A legjobb vízforralók – Hogyan válasszunk?

Classic Kategória

Esperanza TKK001 Titanum
Esperanza

Esperanza TKK001 Titanum

Smart hodnotenie

9.9

Ár: 2390Ft

Arany középút

Sencor SWK 1785BK
Sencor

Sencor SWK 1785BK

Smart hodnotenie

9.8

Ár: 4995Ft

Prémium termék

Concept RK-0010
Concept

Concept RK-0010

Smart hodnotenie

9.1

Ár: 6690Ft

A vízforraló az a készülék, ami biztos, hogy nem hiányozhat otthonából. Jelentős segítőtárs, ami nem csak a kávéhoz szükséges vizet forralja fel önnek, de más meleg ételekhez is.

A legjobb vízforralók

Kép Name Ár Értékelés Teljesítmény Maximális űrtartalom Anyag
Classic Kategória
Esperanza TKK001 Titanum
Esperanza TKK001 Titanum 2390Ft

1800 W 1.8 L Fém
Arany középút
Sencor SWK 1785BK
Sencor SWK 1785BK 4995Ft

2200 W 1.7 L Üveg
Esperanza EKK018 Iguazu Esperanza EKK018 Iguazu 2560Ft

1850 W 1.7 L Műanyag
Prémium termék
Concept RK-0010
Concept RK-0010 6690Ft

1000 W 0.8 L Kerámia
ROHNSON R-787 ROHNSON R-787 5190Ft

2000 W 1.7 L Üveg
Sencor SWK 1001OR Sencor SWK 1001OR 3542Ft

2000 W 1 L Műanyag
Hyundai VK760 Hyundai VK760 10470Ft

2200 W 1.5 L Üveg

Hogyan válasszunk vízforralót

Sokan nagyon egyszerűen választják ki a vízforralót és azt csak úgy, hogy bemennek a boltba és megveszik azt. A vásárlás előtt azonban át kellene vennie pár pontot, amik elvezetik önt a megálmodott készülékhez. Mi ma átvesszük azokat a legfontosabb paramétereket, amikről tudnia kellene.

A piacon nagyon sok féle vízforraló érhető el, amik nagyon jól néznek ki, praktikusak, viszont nem feltétlen kell, hogy a legmegfelelőbbek legyen az ön számára. Nem kell, hogy a család tagjainak számához, vagy a használat gyakoriságához mérten a legmegfelelőbb legyen. Éppen ez az oka annak, amiért a vásárlás előtt tisztában kellene lennie bizonyos információkkal, amik biztos hasznára válnak. Mi szívesen megosztjuk ezeket önnel és tanácsot adunk a vásárláshoz.

Alapvető kérdések

Léteznek olyan alapvető kérdések, amiket szükséges lenne megválaszolnia még azelőtt, hogy egyáltalán elkezd azon gondolkodni, hogy melyik vízforraló a legjobb. Ezek közé a kérdések közé tartoznak:

 • Mennyi vizet és milyen gyakran fog a vízforralóban forralni? – ez alapján választhatja ki a vízforraló méretét és teljesítményét.
 • Hányan vannak a családban? – ez a kérdés szintén fontos ahhoz, hogy megállapítsa, mekkora vízforralóra van szüksége.
 • Milyen legyen a design? – természetesen, ez is egy fontos szempont. A vízforralónak illenie kellene a konyhába.
 • Milyen legyen az ár? – a vízforralóknál nem kellene takarékoskodnia. Mint készülék, az olcsók közé tartozik, ami az oka is annak, miért ne féljen attól, hogy a legjobbra túl sokat költene.
 • Milyenek legyenek a funkciók? – és a legutolsó kérdés, milyen funkciókat szeretne, és milyenekre vágyik. A legújabb vízforralók egy sor érdekes funkcióval rendelkeznek, amik megkönnyítik a használatát.

Űrtartalom

Kezdjük az első fontos paraméterrel, ami az űrtartalom. A vízforralókat főleg az alapján osztályozzák, hogy milyen nagy a család. Ez az osztályozás pontosabban:

 • Vízforraló egy fő számára
 • Vízforraló kis család részére
 • Vízforraló nagy család részére

Ez alapján a paraméter alapján kiválaszthatja a megfelelő vízforralót, ami biztosan jó lesz önnek. Ezt a legfontosabb faktort befolyásolja, hogy hány csésze kávét vagy teát készít el egyszerre. Általában egy liter vízből 4-5 átlagos csészével készíthet. Az egy literes űrtartalommal rendelkező vízforraló ideális egy kisebb háztartás számára, amiben 1 vagy 2 fő található. Az olyan vízforraló, aminek az űrtartalma legalább 1,5 liter az olyan családok számára a megfelelő, amelyek legalább három vagy több tagból állnak.

Anyag

A vízforraló anyaga minőségi és jól kidolgozott kell legyen, hogy hosszú élettartamot biztosítson önnek. Azon kívül, hogy az anyag fontos hozzá, hogy a vízforraló megfelelően és hosszan tudjon dolgozni, ugyanúgy meghatározza azt is, hogy a vízforraló hogyan néz ki. Manapság a következő anyagokból készült vízforralókat találhatja meg a piacon:

 • Műanyag
 • Rozsdamentes acél
 • Üveg
 • Kerámia

Csak önön múlik, hogy mi az, ami az ön számára megfelelő vagy melyik illik jobban konyhájába vagy háztartásába.

Vízforraló teljesítménye

A vízforraló teljesítménye függ a bemeneti elektromos teljesítménytől is, ami azt jelenti, hogy minél magasabb a vízforraló bemeneti teljesítménye, annál gyorsabban melegíti fel a vizet és annál gyorsabban készül el az adott ital. Általában a bemeneti teljesítmény 600 W és 3000 W között mozog. A legjobb, ha nagyobb teljesítményű vízforraló mellett dönt, aminek köszönhetően mindent gyorsan és egyszerűen elkészíthet.

Szűrő típusa

Minden vízforralónál fontos az is, hogy milyen típusú szűrője van a vízforralónak. Ennek oka az, hogy minden meszes lerakódást, vízkövet és szennyeződéseket is a szűrő fogja fel.  A legjobbak a kivehető típusú szűrők, amik könnyedén tisztíthatók.

További funkciók

A további funkciókhoz tartoznak például a következők:

 • Akusztikus hang, aminek köszönhetően tudni fogja, hogy a víz már kész.
 • Automatikus kikapcsolás, már minden vízforralónak van. A vízforraló automatikusan kikapcsol 100 Celziusz fok elérésekor.
 • Forgó tányér – ami megkönnyíti a vízforraló kezelését.
 • Anti-Drip rendszer – a víz egyszerű kiöntése csöpögtetés nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük