A legjobb szendvicssütők – Hogyan válasszunk?

Classic Kategória

Hyundai SM626B
Hyundai

Hyundai SM626B

Smart hodnotenie

9.3

Ár: 3750Ft

Arany középút

Tefal SM 1552
Tefal

Tefal SM 1552

Smart hodnotenie

9.8

Ár: 7680Ft

Prémium termék

Tefal Snack Collection 4in1 SW854D16
Tefal

Tefal Snack Collection 4in1 SW854D16

Smart hodnotenie

9.4

Ár: 28600Ft

A szendvicssütők a nagyon közkedvelt készülékek közé tartozik, ami talán minden családban megtalálható. Egy minőségi szendvicssütőnek köszönhetően ízletes pirítóst vagy egyéb péksüteményt készíthet, aminek sokkal finomabb az íze. A nagy többség a szendvicssütőt leginkább reggeli készítésére használja, viszont biztosan jól jön más fogások készítésénél is, mint például vacsora készítése.

A szendvicssütő kiválasztása végképp nem nehéz, elég ismerni a fontos adatokat, amik alapján döntést szeretne hozni és minden könnyedén és gyorsan fog menni.

A legjobb szendvicssütők ranglistája

Kép Name Ár Értékelés Energiafelhasználás Szendvicsek száma
Arany középút
Tefal SM 1552
Tefal SM 1552 7680Ft

700 W 2
Tefal Break Time SW614831 Tefal Break Time SW614831 15490Ft

700 W 2
Prémium termék
Tefal Snack Collection 4in1 SW854D16
Tefal Snack Collection 4in1 SW854D16 28600Ft

700 W 2
Classic Kategória
Hyundai SM626B
Hyundai SM626B 3750Ft

750 W 2
Russell Hobbs Home 3in1 Panini Russell Hobbs Home 3in1 Panini 13150Ft

1800 W 4
ETA Sorento 3151 90010 ETA Sorento 3151 90010 15600Ft

900 W 2
Tefal SM157236 Ultracompact Tefal SM157236 Ultracompact 7890Ft

700 W 2

Hogyan válasszunk szendvicssütőt

Természetesen, otthon egy minőségi szendvicssütővel rendelkezni, ami valóban ízletes szendvicseket készít önnek nagyon jó dolog, viszont hogyan is válasszunk ki egy ilyen készüléket? A szendvicssütő kiválasztása viszonylag egyszerű. Először elegendő, ha tisztában van minden fontos információval és alapvető paraméterrel, amiknek köszönhetően biztos lehet benne, hogy a munkálatok végzése során soha semmi sem okoz csalódást. Emellett szükséges lesz még tudnia pár információt a funkciókkal kapcsolatban. Ezért fogunk önnek ma tanácsot adni, hogyan válasszon szendvicssütőt, ami megfelel önnek és könnyű lesz vele dolgozni.

Alapvető kérdések

Ahogy mindig, most is az alapvető kérdésekkel kezdjük, amik talán a legfontosabbak a legjobb és legmegfelelőbb készülék kiválasztásánál. Még mielőtt elkezdene azon gondolkodni, hogy megvegye a szendvicssütőt és hogy milyet válasszon, válaszoljon a következő rövid kérdésekre:

  • Milyen gyakran fogja használni a szendvicssütőt? – egy az alapvető kérdések közül, ami talán minden terméknél megtalálható. Attól függően, hogy az adott terméket milyen gyakran fogja használni, szükséges például az anyagot kiválasztani, amiből a készülék készül.
  • Milyen nagy legyen a szendvicssütő? – nem mindenki rendelkezik elegendő hellyel ahhoz, hogy nagyon nagy szendvicssütőt vegyen, amiben az ételt fogja készíteni. A méret azonban főleg a család méretétől függ. Ha nagy a család, nagy készülékre van szükség és fordítva.
  • Milyen típusú ételeket fog vele készíteni? – sok embernek elegendő egy hagyományos szendvics elkészítéséhez a klasszikus szendvicssütő is, ami nem túl kicsi, de nem is túl nagy. Egy hagyományos szendvicssütő általában a legjobb választás.
  • Milyen típus legyen? – cikkünkben több érdekes típusú szendvicssütőt is bemutatunk, amiket biztosan megkedvel és az alapján, hány tagú a család és mi mindent szeretne készíteni, pontosan ki tudja választani azt, amire szüksége lesz.

Alapvető paraméterek

Fogjunk is hozzá az alapvető paraméterekhez, amik minden készüléknél nagyon fontosak, mivel azoknak köszönhetően mindig tudni fogja, hogy az adott készülék megfelelő-e az ön számára vagy sem.

Teljesítmény

Minél nagyobb teljesítmény, annál gyorsabb az ételek elkészítése. A szendvicssütők teljesítménye általában 700 W körül mozog.A döntésnél ne nagyon gondolkozzon a fogyasztáson, nem érdemes. A legjobb, ha a készülék elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy minden ételt meg tudjon önnek sütni.

Design

A készülékek ezen fajtáján nagyon fontos a szép design is. Sok embernek ugyanis a szendvicssütője szem előtt van, és ezért jó, ha pontosan illik háztartásába. Főleg a konyhába.

Tisztítás

Válasszon olyan anyagot, ami könnyen tisztítható és nem maradnak rajta lenyomatok. Az ugyanis teljesen tönkreteheti a gyönyörű kinézetet.

A szendvicssütő méretei

Kis lakásban lakik és szeretne helyet megtakarítani? Talán el kellene gondolkodnia magának a készüléknek a méretén, amit szeretne megvenni. Ugyanis, ha mindenhol szeretne helyet megtakarítani, ahol csak lehet, kisebb szendvicssütőre van szüksége, ami könnyedén összecsukható és azt egyszerűen el tudja rakni valamelyik szekrénybe.

Ezzel ellentétben, ha nem fontosak önnek a méretek, nyugodtan választhat nagyobbat, ami nagyobb családok számára megfelelő.

A szendvicssütő méretei a család méretei szempontjából is fontosak. Ha önnek nagy a családja, biztosan egy nagyobb szendvicssütőre lesz szüksége. Ezzel ellentétben, ha kisebb családdal rendelkezik, ami kevesebb tagból áll, kisebb készülékre van szüksége.

A szendvicssütők típusai

Több féle szendvicssütő is létezik, ami elérhető a piacon és megfelelő lehet az ön számára az ételek elkészítésénél:

  • Hagyományos szendvicssütő – tökéletesen alkalmas minden család számára, egy egyedülálló számára vagyis egyszerűen az emberek számára, akik szeretik a jó, ropogós és talán még meleg péksüteményt. A hagyományos szendvicssütőben probléma nélkül elkészíthet bármit, amit szeretne. Ez a típus kompaktabb és emellett olcsóbb is, mint a másik típus, amit cikkünkben megemlítünk.
  • Multifunkciós szendvicssütő – a szendvicssütők ezen fajtája általában nagyobb és alkalmas gofri vagy épp grill zöldségek elkészítésére is. Természetesen a több funkciónak köszönhetően drágább is.

Összefoglalás

A piacon nagy mennyiségben elérhető több különböző termék, amik között biztosan megtalálja pontosan azt, ami megfelel Önnek és a legjobb választás lesz az Ön számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük