A legjobb gyümölcscentrifugák – Hogyan válasszunk?

Classic Kategória

Sencor SJE 1055SS
Sencor

Sencor SJE 1055SS

Smart hodnotenie

9.2

Ár: 12990Ft

Arany középút

ROHNSON R-435
ROHNSON

ROHNSON R-435

Smart hodnotenie

9.5

Ár: 13990Ft

Prémium termék

Philips HR1919
Philips

Philips HR1919

Smart hodnotenie

9.2

Ár: 39900Ft

Az otthon készült gyümölcslé tényleg nagyon ízletes és sokkal egészségesebb, mint az, amit gyakran a boltban vásárolunk. A csomagolt gyümölcslevek sokszor tele vannak tartósítószerrel és egészségtelen kiegészítőkkel, mint például a cukor, ami csak feleslegesen terheli le a szervezetet és ahelyett, hogy valami egészségeset vinne be a szervezetébe, csak a cukor kilóit viszi be feleslegesen.

Ahhoz, hogy otthon ízletes gyümölcslevet tudjon készíteni, minőségi gyümölcscentrifugára van szüksége, ami problémák nélkül, gyorsan és egyszerűen készít otthon önnek ízletes gyümölcslevet. Nem kell semmit kézzel, manuálisan facsarnia.

A legjobb gyümölcscentrifugák

Kép Name Ár Értékelés Energiafelhasználás Lé űrtartalom Sebességfokozatok száma
Arany középút
ROHNSON R-435
ROHNSON R-435 13990Ft

1000 W 1 l 2
Prémium termék
Philips HR1919
Philips HR1919 39900Ft

1000 W 1 l 2
Classic Kategória
Sencor SJE 1055SS
Sencor SJE 1055SS 12990Ft

800 W 0.75 l 2
SENCOR SJE 5050SS SENCOR SJE 5050SS 31900Ft

1200 W 1 l 5
Hyundai 337II Hyundai 337II 10700Ft

400 W 0.45 l 2
Concept LO7027 Concept LO7027 16990Ft

1000 W 1 l 2

Hogyan válasszunk gyümölcscentrifugát?

A készülékek kiválasztása nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Először Is tudnia kell minden fontos információt és alapvető paramétert, amiknek köszönhetően biztos lehet benne, hogy semmiben sem csalódik. Mi ma ezért adunk önnek tanácsot, hogyan tudja kiválasztani azt a gyümölcscentrifugát, ami minden szituációban az ön segítségére lesz és minden nap ízletes gyümölcs levet készít önnek.

Alapvető kérdések

Ahogy mindig, most is az alapvető kérdésekkel kezdjük, amik talán a legfontosabbak a legjobb és legmegfelelőbb készülék kiválasztásánál. Még mielőtt elkezdene azon gondolkodni, hogy megveszi a gyümölcscentrifugát, válaszoljon a következő rövid kérdésekre:

  • Milyen gyakran fogja használni a gyümölcscentrifugát? -egy az alapvető kérdések közül, ami talán minden terméknél megtalálható. Attól függően, hogy az adott terméket milyen gyakran fogja használni, szükséges például kiválasztani a készülék motorját.
  • Milyen legyen a típusa? – cikkünkben több érdekes típusú gyümölcscentrifugát is bemutatunk, amiket biztosan megkedvel és az alapján, hány tagú a család és mi mindent szeretnek inni, pontosan ki tudja választani azt, amire szüksége lesz.
  • Milyen gyümölcsöket és zöldségeket fog facsarni? – attól függően, hogy milyen gyümölcsöket és zöldségeket fog facsarni szükséges kiválasztani a motor erősségét. Ha ugyanis nagyobb és keményebb darabokat fog facsarni, biztos, hogy magasabb teljesítményre lesz szüksége.
  • Mennyi levet fog készíteni? – ez a pont összefügg az elsővel. Egyszerűen, milyen gyakran fogja használni a gépet és mennyi levet fog készíteni egy nagyon fontos tényező, ami több további funkciót is befolyásol.

Alapvető paraméterek

Fogjunk is hozzá az alapvető paraméterekhez, amik minden készüléknél nagyon fontosak, mivel azoknak köszönhetően mindig tudni fogja, hogy az adott készülék megfelelő-e az ön számára vagy sem. 

A döntés tényleg nagyon egyszerű, mivel a piacon két alapvető típus található, amiből pontosan ki tudja választani azt, ami minden nap elkészíti önnek az egészséges nedűt.

Teljesítmény

A csavaros gyümölcscentrifugáknál elegendő a kisebb teljesítmény is, 250 W körül, ezzel ellentétben a magasfordulatú gyümölcscentrifugáknál ez a szám 1200 W körül mozog.

Súly

A készülék súlya főleg az áthelyezés miatt fontos. A legjobb gépnek se lenne szabad túl nehéznek lennie és azok áthelyezése könnyű kell legyen.

Adagoló nyílás mérete

Ez a paraméter nagyon fontos, mivel ez alapján állapítható meg, hogy milyen gyümölcsöket és mekkora darabokat tud berakni az adott gyümölcscentrifugába. Általánosan érvényes, hogy minél nagyobb az adagoló nyílás, annál jobb.

Ha a nyílás túl kicsi lenne, plusz munkát kellene végeznie és a gyümölcsöket kisebb darabokra kellene felvagdosni.

Tartozékok és funkciók

A gyümölcscentrifugák több különféle érdekes tartozékkal és funkcióval rendelkeznek. A gyakori tartozékok közé tartozik például a durva szita, gyűjtő edény, tisztító keve vagy épp a püré készítő.

Gyümölcscentrifugák típusai

A piacon két típusú gyümölcscentrifuga elérhető:

  • Csavaros gyümölcscentrifugák – valamivel lassabb, viszont nagy teljesítményt kínál. Az alapanyagot finoman felőrli és egy szitán keresztül kipréseli belőle a levet. Ennek az eredménye a tökéletes lé. Egy ilyen készüléknél a lé sűrűbb, jobb és nem habzik. Hűtőben tárolható.
  • Centrifugális gyümölcscentrifugák – a másik típus a centrifugális gyümölcscentrifuga, ami nagy teljesítményt kínál a magas fordulatszámnak köszönhetően. Nagyon gyors és az alapanyagot a forgó késekkel tudja feldarabolni. Szintén egy szitán keresztül préseli ki a levet. Az ilyen fajtáknál a lében több a hab, vizesebb az állaga és azonnali fogyasztásra ajánlott.

A gyümölcscentrifugák nagy részénél nem ajánlott bogyós gyümölcsökből, bizonyos trópusi gyümölcsből és csonthéjas gyümölcsökből levet készíteni. Pontosan emiatt kell odafigyelni arra, hogy mit lehet az adott centrifugát kifacsarni és az alapján dönteni.

Összefoglalás

A piacon nagy mennyiségben elérhető több különböző termék, amik között biztosan megtalálja pontosan azt, ami megfelel Önnek és a legjobb választás lesz az Ön számára minden tekintetben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük