A legjobb merevedést támogató gyógyszerek

Arany középút

Zerex Classic
Zerex

Zerex Classic

Smart hodnotenie

9.9

A férfiak legnagyobb rémálma a merevedési zavar. Természetes, hogy a férfiak félnek az impotenciától, mivel az életkor előrehaladtával egyre gyakoribbak az ilyen jellegű problémák. Ezért a merevedés támogatását szolgáló gyógyszerekre már fiatal korban is gondolni kell.

A szexuális együttlét az élet és minden egyes kapcsolat természetes részét képezi. A szeretkezés azonban könnyedén rémálommá válhat a férfiak számára. Az állapot, amely során nem képesek elérni vagy megtartani a merevedést az együttlét során, határozottan nem tesz jót egyik férfi közérzetének és önbizalmának sem.

Már az első alkalom után az ember zárkózottá válhat és egy következő kudarc miatti szorongás valamint félelem törhet rá. Ez azonban egy olyan probléma, amiről beszélni kell. Mivel komoly egészségügyi problémák is rejtőzhetnek mögötte.

A leghatékonyabb erekciós tabletták a Magyar piacon

A következő táblázat a legjobb gyenge erekciót támogató gyógyszerek listáját tartalmazza, amelyek vény nélkül is kaphatók.

Részletes kutatásunk alapján az összes táblázatban szereplő termék minőségi természetes alapanyagból készült és nagyon jó eredményeket lehet velük elérni.

Kép Name Ár Értékelés
Arany középút
Zerex Classic
Zerex Classic

Fixoprost Fixoprost

A merevedést támogató gyógyszer a legjobb mód az erekció javítására.

Mit tekinthetünk merevedési problémának

Nem minden merevedési probléma jelent azonnal merevedési zavart. A legtöbb esetben nem is egy kóros állapotról vagy zavarról van szó, hanem inkább más okok következményeiről. A statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy az okok nagy része ideiglenes jellegű.

  • A merevedés elérésével vagy megtartásával kapcsolatos problémákat okozhatja például a sok stressz, az energia és vitalitás hiánya is
  • Emellett akár hormonális jellegű problémáról vagy akár a nemi szerv keringési problémájáról is szó lehet
  • Tehát olyan tényezőkről van szó, kivéve az utolsót, amit “sajátkezűleg” is lehet kezelni orvosi beavatkozás szükségessége nélkül

Az utolsó megnevezett ok kivétel. Ha egészségtelenül étkezik, túlsúlyos, túl sok alkoholt fogyaszt vagy dohányzik, imádkozik a szív- és érrendszeri problémákért. Ezek a merevedés során is megjelennek. Ha azonban ebből egyik se az ön esete, komolyabb ok bújik meg mögötte.

A merevedési zavar alatt a definíció alapján a nemi szerv erekciójának elégtelenségét vagy teljes hiányát értjük, ami ellehetetleníti a nemi aktust. Röviden tehát olyan állapotról van szó, amikor nem lehet az erekciót elérni.

Lehetőségek, amik rendelkezésre állnak a merevedési problémák otthoni kezelésére

Abban az esetben, ha úgy gondolja, hogy a merevedési problémák komolyabb jellegűek, egyenesen az orvoshoz irányítjuk önt, aki elő tud írni gyógyszert a merevedési zavar kezelésére. Ezeknél az eredmény majdnem 100%-osan biztos, ami főleg a speciális hatóanyagoknak köszönhető.

Abban az esetben, ha úgy gondolja, hogy a probléma megoldása nem igényel orvosi beavatkozást, több lehetőség közül is választhat, amikkel javíthat merevedésén. Ezeknek a megoldásoknak az előnye abban rejlik, hogy azok viszonylag egyszerűen, gyorsan és idegenkezűség nélkül végrehajthatók. Viszont a hátrányuk, hogy nem mindenkinél használnak ugyanúgy és ezért lehetetlen garantálni a végeredményt.

Mit lehet tenni a merevedési problémák fellépése esetén? A lehetséges megoldások a következők:

Étrend módosítása – Főleg az egészségtelen, a zsíros és magas kalória tartalmú ételek korlátozását és azok egészséges táplálékkal való helyettesítését jelenti.

Alkohol és dohányzás korlátozása – Mindkettő esetében kimutatható, hogy fogyasztásuk merevedési problémákat okoz.

Gyakoribb sportolás –Teljesen egyértelmű, a mozgás az egészséges tevékenységek közé tartozik, ami erősíti az érrendszert és ezzel egyidejűleg megszabadít a stressz káros hatásaitól.

Életvitel módosítása: Törekedjen főleg a stressz és a munka korlátozására, emellett fontos, hogy gyakran pihenjen és időt találjon a mentális regenerálódásra is.

Erekciót támogató gyógyszerek: Olyan termékekről beszélünk ,amik természetes jellegűek és támogatják a pénisz jobb vérkeringését.

Az erekciót támogató gyógyszerek működésének alapelve és hatása

Az erekciót támogató gyógyszerek, amikről jelen esetben beszélünk, szabadon beszerezhető étrend kiegészítők, amik összetétele teljes mértékben természetes eredetű. Tehát nem tartalmaznak olyan típusú anyagokat, mint például a Sildenafil, mint a merevedési zavarokat kezelő gyógyszerek esetében.

Talán felmerül önben a kérdés, hogy milyen hatása van az ilyen gyógyszereknek és hogy hatékony-e egyáltalán a férfiaknál. Természetesen nem minden férfinál működnek ugyanúgy, de hatásaik egyértelműen pozitívak. Ez azonban a többi tényezőtől is függ, főleg a merevedési probléma intenzitásától, az életviteltől, az életmódtól valamint a férfi teljes egészségügyi állapotától.

Ezen gyógyszerek előnye, hogy azok nem vénykötelesek, ezért könnyen beszerezhetők, szabadon megrendelheti azokat, elég teljesíteni a feltételt, hogy el kell érnie a 18 éves kort. Néhány gyógyszer segít a pénisz vérkeringésének javításában, másik javítják a férfiak libidóját is, tehát a sexuális étvágyat.

Hogyan válasszunk merevedést támogató gyógyszert?

Mielőtt még megtaláltuk volna a tényleg működő gyógyszereket és anyagokat, ezeket az alapvető tényeket állapítottuk meg:

  • ha nem ismeri az adott készítmény márkáját és csak ódákat zengenek róla, nagy valószínűséggel ez nem a legjobb megoldás az ön számára
  • a készítményeket mindig természetesként vagy BIO-ként emlegetik, viszont ez nem garantálja a sikert
  • a legjobban azoknál a készítményeknél kell vigyázni, amik saját magukat csak dicsérik és emellett olcsóbbak, mint egy hagyományos vitamin készítmény
  • ha azt gondolja, hogy hirdetések révén olcsóbban juthat hozzá márkás gyógyszerekhez, a valóságban valószínűleg utánzatot vagy egyenesen hatástalan hamisítványt vásárol

Vélemények a potencianövelőkről

Zerex Classic

Zerex Classic

Smart értékelés
9.9

Már a több ezer éves, Kamaszutrából származó szövegek is azt mondják, hogy a szerelem művészetének ismeretével a férfi megold minden vitát. A szexet jelenleg az ember egyik alapvető élettani szükségletének tekintik, az éhséggel, szomjúsággal, légzéssel és az alvással együtt, amelyek kielégítése nélkül nem képes más igényeit kielégíteni, mint például a biztonság, a szociális szükségletek, a tisztelet vagy az önmegvalósítás iránti igényt.

A kiegyensúlyozott és harmonikus partnerkapcsolatban a szex nagyon fontos, amint számos felmérés is bizonyít. Éppen ezért olyan érzékeny téma a kudarc ezen a területen. Előfordul, hogy kudarcot vall? Erekciója már nem olyan, mint régen, vagy nem elégedett a szexuális együttlét hosszával? Még mindig nem kell feladni a harcot, vagy megbékélni a helyzettel. Pontosan ezekre a problémákra fejlesztették ki a Zerex-et, amelynek hatása 60 percen belül jelentkezik.

A Zerex erekciót elősegítő készítmény, amely vény nélkül kapható. Hagyományos gyógynövény kivonatok és fontos aminosavak kombinációját tartalmazza, tehát egy természetes alapú termék, vitaminokkal (E-vitamin, β-karotin), ásványi anyagokkal (magnézium, kalcium, cink) és más fontos anyagokkal kiegészítve. Azért fejlesztették ki, hogy biztosítsa az erős és minőségi erekciót a szeretkezés tökéletes élvezetéhez.

A készítmény összetétele

Mint korábban már említettük, ez egy természetes alapú, potenciát támogató étrend kiegészítő, amely összekapcsolja a hagyományos gyógynövényeket a fontos aminosavakkal, mint például az L-arginin, amely a kortárs orvoslásban egyre fontosabbá válik, nemcsak a merevedési zavarok vagy a férfiak termékenységi problémáinak kezelésében, de a szervezet  ér- és keringési rendszerénekének problémáinál is, mint például a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, vagy akár a cukorbetegség kezelésében, amely ehhez a problémához, különösen, ha nem megfelelően kompenzálják, jelentős mértékben hozzájárul. Mivel a legtöbb merevedési zavarral járó problémát éppen az elégtelen vérellátás okoz, amely mögött érrendszeri vagy keringési probléma áll, az  L-arginin, amely megtalálható a Zerex-ben, segít az erek kitágulásában, a péniszben, ami biztosítja a megfelelő véráramlást, és az ezt követő erős és hosszú erekciót. Ezenkívül elősegíti a sperma termelést. Egy másik fontos aminosav az L-lizin, ami jelentősen elősegíti a vérkeringést a péniszben, a szexuális ingerek hatását és magát a regenerációt a szexuális aktus után az ismételt és minőségi szexuális élvezetek érdekében. A Zerex L-citrullin-t is tartalmaz, amely a celluláris L-arginin alternatív forrása, ami vizuálisan növeli a férfi büszkeséget, javítja az állóképességet és a férfiakban a kiváló minőségű és tartós szeretkezés érzetét kelti. A Tribullus terrestris a tesztoszteron természetes stimulálója, amelynek fontossága megkérdőjelezhetetlen a férfi test számára. Azon kívül, hogy felelős a szőrzet és az izmok növekedéséért, befolyásolja a nemi vágyat és teljesítményt, és megfelelő szintje a szervezetben csökkenti a merevedési zavarok és a korai magömlés kockázatát. Ezenkívül ne feledkezzünk meg a MACA növény gyökereiről sem, amelyek pozitívan befolyásolják a libidót és a sperma mennyiségét és minőségét. A meddőség vagy prosztata problémák kezelésére is használható.

A Zerex hatásai

A Zerex olyan termék, amelynek célja a szexuális élet minőségének javítása, a merevedési zavarok kezelése, az erős és minőségi erekció, a szexuális étvágy fokozása és az idő előtti ejakuláció megelőzése. Az erős merevedés a használat után 30-60 perccel kezdődik, természetesen ez egyéntől függ, az anyagcsere mindenkinél kicsit másképpen működik. A hatás maximális időtartama 36 óra. Nem irritálja a gyomrot, nem okoz fejfájást, és a hozzáadott ásványi anyagok támogatják a test védekező képességét is.

  • segít az egészséges önbizalom megszerzésében
  • pozitívan befolyásolja a szexuális életet
  • fenntartja a mentális jólétet
  • az ügyfelek által hitelesített, magas koncentrációjú összetevők hatása

Mellékhatásai

Eddig semmiféle komoly mellékhatást nem állapítottak meg, kivételesen meghosszabbíthatja az erekciót. Abban az esetben, ha ez 4 óránál hosszabb ideig tart, kérjen orvosi segítséget. Kivételes esetekben látászavarokat és szédülést okozhat, ami befolyásolhatja a motorikus készségeket és a gépkocsivezetést vagy a gépek kezelését, ezért ajánlatos figyelemmel kísérni a szervezetre gyakorolt hatását. Alapvetően, hosszú távon a Zerex nem befolyásolja negatívan a szervezet működését, és nem sérti meg a mikro flórát. Természetesen, bármilyen probléma esetén forduljon kezelőorvosához.

Adagolása és használata

A termék 18 évesnél idősebb férfiak számára készült! Az ajánlott adag 1-2 tabletta körülbelül egy órával a tervezett nemi közösülés előtt. A 2 tablettát tartalmazó adag nem ajánlott! A Zerex UltraGold-ból minden nap 2 kapszula (reggel és este) használata ajánlott, amelynek hatása huzamosabb idejű, körülbelül 4-5 hónap, használat után figyelhető meg, mivel olyan készítményről van szó, amely hosszú távon segíti a szexuális kondíciót. Ami az alkoholfogyasztást és a Zerex használatát illeti, figyelembe kell venni, hogy az alkohol hatása növeli a reakcióidőt és a termékben található összetevők hatásainak létrejöttét, tehát ellentétes hatást fejt ki és hozzájárul a merevedési zavarok kialakulásához. Ezért mindig csak mértékkel, ha este l ilyen típusú szórakozást tervez. Cukorbetegek számára is alkalmas. Nem ajánlott kombinálni más, merevedési zavarokat kezelő termékekkel.

Ki ne használja a Zerex-et?

  • szív vagy máj betegségekben és rendellenességben szenvedő személyek
  • nitrátot tartalmazó gyógyszerek vagy a nitrogén-monoxid felszabadítására alkalmas szerek használói- ezeket a gyógyszereket a Zerex-szel nem lehet kombinálni
  • olyan személyek, akik allergiásak valamelyikre a termék összetevői közül
  • az alacsony vérnyomásban, vérzéses rendellenességekben, vagy fekélybetegségben szenvedők
  • olyan személyek, akik szívinfarktuson, stroke-on vagy más agyi érkatasztrófán estek át
  • veleszületett retinális rendellenességben szenvedők

Ára és elérhető csomagolás

A Zerex Classic egy tanúsítvánnyal rendelkező, gyors hatást kifejtő termék az erekció támogatására, amely már az alkalmazást követő 60 percen belül fejti ki hatását az egészséges és aktív szexuális élet érdekében. Támogatja a szexuális étvágyat és a jó közérzetet. A terméket kapszulák formájában árusítják, 8 990 Ft/csomagonként. A csomag 12 kapszulát tartalmaz, vagy kapható egyszeri használatra alkalmas, 2 kapszulát tartalmazó csomagot is, a testre gyakorolt hatás kipróbálására.

A Zerex Extralong célja, hogy meghosszabbítsa a szexuális aktust, és támogassa a teljes állóképességet azoknál a férfiaknál. Akik gyorsabban érik el a csúcspontot. Ez a készítmény támogatja a nemi étvágyat és gyors an kifejti hatását. Szintén kapható 12 db kapszulából álló csomagolásban, 10 499 Ft /csomag, de 2 kapszulát tartalmazó csomagolásban is.

A Zerex Ultragold különösen alkalmas 40 év feletti férfiak és az idősek számára. Minden napi és hosszú távú használatra készült, legkevesebb 3 hónapra, ezáltal hosszú távon fokozza a szexuális kondíciót, a merevedés minőségét, a tesztoszteronszintet, és a hozzáadott vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak a szervezet fokozott védelméhez. A csomag 120 kapszulát tartalmaz csomagonként, 20 099 Ft.

Hol kapható a Zerex?

A Zerex bármely csomagolását megvásárolhatja az otthon kényelméből, néhány kattintás segítségével a www.zerex.hu hivatalos weboldalán található e-bolton keresztül, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az adatok bizalmas kezelésére, és a csomagküldő szolgálat a csomagot közvetlenül a címére kézbesíti. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy megkapja ezt a tanúsítvánnyal rendelkező táplálék kiegészítőt. Természetesen lehetséges megvásárolni ezeket a termékeket a gyógyszertárakban is, de nem garantált, hogy pontosan ez a márkája lesz, és számos gyógyszertár körbejárni biztosan időigényesebb és kevésbé diszkrét, mint néhány kattintás az interneten.

További információ

Előnyök

  • Gyors hatás Erős és hosszantartó erekció Serkenti a nemi vágyat;Természetes afrodiziákum Laboratóriumban tesztelt termék

Hátrányok

Fixoprost

Fixoprost

Smart értékelés
7

Ön egy legjobb korban, vagy, ahogy mondják érett korban lévő férfi? Ebben az esetben szeretnénk felhívni figyelmét, mivel a következő probléma Önt is érintheti és a Fixoprost segítséget nyújthat e problémák megoldásában.

Ötven felé közeledik, és máris úgy érzi, hogy a teste nem pontosan úgy reagál, mint néhány évvel ezelőtt. Mitől van ez? Talán nem is tudja, de elegendő egy látogatás az urológusnál. A látogatás után rá fog jönni, hogy minden szövődmény mögött a prosztata megnagyobbodás áll. A prosztata betegségek közt a leggyakoribb típus a BPH - Benign Prostatic Hypeplasia, a prosztata megnagyobbodás. A Fixoprost pontosan az a készítmény, amely segít megszabadulni a prosztata betegség okozta aggodalmaktól.

Mi is az a Fixoprost?

A Fixoprost természetes készítmény, tabletta formájában, amely koncentrált növényi kivonatokból áll, és kedvező hatásai megszabadítják a prosztata nem kívánt problémáitól. Tulajdonságai és hatékony koncentrációja révén a Fixoprost megakadályozza a prosztata állapotának romlását, és nagyban hozzájárul a kezeléshez. Az aktív gyógynövényes, rendkívül koncentrált kivonatú tablettát, extrém fagyasztásos eljárással dolgozzák fel, hogy megőrizzék benne az összes hatóanyagot. A Fixoprost nem csak a prosztata kezelését, hanem a kényelmet is biztosítja. A kényelmes adagolás nem zavarja Önt és garantálja a kívánt eredményt. Minden férfi számára örömet jelent, ha az éjszakai kirándulások a toalettre és az erekció problémák a múlté válnak.

A készítmény összetétele

Amint említettük, a Fixoprost számos koncentrált természetes kivonatot tartalmaz. Természetes összetételének köszönhetően a Fixoprost valóban tisztán természetes készítmény. A koncentrált anyagokban nem találhatók színezékek és vegyszerek. Összetételével vegánok és vegetáriánusok számára is alkalmas.

A fűrészpálma (Serenoa Repens) kisebb méretű növény, amelynek anyaga legnagyobb mennyiségében van jelen a készítményben. Magas koncentrációja pontosan a prosztata nemkívánatos tüneteinek eltávolítását biztosítja.

A nagy csalán (Uritrica Dioica) olyan növény, amelynek hatásai már évszázadok óta ismert. A Fixoprost tabletta kedvező hatása a húgyutak kezelésére alkalmas. Gyulladás gátló hatású, és biztosítja a vese és a prosztata mirigyeinek megfelelő működését.

A Páfrányfenyő (Ginkgo biloba) tulajdonságai révén hozzájárul a szervezet jobb vérellátásához. Antioxidáns hatásával segít a toxikus gyökök semlegesítésében, ezáltal csökkenti a prosztatarák kialakulásának esélyét.

A likopin a leghatékonyabb antioxidáns, amely a Fixoprost tablettákban is megtalálható. Méregteleníti a szervezetet, csökkenti a betegség és a prosztatarák kialakulásának esélyét. A likopin olyan anyag, amely pl. a paradicsomban is megtalálható. A Fixoprost tablettákban jelenlévő koncentrált likopin két kilogramm paradicsomnak felel meg.

Magát a koncentrációt és a Fixoprost-ot alkotó anyagok részletes leírását a táblázatban találja.

A Fixoprost és hatásai

A prosztata kezeléséről régebben nem is gondolkodtak, és az egyetlen megoldás a szike volt. Napjainkban, a gyógyszeriparban és a modern orvostudományban elért előrehaladás lehetővé teszi a hatékony, fájdalommentes kezelést. A Fixoprost éppen az egyik olyan készítmény, amely megszabadítja Önt a megnagyobbodott prosztata problémáitól. A megnagyobbodott prosztata összes tünetét, amelyek kellemetlenné teszik életét, a készítmény hatékony természetes anyagai megszüntetik.

Hogyan segít a Fixoprost?

A gyakori vizelés mellett, amit már említettünk, a prosztata problémára más jelek is utalhatnak, amelyek megoldásáról a Fixoprost gondoskodik. Ha úgy véli, hogy ezek a problémák egyre gyakrabban fordulnak Önnél elő, vagy ha egyszerre több, ne várjon az urológia meglátogatásával.

  • gyakori vizelés (vizelési ingerre való ébredés)
  • here fájdalmak (szúró, égető)
  • merevedési zavar
  • fájdalom a magömlésnél
  • vér a vizeletben
  • szakaszos vizeletáramlás
  • elégtelen hólyagürülés érzet
  • a húgyúti kövek képződésének megelőzése

A Fixoprost adagolása

A Fixoprost magas koncentrációjú természetes készítményt elegendő naponta egyszer használni. Nem kell küszködni a kanalas, vagy mérőkés adagolással. A Fixoprost kapszula formában van. Ez a részlet is megkönnyítik az adagolást. A Fixoprost csomagolása akár 60 kapszulát is tartalmaz, ami azt jelenti, hogy egy csomag legalább két hónapig tart.

Az ájonlott adagolást soha ne lépje túl. Rendszeres használat esetén a kedvező hatás már 2 hét után észlelhető. Magát a kapszulát soha ne vegye be alkohollal!

Mellékhatásai

Eddig a Fixoprost más gyógyszerekkel való együttes szedése nem okozott semmiféle mellékhatást. Mivel csak természetes összetevőket tartalmaz, a Fixoprost kombinálható más gyógyszerekkel. Természetesen, abban az esetben, ha bármilyen nemkívánatos vagy váratlan reakció jelentkezik, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Fixoprost hosszú távú fogyasztása

A fixoprost hosszú ideig használható, a tiszta növényi kivonatok koncentrációjának köszönhetően nem okoz komplikációkat, éppen ellenkezőleg, a hosszú távú használat előnyös és megelőző hatású a prosztata betegség ellen. A kedvező hatásnak két hét használat után kellene jelentkeznie.

Kinek nem alkalmas a Fixoprost?

A Fixoprost nem alkalmas, ha akut prosztata megnagyobbodásban szenved, amely anuriával, tehát teljes vizelet leállással jár. Hasonlóképpen, ha prosztatarákot diagnosztizáltak. Ilyen szélsőséges esetekben a Fixoprost alkalmazása nem ajánlott, hanem azonnali orvos beavatkozásra van szükség. A Fixoprost nem okoz szövődményeket, de hatása markáns. Ne vegyen be tablettát a vényköteles gyógyszerek pótlásaként. Használhatja őket kiegészítőként, de mindig kövesse az orvos ajánlásait.

Természetes bázis

A Fixoprost-ot természetes alapon állítják elő. Éppen a növényi összetevők, mint például a Palma Serenoa, a nagy csalán vagy a páfrányfenyő bizonyítják, hogy a Fixoprost célja a szervezet méregtelenítése és ez által elősegíti a prosztata kezelését.

Garantált minőség

Az összetevők plagizálása vagy véletlen keverése nem lehetséges. A Fixoprost tabletta minősége gyógyszerész szakemberek által tanúsított. Ezen kívül a Fixoprost-ot a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Szolgálatában regisztrálták. Tehát biztos lehet benne, hogy megteszi a lehető legtöbbet az egészségéért.

A Fixoprost összetett készítmény, amely megoldja a férfi prosztata betegséggel kapcsolatos problémákat. Aktív összetevőivel és összetett tulajdonságaival segít megelőzni és kezelni a megnagyobbodott prosztata problémáit.

További információ

Előnyök

  • Ár

Hátrányok

Gyakran ismételt kérdések

Még mielőtt rátérnénk a konkrét gyógyszerekre, amik a merevedést támogatják, szeretnénk pár gyakorlati és elméleti kérdést tisztázni. Ezek azok a kérdések, amiket a férfiak a leggyakrabban feltesznek és az ezekre adott válaszainkat igyekeztünk a legérthetőbben megfogalmazni.

Miért nem vénykötelesek ezek a gyógyszerek?

Annak az oka, hogy miért nem vénykötelesek ezek a gyógyszerek az, hogy csak természetes anyagokból származó kivonatokat tartalmaznak, tehát nem olyan anyagokat, amik gyógyhatásúnak minősülnek és az orvosi gyógyászat körébe tartoznak. Ennek ellenére a gyógyszerek eleget kell tegyenek bizonyos feltételeknek.

Létezik bármi garancia arra, hogy a gyógyszerek biztonságosak?

Igen, az, hogy a gyógyszerek nem vénykötelesek még nem azt jelenti, hogy azok bármit tartalmazhatnak. Ahhoz, hogy azokkal nálunk is lehessen kereskedni, regisztrálva kell legyenek étrendkiegészítőként és mint ilyenek a Közegészségügyi Hatóság által ellenőrzése kerülnek. Mindemellett az összetétellel és hatékonysággal kapcsolatban több teszten és vizsgálaton kell keresztül menniük.

Hol és hogyan tudom azokat megvenni?

Ha érdeklődik ezek iránt a gyógyszerek iránt, nem okoz gondot azokat beszerezni a gyógyszertárban sem. Másik lehetőségként az étrendkiegészítőket vagy erotikus árut kínáló webshopokat tudjuk ajánlani. A legjobb döntés azonban közvetlenül felkeresni a gyógyszer hivatalos magyarországi forgalmazóját és a készítményt közvetlenül tőle megrendelni.

A múltban rossz tapasztalatokat szereztem. Miért lenne most ez másképp?

Első sorban el kell mondanunk, hogy pár évvel ezelőtt a piac nem állt készen a merevedést támogató gyógyszerekre és nem volt szabályozva. Ma már más a helyzet és szigorúbb a szabályozás is. Másodsorban a márkák között is van különbség, mivel manapság sokkal jobb minőségű gyógyszereket lehet kapni, mint korábban. Azok hatékonyságát kimutatták a tesztek során.

Viagra túladagolás – priapizmus

Bár az úgynevezett priapizmus előtti események szórakoztatóak, maga a priapizmus már nem vicces, ezért nem szabad elragadtatnia magát, és inkább óvatosnak kell lenni, amíg nem késő. A priapizmus, tehát a férfiaknál a viagra túladagolása, számos tünettel rendelkezik, amely leggyakrabban azzal kezdődik, hogy partnere aránytalanul nagy mennyiségű viagrát használ.

Honnan származik a priapismus elnevezés?

E betegség elnevezése a görög mitológiából származik, pontosan a termékenység, Priaposa istenétől, akit hatalmas pénisszel ábrázoltak. A priapizmust kísérő tipikus tünetek közé tartozik a pénisz fájdalmas megnövekedése és az erekció, amely további szexuális ingerlés nélkül is fennáll.

Leírása fiziológiai szempontból

A férfi erekció, a priapizmus esetében, nagyon fájdalmas. Pedig az erekció a férfi nemi szerv alapvető funkciója. Fiziológiai szempontból a hímvesszőben három barlangos test fut végig. Ezek szivacsos szerkezetűek. Amikor a barlangos test üregei megtelnek vérrel, ezek a testek megnövelik a térfogatukat, és ez okozza a pénisz merevedését, és ez által az erekciót. Ha ejakuláció következik be, az erekció alábbhagy és a hímvessző ismét kisebb lesz. Ez a normál állapot. Ha az erekció nem múlik el, szükséges az azonnali orvosi ellátás.

A betegség előfordulása

A priapizmus leggyakrabban a serdülőkorban, felnőttkorban, vagy az érett 40-50 éves férfiaknál fordul elő, és nem tartozik a pénisz gyakori sérüléseihez és betegségeihez. Ennek ellenére a férfiaknak tudniuk kell erről a betegségről, hogy el tudják kerülni Manapság a fejlett országokban csak kevés férfit érint, de soha nem lehetünk semmiben biztosak. Némely esetekben a leukémia, a sarlósejtes vérszegénység, a prosztatagyulladás, a húgyúti fertőzések, a húgyúti kövek és a szifilisz szövődményeként is megjelenhet.

Mik a priapizmus okai?

A priapismust a viagra túladagolásán kívül egyéb hatások is okozhatják, például bizonyos gyógyszerek, elsősorban potencianövelő injekciók, kortikoidok, a magas vérnyomás kezelésére használt készítmények és vérhígítók, valamint néhány antidepresszáns és pszichotróp gyógyszer használata. E kellemetlen betegség kialakulásának egyéb tényezői közé tartozhat a tartós szexuális aktivitás és a gerincvelő sérülés is, amelyek károsítják az idegszálakat. Némely addiktív anyag, mint például az alkohol, a kábítószer, a marihuána vagy a kokain használata szintén hozzájárulhat a priapizmus kialakulásához. A priapizmust, kialakulásának okától függően, elsődlegesre és másodlagosra osztjuk. Túlnyomó többségben azonban a probléma oka felismerhetetlen. Nem ismert a pontos lefolyása sem, de feltételezhetően az ér- és idegrendszer ellátási zavara okozza, amely szexuális stimuláció nélküli is ellátja a hímvesszőt vérrel, ahogy az a szokásos erekciónál is előfordul. A probléma azonban az, hogy a priapizmus esetén ez az állapot hosszú távú és nem múlik el, ezért károsíthatja az erekciós szövetek szerkezetét, illetve a maradandó impotenciához vezethet. Más betegségek, mint például a megnövekedett vérnyomás, véraláfutások, zúzódások és vérzések is kísérhetik.

A priapizmus kezelése

A priapizmus úgy keletkezik, hogy a pénisz területén, hosszú távon megnövekedik a vérellátás. Az ilyen jellegű probléma kezelése nem nagyon fájdalmas. Ha azonban nem lehet elvezetni a vért a péniszből, akkor ezen diagnózis kezelése sokkal nehezebb és fájdalmasabb. Mi több, fokozatosan és nagyon gyorsan a vér oxigénhiányához vezet, ami ettől besűrűsödik, és ez az erek sérülését és eltömődését okozhatja. Ezért a kezelés nagyon sürgőssé válhat. Ha ilyen problémát tapasztal, biztosan nem tudja megoldani orvosi segítség nélkül. Azonnal fel kell keresni az orvost és az orvosi eljárást sürgősen, három-négy óra alatt ajánlott elvégezni, különben nem zárható ki a maradandó károsodás.

Soha ne tegyen jeget a hímvesszőre, ez a helyzetet csak rosszabbíthatja. Etil-kloridot tartalmazó spray-t se használjon, amelyet bizonyos információ forrásokban ajánlanak, de ez nem így van. Különösnek tűnhet, de az erekció állapotának megszüntetése a fájdalmat nagy mértékben csillapítja, de ennek elérése nem egyszerű. Ha az orvos felismeri a priapismus okát, akkor annak kezelése valamivel egyszerűbb. Az egyik lehetséges kezelési mód, amikor az orvos adrenalint vagy más gyógyszert fecskendez a húgycsőnél található szivacsos szövetbe. Egy másik módja az, hogy a vért lecsapolják közvetlenül az erekciós szövetekből, de ez a módszer általában nem tartós hatású és a vér újra felhalmozódik. A tartósabb megoldás a bevezető és a kivezető ér közötti összeköttetés létrehozásával jön létre.  Ha a beteg priapizmust gerincvelő-sérülés okozza, a megoldást a gerinccsatornába való helyi érzéstelenítő befecskendezése jelentheti. Ha azonban az előzőleg említett módszer nem segítenek, általában sebészeti beavatkozásra van szükség, mivel fennáll a vérrögök kialakulásának veszélye.

Mivel a priapizmus pontos oka ismeretlen, nehéz meghatározni annak a megelőzését. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük