A legjobb kenyérpirítók – hogyan válasszunk?

Classic Kategória

ETA Lenny 2166 90000
ETA

ETA Lenny 2166 90000

Smart hodnotenie

9.8

Ár: 12Ft

Arany középút

Electrolux EAT 3300
Electrolux

Electrolux EAT 3300

Smart hodnotenie

9.9

Ár: 9990Ft

Prémium termék

Bosch TAT6A803
Bosch

Bosch TAT6A803

Smart hodnotenie

9.6

Ár: 28Ft

A kenyérpirító a népszerű készülékekhez tartozik, ami nem kellene, hogy egy háztartásból is hiányozzon. Mivel annak köszönhetően nagyon egyszerűen és gyorsan készíthet ízletes ételt az egész nap folyamán.

Az emberek nagy része a kenyérpirítót valamilyen szekrény mélyéről húzza elő a reggeli készítésénél, de sok ember azt egész nap is használja. Mivel ízletes, frissen sütött péksüteményt bármikor készíthet és bármilyen fogás mellé. A kenyérpirító kiválasztása nem olyan nehéz, elegendő ismernie az alapvető információkat, amik alapján választhat, így a döntési folyamat gördülékeny és gyors lesz.

A legjobb kenyérpirítók

Kép Name Ár Értékelés Fogyasztás Pirítható szeletek száma
Arany középút
Electrolux EAT 3300
Electrolux EAT 3300 9990Ft

940 W 2
Classic Kategória
ETA Lenny 2166 90000
ETA Lenny 2166 90000 12Ft

800 W 2
Prémium termék
Bosch TAT6A803
Bosch TAT6A803 28Ft

1090 W 2
Rohnson R-210 Rohnson R-210 6Ft

750 W 2
ECG ST 818 ECG ST 818 9Ft

800 W 2
SENCOR STS 6058BK SENCOR STS 6058BK 14Ft

1000 W 2

Hogyan válasszunk kenyérpirítót?

A kenyérpirító kiválasztása viszonylag egyszerű. Az elején elegendő, ha tisztában van minden fontos információval és alapvető paraméterrel, aminek köszönhetően biztos lehet benne, hogy sosem okoz önnek csalódást. Ugyanúgy tudnia kell valamit a funkciókról. Mi ma ezért adunk önnek tanácsot, hogyan tudja kiválasztani azt a kenyérpirítót, ami megfelel majd önnek és egyszerű lesz vele dolgozni.

Alapvető kérdések

Ahogy mindig, most is az alapvető kérdésekkel kezdjük, amik talán a legfontosabbak a legjobb és legmegfelelőbb készülék kiválasztásánál. Még mielőtt elkezdene azon gondolkodni, hogy megveszi a kenyérpirítót, válaszoljon a következő rövid kérdésekre:

 • Milyen gyakran fogja használni a kenyérpirítót? – egy az alapvető kérdések közül, ami talán minden terméknél megtalálható. Attól függően, hogy az adott terméket milyen gyakran fogja használni, szükséges például az anyagot kiválasztani, amiből a készülék készül.
 • Milyen nagy legyen a kenyérpirító? – nem mindenki rendelkezik elegendő hellyel ahhoz, hogy nagyon nagy kenyérpirítót vegyen, amiben az ételt fogja készíteni. A méret azonban főleg a család méretétől függ. Ha nagy a család, nagy készülékre van szükség és fordítva.
 • Milyen típusú élelmiszereket fog vele készíteni? – sok embernek elegendő egy hagyományos étel elkészítéséhez egy klasszikus kenyérpirító is, ami nem túl kicsi, de nem is túl nagy. Egy hagyományos szendvicssütő általában a legjobb választás.
 • Milyen típus legyen? – cikkünkben több érdekes típusú szendvicssütőt is bemutatunk, amiket biztosan megkedvel és az alapján, hány tagú a család és mi mindent szeretne készíteni, pontosan ki tudja választani azt, amire szüksége lesz.

Alapvető paraméterek

Fogjunk is hozzá az alapvető paraméterekhez, amik minden készüléknél nagyon fontosak, mivel azoknak köszönhetően mindig tudni fogja, hogy az adott készülék megfelelő-e az ön számára vagy sem.

Teljesítmény

A teljesítménytől tényleg nagyon sok dolog függ. Ha olyan kenyérpirítót választ, aminek magasabb a teljesítménye, biztos lehet benne, hogy minden étel gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ezzel ellentétben, ha szeretne megtakarítani a vásárlásnál és olcsóbb segítőtársat választ, ne várja, hogy gyorsan elkészül az étel.

Hő érzékelő

Némely kenyérpirító hőérzékelővel is rendelkezik, aminek köszönhetően sok energiát takaríthat meg. Az ételkészítés közben a készülék ellenőrzi a hőmérsékletet és felhasználja a maradvány hőt, aminek köszönhetően sokkal többet takaríthat meg.

Design

Ennél a készüléknél nagyon fontos a szép design is. Sok ember ugyanis gyakran szem előtt tartja a kenyérpirítót, és ezért illenie kell egész háztartásába. Főleg a konyhába.

A kenyérpirító méretei

Kis lakásban lakik és szeretne helyet megtakarítani? Talán el kellene gondolkodnia magának a készüléknek a méretén, amit szeretne megvenni. Ugyanis, ha mindenhol szeretne helyet megtakarítani, ahol csak lehet, kisebb kenyérpirítóra van szüksége, ami könnyedén összepakolható és azt egyszerűen el tudja rakni valamelyik szekrénybe.

Ezzel ellentétben, ha nem fontosak önnek a méretek, nyugodtan választhat nagyobbat, ami nagyobb családok számára megfelelő.

Összefoglalás

A piacon nagy mennyiségben elérhető több különböző termék, amik között biztosan megtalálja pontosan azt, ami megfelel Önnek és a legjobb választás lesz az Ön számára.

1 gondolt a "A legjobb kenyérpirítók – hogyan válasszunk?";

 1. Tisztelt Cím!

  Kenyérpirítót keresve találtam erre az oldalra. Nem is gondoltam,hogy mi mindenre kell figyelni egy esetleges vásárlás alkalmával.Azt szeretném kérdezni,hogy hőérzékelős készüléket —nem is tudtam,hogy van ilyen— hol tudok venni,jobban mondva milyen formában van a gépen feltüntetve? Napok óta járom az üzleteket és egyes eladók az alapvető kérdésekre nem tudnak válaszolni. Pl. Nem tudják,hogy mi a kenyérkiemelő a készüléken.
  Egyedül vagyok ,minden napi használatra szeretnék egy kisebb formátumú pirítót.
  Előre is köszönöm a megtisztelő válaszukat.

  Üdvözlettel: Halász Teréz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük