentenek a funkciók is, amiket az aodtt készülék kínál önnek. Minél több funkcióval rendelkezik a kenyérsütőgép, annál jobb és azzal arányosan emelkedik az ára is. Elsődlegesen a kenyérsütő gépnek csak egy funkciójuk van, ami a kenyér sütése.

További, hozzáadott funkció még például a már említett dzsem készítés vagy tészta dagasztás.

A kenyér sütésén kívül a sütőben lehet például pizzát vagy egyéb érdekes péksüteményt is készíteni.

Egyes kenyérsütőgépek speciális beépített funkciót is tartalmaznak. Ilyen speciális funkciónak tekintjük főleg bagettek elkészítését és megsütését. Aminek köszönhetően bármikor, amikor ön, gyerekei vagy párja megkívánja, otthoni friss, ropogós és ízletes bagettet készíthet. Sőt a kenyérsütőgépek még lehetőséget kínálnak bizonyos termékek elkészítésére, kelesztésére, dagasztására és megsütésére. Egy nagyon előnyös és közkedvelt konyhai segítő társról van szó az egész család számára.

További funkciók:

  • Késleltetett indítás – a legjobb funkció, amivel manapság már majdnem minden sütőgép rendelkezik a késleltetett indítás, amit sok ember arra használ fel, hogy mire reggel felkelnek, kész legyen a friss péksütemény.
  • Alapanyagok automatikus adagolása
  • Hőfokszabályozás

Fogyasztás

Természetesen fontos tényező a fogyasztás is. Egy kenyérsütőgépnél a fogyasztás bizonytalan, mivel az adott készülék állandóan teljes teljesítményen dolgozik. Az átlagos fogyasztás 0,4 kWh körül mozog.

Összefoglalás

A piacon nagy mennyiségű különböző kenyérsütőgépet és hozzá hasonló terméket talál, amik között biztosan megtalálja azt, ami megfelel önnek és minden tekintetben kielégíti igényeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük