A legjobb hoverboardok

Classic Kategória

Urbanstar GyroBoard B65 BLACK
Urbanstar

Urbanstar GyroBoard B65 BLACK

Smart hodnotenie

9

Ár: 59900Ft

Arany középút

Eljet Offroad E1
Eljet

Eljet Offroad E1

Smart hodnotenie

9.2

Ár: 72490Ft

Prémium termék

Urbanstar GyroBoard OFF85 SPACE
Urbanstar

Urbanstar GyroBoard OFF85 SPACE

Smart hodnotenie

9

Ár: 88890Ft

Az elektromos hoverboard, másnéven kétkerekű vagy gyroboard a Segway hasonmása. Csupán annyiban különböznek, hogy a hoverboardnak nincs kormányoszlopa sem kormánya, csak a taposó rész , és a gyroszkóp, amely biztosítja az egyensúlyt a vezető számára.

A legjobb hoverboardok

Kép Name Ár Értékelés Típus Kerék mérete Maximális sebesség Teljesítmény
Arany középút
Eljet Offroad E1
Eljet Offroad E1 72490Ft

Offroad 10 " 16 km/h 350 W
Prémium termék
Urbanstar GyroBoard OFF85 SPACE
Urbanstar GyroBoard OFF85 SPACE 88890Ft

Offroad 8.5 " 12 km/h 350 W
Classic Kategória
Urbanstar GyroBoard B65 BLACK
Urbanstar GyroBoard B65 BLACK 59900Ft

Klasszikus 6.5 " 12 km/h 350 W
Urbanstar GyroBoard OFF85 CARBON Urbanstar GyroBoard OFF85 CARBON 82000Ft

Offroad 8.5 " 12 km/h 350 W

A hoverboard fajtája

A vásárlás esetén az első fontos kérdés, amelynek el kell hangzania, hogy hol fogja ezt a járművet használni. Három különféle kategoróába sorolják a gyártók ezeket a járműveket.

 • Standard hoverboardok
 • Offroad hoverboardok

Standard hoverboardok

Ezek a modellek főleg egyenes felületű térségre vannak kialakítva. Lehet ez egy sportcsarnok, iroda, lakás, vagy kültéri egyenes felületű terepek. Az ilyen modelleknek alacsonyabb profiljuk van, kisebb kerékátmerővel. Ezek kerekének átmérője 17 cm. Ezek könnyebbek, egyszerűbben szállíthatóak.

A standard hoverboardok körülbelül 12 km/óra sebességgel bírnak és egy töltés körülbelül 15-20 km távolság megtételére elegendő. Súlya 12 kg.

Offroad hoverboardok

A kategória elnevezéséből sok minden kiderül. Ezek a kétkerekűek már mérsékeét terepre valók. Ezek a modellek már simán áthaladnak úthibákon, füves területen is. Tehát nem kell korlátozottan kizárólag bicikli úton közlekednie. Magasabb profil és robusztus kivetelezés jellemzi. A kérék mérete 21 – 26 centiméter. Klasszikus tömlős gumiabroncsról beszélünk ezesetben. Ezáltal az apróbb kövek sem jelentenek akadályt.

Az offroad hoverboardok akár 15 km/óra sebességgel is bírnak. 20-22 km távolságot bír egy töltés. Súlya kb. 25 kg.

Hogyan választjunk hoverboardot

Hoverboard vásárlás első látásra bonyolultnak tűnhet.  Hiszen a legtöbb terméknek ugyanolyan alakja van, csakis a dizájnban különböznek. Viszont van különbség. Amennyiben minőségi hoverboardot szeretne hasznos célra, először meg kéne határoznia, hogy hol szeretné használni.

Ettől a döntéstől függ az egész járgány konstrukciója és például a kerekek mérete is. Továbbá fontos az akkumulátor töltöttségének hossza és maga a feltöltés időtartama. Így megtudja azt is, hogy milyen nagy távolságra tud eljutni a hoverboardjával. Elengedhetetlenül fontos tulajdonság a teljesítmény és az elbírt sebesség is.

A következő paraméterekre való odafigyeléssel könnyebben választhat hoverboardot.

Konstrukció

Ami a konstrukciót illetni,a klaszzikus hoverboarsnak tipikus alakja van. Két kerék, taposó rész, stabilizációs rendszerrel és beépített elektromotorral. Kizárólag elismert, márkás járművet vásároljon, amely anyagára garanciát vállal a gyártó. Hiszen ez az anyagnak erősnek kell lennie, mindenféle karcolástól mentesnek, és az elbírt súly is ettől függ.  Ez 60 130 kg közötti érték. Tehát felnőttek és gyermekek számára is jó.

Ami a szerkezeti kidolgozást illeti, nem csak a standard gyroboard kialakítás létezik. A piacon megjelenik egyéb felszerelésű jármű is, amely a kényelem és a stabilabb érzés javára szolgálnak.

 • Hoverboard térdtámlával – A klasszikus Segwayhez hasonlít, ahol stabilabbnak érezheti magát a közlekedés során. A térdek között egy támla van, amellyel tudja irányítani az egész készüléket.
 • Hoverboard üléssel– Az ülés egy praktikus kiegészítő,a mely rögzítve tart minket a kétkerekűn. A szabályozórudak segítségével a vezető különféle trükköket is eltud végezni a járművel.

A szerkezet dizájn egy bizonyos mértékig megegyezik a hoverboard végleges kinézetével.Lehet egyszínű, vagy különféle speciális grafikai mptívumokkal ellátott.

Akkumulátor és a töltési időtartam

Egy minőségi, márkás hoverboard választása nagyban függ az akkumulátor teljesítményétől. Hiszen az egész készüléket az akkumulátor működteti. Éppen ezért ne becsülje alá a minődégi akkumulátorokat– Samsung, LG, stb. Hiszen ezeknél nem áll fent az önfelgyúlás és egyéb szerencsétlenségek veszélye a kínai másolatokkal ellentétben.

Elektroboard vásárlása során ajánlatos beépített akkumulátoros – (Li-Ion típusú) készüléket vásárolni. Ezek kitűnnek az elégséges kapacitásukkal, töltöttségi sebességükkel, hosszú kitartásukkal és élettartamukkal.

A gyroboardok speciális töltővel töltődnek. Ezeknek a speciális töltőknek el kéne látva lenniük túltöltöttség elleni védővel.Ellenkező esetben a túltöltöttség okozta felforrósodás, vagy akár az akkumulátor megrongálódásának veszélye fent áll.  Érdeklődjön az akkumulátor töltésének odőtartamáról is. Ez az adat a különféle hoverboard modelleknél eltérő.  Általánosan, a kétkerekű hoverboard 2,3 óra alatt teljesen feltöltődik. Amennyiben viszont magaskapacitású és takarékos töltésű modelt választ, a feltöltési idő hosszabb lehet.

Teljesítmény

A akkumulátor mellett megtekintheti az elektromotor teljesítményét. Ez ugyanis megmutatja a hoverboard hajtóerejét. Ezt W-ban mutatja. A „W“ betű alatt mutatja az értéket.

Nagyrészt a teljesítményt minkét kerékre külön mutatja a készülék. Ez azt jelenti, hogy a műszaki paraméterek közt a követlezőképpen fog megjelenni az adat: 2×350 W, és hasonló. Alább inspirációként mutatjuk a teljesítményeket.

 • 2×250 W teljesítményűek a gyerek gyroboardok.
 • 2×350 W teljesítményűek a mindennapi hazsnálatra javasolt készülékek.
 • 2×800 W teljesítményűek már igényesebb felhazsnálók számára, akiknek számít a nagyobb sebesség, vagy a magasabb súlyú emberek számára.

Igen, a felhasználó súlyát is észben kell tartani vásárlás esetén. Az elektromotornak erősnek kell lennie, hogy Önt tudja szállítani.

Sebesség és emelkedés

A sebesség a következő fontos adat, amelynek utána kell nézni alaposan vásárlás során. A maximális sebesség értéke km/óra adatban van megadva.

A gyroboardok fajtájuktól függően körülben 6 km/h – 20 km/h sebességűek. Ez az adat természetesen csak általános, főként egyenes talajon és 80 kg súlyig érhetőek el. Nagyobb súlyú felhasználó, egyenletlen talaj, változtathatnak, csökkenthetnek ezen a sebességen.

A gyroboardok viszont nem csak egyenes taljara vannak kitalálva. Képesek dombra is felmenni. A maximális elbírt emelkedési fok 15° – 25°.

Működési időtartam

Minden eddig felsorolt műszaki adat hatással van a legfontosabb értékre, amely a működési időtartam. Ez km-ekben van megadva. A legjobb teljesítményű hobverboardok maximális működési idptartama távolságban, 20 km. Elgondolkodhat rajta, hogy hasznos e lenne számára ez a készülék, munkába járáshoz akár. Számoljon a gyártó által megadott működési időtartamtól egy kicsit kevesebb működési időtartammal. Hiszen sok minden befolyásolhatja ezt. Például az Ön súlya, az emelkedés, a terep, de még a hőmérséklet is.

Funkciók és felszerelések

A modern gyroboard gyártói egy teljesértékű járműnek tartják a készüléket, ami személyi szállításra alkalmas. Pontosan ezért némely modelleknél emeltszintű felszereléssel találkozhat, amelyek még kellemesebbé varázsolják az utat.

 • Távirányítós irányítás– Bluetooth technológiával távolról irányítható okostelefon és speciális applikáció segítségével.
 • Riasztó– Biztonsági berendezés. Riaszt, amennyiben valaki megprróbálná ellopni a járművet.
 • Táska– A kisebb kétkerekű modellek esetében. A gyroboard jármávet táskába teheti, ezáltal kényelmesen szállítható.
 • Zenelejátszás– Bluetooth reproduktor segítségel lejátszhatja a kedvenc zenéit.
 • Világosítás– Első és hátsó világítással vannak ellátva. Némely modell fényhatásoakt is tartalmaz.
 • Beépített sárvédő– Az összes kétkerekű tartozéke. Ennek köszönhetően bármilyen időjárásban közlekedhet vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük