A legjobb elliptikus trénereket – hogyan válasszunk?

Classic Kategória

inSPORTline Misouri
inSPORTline

inSPORTline Misouri

Smart hodnotenie

9.4

Arany középút

inSPORTline Kalida
inSPORTline

inSPORTline Kalida

Smart hodnotenie

9.8

Prémium termék

inSPORTline Galicum
inSPORTline

inSPORTline Galicum

Smart hodnotenie

9.8

Otthon jó minőségű edző felszereléssel rendelkezni nagy előnyt jelent. Az alap felszereltséghez nem csak a futópad tartozik, ahogy azt sok ember gondolja, hanem ugyanilyen fontos az elliptikus tréner is, amin nagyon kellemes az edzés. Amellett, hogy saját otthoni edzőtermében fogja azt használni, saját nappalijában is elhelyezheti azt és a használat mellett például valamilyen filmet vagy épp kedvenc sorozatát is nézheti. Az edzésre szánt idő így sokkal gyorsabban telik majd.

Az egészséges életstílus és az egészséges ételek fogyasztása nagyon népszerűvé vált. Az elmúlt években az emberek elkezdték rendszeresen látogatni a fitness termeket és egészséges élelmiszereket vásárolni. Ha nincs hozzászokva, hogy fitnessz terembe járjon, az otthoni edzés ugyanúgy segíthet.  Sok ember csak otthon tornázik. Ahhoz, hogy ezt végre tudja hajtani, muszáj, hogy otthonában legalább egy minőségi berendezése legyen. Sok ember azonban nem szeret futni, ez az oka annak, hogy a számukra nem jó döntés a futópad. Az elliptikus tréner ezért a második lehetőség, ami mellett dönthet.

Legjobb otthoni elliptikus trénerek

Kép Name Ár Értékelés Lendkerék súlya Lépéshossz Fellépő szélesség Maximális teherbírás Típus
Arany középút
inSPORTline Kalida
inSPORTline Kalida

6 kg 33 cm 17.50 cm 120 kg Otthoni
Classic Kategória
inSPORTline Misouri
inSPORTline Misouri

2 kg 30 cm 23 cm 110 kg Otthoni
inSPORTline Cruzz inSPORTline Cruzz

7 kg 42 cm 20 cm 120 kg Otthoni
inSPORTline Madesto inSPORTline Madesto

7 kg 32 cm 23.5 cm 120 kg Otthoni

Legjobb edzőtermi elliptikus trénerek

Kép Name Ár Értékelés Lendkerék súlya Lépéshossz Fellépő szélesség Maximális teherbírás Típus
Prémium termék
inSPORTline Galicum
inSPORTline Galicum

6 kg 33 cm 17.5 cm 120 kg Edzőtermi
inSPORTline Avalor ET inSPORTline Avalor ET

8 kg 52 cm 24 cm 150 kg Edzőtermi
inSPORTline Gemini E200 inSPORTline Gemini E200

8.1 kg 51 cm 24 cm 140 kg Edzőtermi

Mi is az az ellipszis tréner?

Az elején talán meg kellene válaszolni, hogy mi is az az elliptikus tréner? Nem mindenki tudja ugyanis pontosan, mit kell ezen fogalom alatt elképzelni. A futópad vagy épp a súlyzó fogalmak alatt mindenki könnyen el tudja képzelni, hogy mit vásárol.

Az ellipszis tréner egy nagyon magas hatékonyságú gép erősítő edzéshez és ugyanúgy kardio edzésekre is kiváló. Sokan úgy gondolják, hogy ez a gép csak a lábak edzésére alkalmas. Az igazság azonban az, hogy a kezeket is átmozgatja, és ezért a gép a teljes test átmozgatását kínálja önnek. Annak köszönhetően, hogy minden végtag bekapcsolódik az edzésbe, biztos lehet benne, hogy átmozgatja és átnyújtja az egész testet.

Az alatt a pár év alatt, amióta ez a készülék elérhető a piacon, tényleg nagy hírnévre és népszerűségre tett szert. Nem csak fitnessz termekben találjuk meg, hanem sok háztartásban is. A zene hallgatásán kívül testmozgás közben filmet vagy sorozatot is nézhet.

És mire is jó pontosan ez a gép? Izomtömeg növelésére, a felesleges kilók leadására és ugyanúgy a jó alak megtartására is.

Elliptikus trénerek típusai

Több paraméter létezik, amik alapján választhat elliptikus trénert. A legalapvetőbb és legfontosabb a típus. A piacon több típus is megtalálható:

  • Szalagfékes elliptikus tréner
  • Mágneses rendszerű elliptikus tréner
  • Elektromágneses fékrendszerrel ellátott elliptikus tréner

És mi az egyes típusok közötti különbség?

Szalagfékes elliptikus tréner

Ez a tréner az olcsóbb változatok közé tartozik a piacon elérhető gépek közül. Előnye ugyan az alacsony ár, de itt valahol ez véget is ér. Ez a készülék több hátránnyal is rendelkezik, mint például a zajszint, gyors elhasználódás, stb. Ezáltal a gép csak olyan személyeknek ajánlott, akik keveset edzenek.

Mágneses rendszerű elliptikus tréner

Ez a második típus valamivel drágább, viszont még nem tartozik a legdrágább és legjobb gépekhez. Ennek ellenére ez az arany középút, ami mellett azoknak az embereknek a nagy része dönt, akik rendszeresen edzenek. Ennek a gépnek a legnagyobb előnyei a halk működés és a hosszú élettartam.

Elektromágneses fékrendszerrel ellátott elliptikus tréner

Az utolsó, legdrágább és legjobb típus az a tréner, ami elektromágneses fékrendszerrel rendelkezik. Ennek a gépnek az előnye a pontos mérés és további paraméterek vagy funkciók, amikkel a gép rendelkezik. A legnagyobb előnye a hosszú élettartam. Professzionális sportolók számára ajánlott.

Hogyan válasszunk?

Több paraméter létezik, amikre oda kell figyelnie a választásnál. Az alapvetők közé soroljuk a következőket:

  • Ki fogja az elliptikus trénert használni? – ezt a kérdést kell elsőként megválaszolnia. Ennek oka, hogy ha azt csak ön használja, a további paraméterek, amikhez eljutunk, csak öntől függnek majd. Ha azonban a gépet a családból más is használni fogja vagy valaki ismerőse, velük is számolni kell.
  • Súly – a második paraméter a súly. Ha a készüléket egyedül fogja használni, vegye figyelembe saját súlyát és adjon hozzá még legalább 15-20 kilogrammot. A biztonság és valamilyen plusz súly mindig jó. Ha azonban a készüléket több ember is használni fogja, vegye figyelembe a legnehezebb ember súlyát és ehhez adjon még hozzá legalább 10 kilogrammot.
  • Magasság – a magasság szintén egy nagyon fontos tényező, amit nem kell alábecsülni. Egy magasabb ember számára mindig jó egy valamivel nagyobb készülék.
  • Helyiség méretei – ezzel annak a helyiségnek a méreteire gondolunk, ahova a készüléket elhelyezi. Ez alapján választhat nagy vagy valamivel kisebb elliptikus trénert.
  • Milyen módon lesz használva a tréner – másképp fogja ezt a készüléket használni egy professzionális sportoló és másképp egy olyan ember, aki csak időnként tornázik.

Az elliptikus tréner kiválasztásánál főleg a következőkre kellene összpontosítani:

Forma és hossz

Ez alatt főleg annak a helynek az alakját és hosszát értjük, amire rálép. Ezek a méretek természetesen nem csak öntől, hanem azoktól a semélyektől is függ, akik önnel közösen használják a készüléket. A méret és a hossz megfelelő kiválasztása biztosítja a megfelelő edzést is és azt, hogy a gép alkalmazkodik önhöz. Több szakember olyan tréner választását tanácsolja, aminél a lépés hossza legalább 40 cm.

Terhelés

Ugyanilyen fontos a terhelés is, aminek köszönhetően jól tud majd edzeni. Több tréner a terhelés két változatát kínálja, ami alapján edzhet. Néhány készülék manuális üzemmódot is kínál, aminek köszönhetően mindent magának tud beállítani, másoknál pedig elektronikus rendszer van, ami több programot is kínál önnek például testedzésre vagy izomtömeg növelésére. A második változat kedveltebb az emberek körében.

Ha azonban olcsó elliptikus trénert vásárol, annál a terhelés beállítására csak manuálisan van lehetőség.

Pulzusszám mérése, csatlakozás számítógéphez  és egyéb funkciók

Ugyanúgy, ahogy más készülékek, úgy ez a gép is különböző érdekes funkciókat kínál önnek. Ezek közé tartozik például a pulzusszám mérése, aminek köszönhetően edzés közben figyelhet minden fontos paramétert.

A pulzusszámon kívül biztos lehet benne, hogy más tényezőket is mérni fog. A legdrágább felső kategóriás változatai a gépeknek lehetővé teszik az ellipszis tréner csatlakoztatását számítógéphez is. Így feltöltheti számítógépére vagy laptopjára az összes információt, amire az edzés folyamán szert tett.

Kinek ajánlott ez a készülék?

És végezetül, kinek ajánlott ez a készülék? Jó hír, hogy minden korosztály számára ajánlott, mivel nem terheli az izületeket. Tehát nem csak a fiataloknak ajánlott, hanem idősebb emberek számára is ideális, akiknek jobban kell vigyázniuk csontjaik vagy testük épségére.

Annak ellenére is, hogy a tréner alkalmas mindenki számára, a leggyakrabban nők használják azt. Egyszerűen ők jobban kedvelik.

Végezetül még adunk egy kisebb tanácsot. Az elliptikus tréner készülék kiválasztásánál szem előtt kellene tartania a fontos paramétereket és ugyanígy utána kellene néznie bizonyos információknak, amik fontosak a vásárlásnál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük